Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Драга кајгана прати ги сите луѓе што се жалат дека немаат резултати кај мене,барем јас да заработам нешто.
Секогаш резултатите ги окривуваат на другите а никогаш на вложениот труд,исхраната,времето и планот како да стигнеш до целта.
Просто кажано луѓето немаат план и цел и купуваат разни работи.Не дека тоа е лошо ама пак кога ќе немаат резултати ќе купат уште повеќе мислејќи дека така се добива резултати во било што.
Поздрав и слушајте туѓи мислења :)

Мала, друг пат Шампањ ?!

how-about-no-1pbbc.jpg

Драга, нешто во последно време апстинирам од пишување кај тебе нели?
Па така е, не бива секој ден да ти оставам по нешто...вака и ке продолжам.
Најкратката ретроспектива од последните 2 недели. Почнав да пишувам, па се откажав и сега пак ке пишувам. Да се пофалам де, што? :)
Да почнам од кај колоквиумите. Завршија подобро од очекуваното. Малце тој последниот го зезнав ама сеедно, битно има максимална реализација, наредните подобри ке испаднат оти ветувам дека ќе учам редовно. А после колоквиумите ветувањето го исполнив. Славев роденден веднаш после последниот колоквиум и со тинејџерски жаргон кажано се препариравме. Па еднаш во годината ми е роденден + крај колоквиумска + друштво од сите страни заедно и се тоа доведе до таков резултат. А најмногу ја ценам личноста која за мојот роденден помина дури 360 километри во двата правци. Го ценам тоа и ке и возвратам. Башка тоа си добив супер подарок-дрес од Ван Перси, точен ми е и многу си го сакам. Денот после славењето не сакам да го коментирам ама мозочното помрачување и црната дупка во времетраење од 3-4 часа ми ја надополнија истите тие-друштвото. Тие и сликите кажуваат што и како било вечерта. Тек сега знам што значи да пиеш без мерка. Да пиеш како Игор. Да почнеш со омилената и да завршиш со омилената ама во меѓувреме да дегустираш од све и свашта. И сега се смеам. Се смеам заради реченицата која во ВЦ ја изговорив и тоа на англиски: I'll never drink anymore!! и пак тој познат крик. Сега стварно ми е смешто оти и претходниот пат кога славев роденден исто беше после колоквиумска, имав поголемо друштво кое помалце го познавав, помалце но појак алкохол и на крај беше Белград, што е уште еден раритет плус нели? -Еднаш се слави роденден во Белград па нека биде незаборавно...епа наздравје нека е.

Туку, знаеш драга што се деси? Го изгубив најголемото УСБ. Да. Најголемото. Беше дури 16 гига и никако не можам да го прежалам. Ми беше посебно драго, ме потсеќаше на летото, ме потсеќаше на свежина, мирис, опуштеност.....ме потсеќаше на Базел. Абе како може така да ми го снема? Го пазев од сите страни, секогаш ми беше на дофат....и си планирав да го преполнам викендов со работи што ке ги спуштам од веке средениот нет на Оне (Патем да им се заблагодарам за нивната “брза“ интервенција која траеше временски период од 3-4 месеци!). Јбг...немам среќа. (Во последно време почнав се почесто и почесто да го користам ЈБГ-мора да се одвикнам! Лично ми смета.)

Дојде веќе втора недела од предавање. Наредните полагања ке се после Божиќ, а Божиќ е после Бадник, а Бадник е дури на 6ти јануари, епа ке му ја мислам тогаш. :свиркам:

Прилично слаб вокабулар. Што да правам кога не ме бива за долги и философски коментари. Не сум јас како леандра, сусаро и ним сличните. Они се посебен вид и да ти кажам им завидувам на нивното изразување. :)

Драга, сеа те напуштам на неопределено.
----------------------------------Коњец------------------------------

Недела......

Небиднат ден,исто како понеделник,ова нешто како припрема за понеделничкиот утрински масакар кој е неизбежен било кое време,било кое место.

Ми се чека нова година,многу сум напален,сакам со некоа конечно да ја чекам не сам слушна ?! до кога вака а ? ццц

И ете 2 години сум тука,и издржав да не пцујам,кое ми е вродена маана уште од мал сите комшии се жалеа по моите само поради тоа,ќе ми падне топката и не ми ја дават како да не ги изрендам се до 5 колено ?! :pos:

Воа фејсбукот и форумот на шо не го терат човек да направе страшна работа е тоа. Застанала на тротоарот и позира у 1 саатот петок навечер. КОБИЛА недоквакана ама битно носе штикли и има 20+ години,мозок не се знае дали има. :facepalm:

Мора да се подрже ваа акцијата шо кока колата а намалиле на 70 денара,планирам залихи од 5-6 пакета да си направам,оти еве кај се празниците пак ќе а кренат :LOL:

Планирам да го избришам фејсбук акаунтот, музичките групи во кои партиципирам и кои се единствената причина зошто сум таму овие денови се запустија по наездата на жени.
Жени не ги бидува за прогресив и пост рок, нема ниту една причина шо да бараат во такви музички групи и да постираат видеа Wish you were here, форумов е вистинско огледало како треба да изгледа музичка група за пост и прогресив рок....Без жени!!...Но Пасаран!!.
Единствена жена која што може да биде таму присутна е Дајне.

Апсолутно те разбирам и поддржувам, иако ме чуди како не си нападнат како простак.
Јас исто така се осеќам кога одам во кафана. Во последно време не само што бројот на жени во кафана е еднаков со бројот на мажи туку веќе почнува и драстично да се зголемува, некои вечери во Мома на пример жени-мажи биле и 75%-25%. Кафаната отсекогаш било машко прибежиште, наш бастион. Таму одиме да славиме, да се веселиме, да се исплачеме, да не жалиме за потрошени пари затоа што не постои пара којашто ќе го откупи меракот, ќејфот, атерот. Кафаната е одраз на се што е машко, видливо или притаено. Јас сум гледал луѓе како карпи кои пукале во кафана, арогантни копуци кои сиот тој вишок на цинизам а недостаток на афекција го надокнадуваат таму и се како мали мачиња. Други бегаат од сопругите и на час се тргаат од домашните заебанции, сепак ги разбирам не е лесно да си женет, замор голем е тоа. Маските паѓаат, душите се отвараат, целиот јад, немир, страв, сиот бол се споделува, се амортизира, се формира армија од познати и непознати која никогаш нема да те остави а ни ти нив, макар и тоа никогаш траело дур не им прават пали-гаси на светилките што е знак за фајронт. Кафаната е рестарт, рифреш цтрл+алт+дилит. Гнасни луѓе бегаат од кафана, затоа што таму се скенира душата а не новчаникот и бргу биваат разоткривани какви јалови педерчиња се. Ретко има лоши луѓе во кафана. Дури и јас во кафана се претворам во личност која сите околу ја сакаат.
Имам едно куче масивно и грамадно личи на волк. Морам секогаш да го носам со мене-дома, на работа, па дури и на одмор. Секогаш наоѓа начин да влезе дури и ако му ја затворам вратата ќе ја скрши, а морам да го држам на ланец оти се ќе направи пуздер, не знаете колку го влече ланецот, колку сила и енергија бара да го балансираш да не избега и да не направи лом. Само во кафана не влегува со мене. Чека надвор и не мрда. Знам дека кога ќе излезам од кафаната таму ќе биде и одма трга по мене. Ама дур сум во кафана седи надвор, а јас тоа го користам за да одморам малку. Го посматрам и под мустаќ иронично му се смеам и му викам-Барем овие 2-3 саата раат ид тебе, седи надвор малце да видиш како е. Во таа кафана си се сакам најмногу, за мене тоа е најблиското нешто до апсолутистичка слобода што човек може да ја осети. Цела филозофија на животот кажана во најсимплистичката и проста форма без било какви тупења се наоѓа во стиховите на Аца, Синан, Тома, Јонче, Тања Савич, Џеј, јадење и пиење има, што друго ти треба? И тоа е единственото место каде што одморам и од било која тематика поврзана со жени. Не ме влече да ги забуљам у цицки, едноставно не ме интересираат ич. Дури и ми го сквернават местото сакам таму да ги нема како што беше и порано. Кафаната е премногу морално чисто а хигиенско-естетски нечисто место за една жена која што е сосем обратното да припаѓа таму. Комплетно ќе ги сфатам ако они истото го мислат кога ќе видат машко во тие нивните салони за убавина Силуете, Сикрет, Жен Шен и како и да е. На крајот на сеансата излегувам и го прибирам кучето. Се знае што од женски пол смее да присуствува во кафана. Кафекуварката и певаљката, поради нивната специјализација и неопходност да бидат единствено женски таму.
Жени, нема што да барате таму исто како што нема што да барате на тема прогресив рок. Оставете не тоа да си биде наше катче, наше место, место каде што не ни требате, а ни требате многу само не во кафана. Одете си на шопинг, плачете си со другарките и тоа на мобилен оти живеете на 100 метра една од друга како мангупот ве оставил за швалерката, опнете минич, деколте и одете во Чао или Ликвид и Расчекор или Ејнџелс за да си најдете веднаш муво-ебач кој ќе ви ја амортизира болката, или сменете ја фризурата за да нешто смените (нова фризура за побрзо нов дечко) еве на пример пола лејка да си ја избричеш е сега во мода. Ама оставете ни ја кафаната на нас. Колку и да се отчукавате таму и да личите како заклани кокошки кои уште 5 минути се живи и препелкаат без глава, колку и да ги пеете песните на глас, колку и да мислите дека ја сакате кафаната, вие не ја разбирате и никогаш нема. Туѓ е тој концепт за вас, можете ако сакате и да живеете во кафана ама никогаш нема да ја доживеете, како што и јас никогаш нема да знам што значи да си мајка и да носиш нешто 9 месеца во тебе, така и вие нема да можете да ги сфатите песниве, како што нема да може ни највредниот Јапонец, ни најлогичниот Германец, најинтелигентниот Енглез...

