Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Шобеја ? ја си слушам прпл хејз, или он? : )

штракам тамо и глеам ја искачам, па тк читам горе : )
oвој над мене Кајгано преведи га сс мали букфе, мал фонт

Некаде во 1999 или 2000 година...
Делот од мојата населба кој е одма под Водно е поделен на неколку маала.
Моето маало е Славијашкото маало (ради блискоста до стадионот на Славија) и попското маало од другата страна на стадионот (ради тоа што кога куќите биле дадени на попови кога биле изградени по земјотресот). Од другово маало имаше неколку деца што беа најбељаџии во цела населба. Често игравме фудбал маало на маало и доста често некои постари фаци ќе ни ја земеа топката и со саати се натегавме да ни ја вратат. Така беше и во еден ден од годината која ја спомнав. Еден маалски сељак, најголем оток на светот, ни ја зема топката и не сакаше да ја врати. Ама еден од бељаџииве му скокна и го направи гомно од ќотек :icon_mrgr:
На постариов му се наруши гордоста па еден ден закажаа ферка позади месна :)
Во меѓувреме, преку ден често игравме џамлии. Братучед ми имаше милион џамлии и ги чуваше во една ќесичка. Додека игравме, ни се приклучија и децава од попското маало, па без да приметиме кога си оделе ни ги собрале повеќето џамлии од ќесата.
Се враќаме на дента на ферката.
Додека игравме фудбал на игралиште, еден бот дотрча и на сите ни разгласи дека за 15 минути ќе почне закажаната тепачка. Игралиштето е на врвот на една угорница, а месна каде што требаше да се случи тепачката во долниот дел од угорницата.
Нема да заборавам како 50-тина души со шпринт се упатија по удоолницата. Почнаа постариве да прашуваат што се случува, ама моравме да ќутиме за да не се расчуе.
Ама татко му на детево што тепаше првиот пат и што ни ги украде џамлиите, наслушнал дека син му има ферка некаде низ населба и почна да го бара по улициве.
Налета на мене и батучед ми, а ние лути дека ни ги украдоа џамлиите го издадовме детево :pos:
Ни тепачка падна ни бутур, туку брканици и криенки низ цело маало меѓу татково и синот кој другите умешно го криеја, правејќи се наудрени :icon_mrgr:

Одиме во 2014...
Во последниве 6-7 години тој што го издадовме и ни ги украде џамлиите, сега ми е еден од најдобрите другари :icon_mrgr: Кога и да се присетиме на тематикава, се паѓаме од смеа.
Моментот е што пред некој ден нашол дома цела ќеса со џамлии.
И погоди кои и чиви се тие џамлии? :pos:
Лопов :icon_mrgr:

И после ќе спречувале користење на џамлии. Ради тие џамлии беше спречена маалска ферка бе :icon_mrgr:
Бисдејќи по 2-3 пати неделно одиме на Водно, пасдна договор да си организираме турнир во џамлии нареден пат, на нашето излетничко место :icon_mrgr:

П.с. моментот кога дома си најдов една преполовена џамлија, момент кој уште толку ми пробуди спомени. Мојата омилена џамлија, која еден другар ми ја преполови погодувајќи ја со "турска" (ваљда така се викаше тој удар, кога се гаѓа од висина) со картал :place: Колку се потресов тогаш.
Тоа се случи во 5 или 6-то одделение, што значи едно 12 години го чувам преостанатото делче од нејзе :)

П.п.с. моментот кога на сликите од основно поголем дел од машките носат дресови од Лацио (Cirio) и Парма (parmalat). Времето кога овие тимови беа популарни во Македонија :)

П.п.п.с. моментот кога почнав да пишувам пост во темата за спомени од детството. И после пола саат пишување не стигнав ни третина да напишам. Викам чекај ќе пастирам во ворд, и оп 8 страни ми фаќа :pos:
Ако го довршам некогаш, веројатно ќе фати едно 15 поста на кајгана, пошто има лимит за карактери :(

Пост посветен за брадата на Форест. Замисли оној пат го праша попот со што ја одржава брадава па му е така зауздана док његова лепрша на ветру. Овој само прочати и му кажа фирма части мали. :pos:

Драга Кајгана фала ти што ме потсети дека пред точно една година станав член на твоето семејство. Верувај ми дека цела година ми беше дел од секојдневието. Фала ти за прекрасната година mwaaaaaaaaaaaa :D

Драга,

Дали само кај мене на факс има условен премет за семестар ? :confused:

Паричката се падна,крстот го фати,веридба направи,ее кајги тоа е совршениот живот за 20-годишен македонец. Амбициите завршија,може да живее среќно до крај на животот,исполнет со многу концерти турбо-фолк,многу испиени ѕидарски пива(претежно Крали Марко,Горско или Мајсторско) пред работилницата каде што работи со комбинезон извалкан од уље,многу испушени Бренд,Рондо или Филтер Ориентал цигари. Тоа е на жалост совршениот живот

Драга,

Испитна сесија и долги нокти, не одат заедно во комбинација. Дефинитивно.
Следната сесија ги сечам уште првиот ден од сесијата.

Д.

Бакнежи прегратки, а во позадина се слушаше песнава... Ме праша -" **** какви се тие очи насмеани "... ? Не го знаев одговорот тогаш, не го знам сега, никогаш нема да го знам.. ако ти знаеш, шепни ми..

и зашо ојдех да слушнам тие песни ај кажи ми? за да си отворам некои стари рани од пред некои 5 години.... абе будалесто човече... понекојпат посакувам да не осеќам ништо.... да немам никаква емоција најмалку кон тие раб шо ме прават ранлив..

а да, песните...

Цел ден си играв доктор со сестра ми, вирусот ја фатил јас чај, сок, супи мупи, апој давај и сега чувствувам како постепено ми се вовлекува и мене под кожа :D
Симптомите ко да ги гледав пред два дена некаде.......
Тро глупо е да знајш дека утре се разбудуваш со трески, болки во коски, а сега продаваш курназлаци тука.

Ај ем реди. Нека повели.

Драгичка...

2nltld.jpg

Ете после 4 години поминати на форумов, дојде и тој ден да ме банираат пермаментно од тема :/. Зар заслужив таква неправда, а цели 4 години сум мирен ко јагненце, а сега ова ми се дешава :'(... Замислете ме банираа за тоа што кажав една реплика на Гоце Тодоровски од Викенд на Мртовци, башка тој таму тоа го кажа за мртва жена, па негледам некој да го избркал од филмот, или пак да наишло на лоши реакции од публиката. А јас што добивам... пермамент бан за мисла што повеќе од пола Македонија го мисли истото за "пеачкава" кога ќе ја видат на прв поглед. И потоа во Македонија нема слобода на говор... епа нема бе душо, нема, сега го увидов тоа.
Ама нејсе, и онака не планирав да пишувам втор пост на таа тема, јас си го кажав моето, ме прочита некој од модераторите и веќе тоа е Историја, само сакав на некој начин да ја обелоденам тука таа неправда.

Деновиве сум заразен со песнава :cuc:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom