Драга
Кога ги гледам децата на кремот во градов главни на некои си „битни настани“ како се курчат на секоја слика, на секое ќоше, со убави девојки кои се со нив само поради парите и статусот иако се тушници невидени и на луѓе не личат, ми притекнува какви беа истите пред неколку години, кога стануваа во училишните клупи и не беа способни да научат лекција од 10 реда, кога беа толку паметни што до 18 години едвај ги сврзуваа буквите додека читаат, кога и служителот преку годината му пишуваше единица и беа секоја година поради големиот број на изостаноци за „бркање“ но тоа никогаш не го дочекавме некој од таквите фаци да лета од училиштето. Сега ги гледам истите тие дечки „силни со знаење“, со „култура“ на ниво, знаат да се понашаат и се главни на сите манифестации, тоа што ќе го кажат тие е секогаш смешно, интересно и паметно, имаат завршено на приватни факултети со „високо реноме“ кои се многу тешки така што и луѓе со документ дека имаат психички проблеми успеваат да ги завршат. Ејјјј ми се стемнува од таквите, како помал мислев дека ќе има некакви измени и дека нема таквите фаци да ги заземат позициите на нивните родители но знаеш како е дедо адвокат, тато судија, јас нотар кај таквите фаци. Многу напреден народ сме, а уште посилна и понапредна „држава“ ако можеме да се наречеме држава.
Инаку вчерашниот ден си го поминав кефски во природа, си собрав некоја печурка, конечно каснав нешто чисто од мајка природа. Ајде од денес пак во главниот град се враќаме во тој турбо живот.