Шта вас брига исти смо пред богом, сви рањени у љубави :P

Јас не им идам у соблекувална во бутик кога пробуваат сукничиња, нека не ми идат и они мене во кафана. Ез симпл ез дет.

Ужасна сафра ме пука. Сакам да е лето, да стаам патики, у ранец да пикнам една маица за пресоблакање, четка за заби, вреќа за спиење, тефтер некаков, weed supplies и нешто кеш и да искочам од дома и да ме нема едно недела дена.
Да шетам брат со возови по селца некои запикани, да преспивам кај добри луѓе или под отворено небо, ѕвезди да бројам у мртва тишина, сите мисли да ги прочешлам, ништо да не остане да ми тежи.
И да нејќам, од коа ќе се надишам чист воздух и ќе се навикнам на тишината, камен ќе ми падне од снагата и мозокот сам ќе почне да ми се регенерира.
Такво чувство иам.
Ко ќе стапам во допир со природата, ќе ме прибере и ќе почне да ме лечи постапно, да ме средува...
Само после не знам дали ќе можам да се вратам назад..

Тесно ми е домаааааааааааааааааааа ЕПТЕН.
Тесни се односите, тесна е квадратурата, тесна сум и со време, а време е за одлуки like big time..
На мозочево му е неопходно да се распостели на некое пространство, да се излуфтира од вештачки звуци, светла и мисли, да земе воздух длабоко.. и после пак да може да работи.

Ќе пукнам.

Стапки коа слушам низ станов се вознемирувам, ми мења ритам срцево на пар секунди, не па друго..

На раб на живци, скроз.....

Ќе си легнам и ќе маштам за поубави места.
Ништо не може да ме среди освен промена на координати, i just know it.

Dva dena se tresam. Seriozno.
Znaes onaka koga imas trema? E taka se tresam dva dena. I zatoa celata sum kruta takva :D
Koa fakjam za raka ne fakjam onaka labavo, nego stegam poso ako fatam fabavo ke mi se trese rakata :D
Preeska klavir sviram I celo vreme zgrceni racete ko da ne znam da sviram, decana u osnovno znaes koa ke zgrcat race? Isto taka izgleam :DDD
Da ti se pluknam :D
Me vadi od takt :D
Duri I skokav vikam aj ke se iznaskokam, ke se umoram, ke mi pomine, demek visok energija imam ili mng kafe pijam mozda, pa aj... Mi pomina I posle 5 min pak pocnav da se tresam :D
Kafeto dur go nosev mi se isturi, povtoruvav bukvi, bold praev I znaes onaka poleka mora deka I celoto ispadna onakvo izmrdano :DDD
Ko babine :D
Da ti se pluknam, me nervira! :D
Aj ke spijam, moze ke mi pomine do utre. Ako I utre ne mi pomine, iam upat za nefrologija od togas so okoto so reglanot, ke idam da se pregledam zimi se :D
I bastum ke si kupam, poso I kolenata mi kleckaat :D
Ti se pluknam...

What you wrote.
Dva dena se tresam. Seriozno.
Znaes onaka koga imas trema? E taka se tresam dva dena. I zatoa celata sum kruta takva :D
Koa fakjam za raka ne fakjam onaka labavo, nego stegam poso ako fatam fabavo ke mi se trese rakata :D
Preeska klavir sviram I celo vreme zgrceni racete ko da ne znam da sviram, decana u osnovno znaes koa ke zgrcat race? Isto taka izgleam :DDD
Da ti se pluknam :D
Me vadi od takt :D
Duri I skokav vikam aj ke se iznaskokam, ke se umoram, ke mi pomine, demek visok energija imam ili mng kafe pijam mozda, pa aj... Mi pomina I posle 5 min pak pocnav da se tresam :D
Kafeto dur go nosev mi se isturi, povtoruvav bukvi, bold praev I znaes onaka poleka mora deka I celoto ispadna onakvo izmrdano :DDD
Ko babine :D
Da ti se pluknam, me nervira! :D
Aj ke spijam, moze ke mi pomine do utre. Ako I utre ne mi pomine, iam upat za nefrologija od togas so okoto so reglanot, ke idam da se pregledam zimi se :D
I bastum ke si kupam, poso I kolenata mi kleckaat :D
Ti se pluknam...
What I read.
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:Dlatinica:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:Dlatinica:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:Dlatinica:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Кајганче!
Конечно и дојде крајот на неделава!
Премногу напнатост, премногу стресови за моите години.Знам дека не е на арно што до толку понекогаш се напнувам за некоја банална моја работа(која нормално не сакам да ја споделувам со другите зошто нема да ја сфатат)but i can't help it.
Колку и да звучи патетично,глупаво,___(u name it) се почесто сакам да останам сама со себе меѓу 4 sида, со телефонот исклучен, да седнам на фотељата со кафе во едната и цигара во другата рака.Секојдневна потреба ми стана тоа.Едночасовна терапија на душата за време на која мислам на нешто сосем трето, се опуштам и апсолутно на никој не му е дозволено да ме замара.
Во овој свет во кој за секунд можат како работите така и луѓето да се сменат, не можеш да бидеш вечен игнорант.Нешто, некогаш, толку силно ќе те удри и освести, заради што сепак ќе треба да ги отвориш очите и да внимаваш што се случува околу тебе.Особено да бидеш претпазлив со какви луѓе си имаш работа.
Во исчекување на нова подобра и продуктивна седмица, добра ноќ :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom