Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Кајганче!
Ајде и јас за последен пат во оваа 2012-та да го испишам прозорчево и да и кажам едно големо МРШ на годинава која уште малку ќе си замине :).Не дека беше нешто многу лоша, но знам дека наредната 2013та може да биде многу, многу подобра :).
Се надевам дека конечно ќе ми се исполни она по кое потајно копнеам и кое мислам дека е редно време да го добијам, зошто навистина го заслужувам! :)
А на моите драги кајганџии, им посакувам среќна и бериќетна Нова 2013та! Знам дека совршено убаво ќе си ги наредат работите и ќе го фатат правиот пат кон успехот.
Auguri!:pipi:

Aј среќна нека ви е новава година форумџики и форумџии.

Се најубаво во новата,здравје,среќа,бериќет и се останато.

:D

ДК,
НГ дома. Се осеќам као лузер.
Иначе предвидувам добра 2013. 2012 беше тапа искрено. Тапа !!!

Ајде нека ми е среќна новата година,се најубаво у неа да ми биде,да бидам по здрав од лани,да траскат троа повеќе евриња во новчаникот,и креветот да го размрдам со некоа......

:pos:

ДК,

Среќна Нова Година.

Чудно, можеби сепак има надеж. Работите тргнаа добро во новава година, па посакувам така и да продолжат и уште повеќе да се подобрат.

Поздрав и сè најубаво.

Da si kazam i jas kako so e redo.
Sakam poveke zdravje i poveke sreka vo novata 13ta godina

Redno e Dedo Mraz i mene da me poslusa ednas

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Да се разбереме една работа. И 2013-та нема да ви биде ич асална. Кој не ми верува, нека пише или памти до декември 2013-та кога пак сите ќе пишете-Ај кајги да замине 2013-та, не можам веќе. Како демек со Новата Година доаѓа рестарт на системот. Како демек преминот од 31.12 во 01.01 е поразличен од преминот од 22.05 во 23.05. Како што и 99% од вас ќе ги оставите цигарите, ќе ослабете 15 кила до лето, и ќе си фатите дечко кој нема да биде идиот како претходниот кој нели судбината ви го донесе а вие немавте ништо со тоа па моравте да го трпите наметнатиот избор. Истите мизерии ве чекаат. Пак ќе мора да го полагате предметот на испит оти ќе паднете на колоквиумот, пак на прв нервозен ден ќе се прејдете, препиете, препушите со цигри, за викенд пак ќе западнете во очај и ќе се мувоизебете со првата прилика шо ќе ви се пружа, пак ќе пливате во истите патетики over and over again. Затоа што сте мрзиливи, затоа што одите по линија на помал отпор, затоа што попуштате на првата препрека, затоа што не ги планирате и систематизирате времето, парите, луѓето, работите, затоа што немате самодициплина и затоа што битно е краткорочно душичката да ви е задоволна, а утре е нов ден па тогаш ќе му ја мислиме. И секако после ќе кукате дека немате среќа, дека сте дале се од себе, дека коцките не ви се местат, дека хидрометеоролошкиот завод предвидел дожд за утре. Ама еј, секогаш го имаме први јануари кога ќе се самозалажуваме дека од денес се ќе биде поинаку, ќе дојде самовилата со стапчето, од тиквата во дворот ќе направи БМВ Х6, мувите што ви летаат низ куќи ќе серат по 500 јурци а од изгледаните серии од How I met your mother и од играњето Wow, Dota, Call of duty ќе ја спремите семинарската. Повеќето од вас сте здрави, прави и немате никаков екстра тежок проблем во животот што го нема во секоја куќа. Затоа не туку цмиздрите и фаќајте лопата.

Драга Кајгана,

Ако годината се познава по првата ноќ, ондак, мене ќе ми биде журка-журка.

Драга Кајгана,

Ако годината се познава по првата ноќ, ондак, мене ќе ми биде журка-журка.
Me 2 :vozbud: Какво денсање падна... какво лапање... се и мртво и пијано...:) Вечер па...:sneaky:

Среќна нова на сите пеери и пеерки тука <3 love ya all

Гора од портокал и не гора веќе..

Као викаат у филмовите откако ќе се начукаат - Never again NEVEEEEEEEEER ! :D

ДК
Да ти кажам Драга, сум решил, ќе праам некои промени во мојот живот.
Ко за почеток ќе се откажам од сите овие глупости на интернет на кои го трошам времето. Нажалост помеѓу нив си и ти Драга.
Но ти си мал проблем. Се откажувам Драга од сите компјутерски игри. Тие ми одземаат далеку повеќе време и ми се чини имаат направено далеку повеќе штета во животов. Сум ти кажал Драга дека сум зависник од интернет и од игри? Епа еве да знаеш. Искрено, долго време не сакав ни да си признаам самиот на себе па камо ли на некој друг. Беше она како со сите зависници: можам да прекинам во секое време. Хахахаахах.... аххх... Не можам Драга, не можам во секое време. Ќе прашаш, зошто сега баш, што е 1ви поразличен од 31ви? Многу едноставно Драга, 1ви означува почеток на нова година. Го имаш она чувство на нов почеток. Тоа е како кога ќе станеш рано насабајле и имаш чувство како цел ден да е пред тебе и можеш што сакаш да направиш со него, дека можеш да си го подобриш животот. Затоа вака правам рез и вртам нова страница.
Посакај ми среќа Драга, ќе ми треба. Не сум многу јак карактер, лесно паѓам во искушение, затоа знам дека ќе треба да дадам се од себе за ова да успее.
Не велам збогум Драга. Ќе се вратам за една година и ќе ти раскажам што се случило, дали успеале моите намери. Не дека некому му е гајле... Ама морам да дадам ветување некому. Ако го дадам на себеси сигурен сум дека ќе го прекршам... како и милион други пред него.
Curious, over and out.

Шш,
Ким Јонг изјавил волја за мир и обединување,
..а јас уште јадам.

Нова Година....нов почеток...нова надеж....нови желби....нови остварувања....за во нови победи!
Среќна Нова!

Можам да пишувам страници како животов не е фер и тие работи, како парите не вредат и се тоа. Не вреди.. Прилеп во црно завијан ја почнува оваа година. Девојката ми беше врсничка, во градинка бевме симпатии, прекрасно суштество...
Нека почива во мир..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom