Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Кеј,

По филмовите родителите чукаат на врата пред да влезат во соба.. Кај мене мајка ми, ми влага ко да ја пратиле од ЕБР на тајна задача..со се врата

Кaкo ли јaс дa пoрaснaм...

6621b7e91d357503b9e04c02c31281f9.jpg

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Драга Кај се останало без мозок...

Ечи музика од црква бе шо е ова далии има некој со здрав разум па 1 саат е бе.Не сте нормални мајке ми само на македонче неможеш да му парираш од простотилук и материјализам по секоја цена,без разлика што се треба да погази за да стигне до тоа.
Имено било Петровден а еве луѓево слават некаква си жетварска вечер и тоа во црква со жива музика (и тоа добро ечи еве си ја слушам ''Ајше'' од некоја певаљка а сум на 2км од црква) со ракија и сите пропратни мезиња и јадења :facepalm: како бе луѓее какоо
На чело најверојатно седат ''најверните'' Христијани оние што се во црковен одбор шо играат курташак со народот си перат пари лагано а луѓе делат од џеб за да помогнат во градење црква...
Честито нека ви е и што вика баба ми:-''никој нема да прогледа од тие пари'' :popce:

^ Кој град?

Него настрана курварлкот , а колку само бело има? :facepalm: Искрено не бев свесен дека стварно толку бело се користи низ Македонија. Денес бев во друштво на полицајци и какви се муабети се изнаслушав шо се гледат во тек на работното место , страшна работа , ништо не знаеме ние шо ни цигари не пушиме камоли други пороци.:pov:

Ај одам да пукам кантер.

Седам на работа и се мислам нешто... Се сетив со каква горчина заминав од Македонија. Разочарана и исфрустрирана, што од менталитетот, што од политичката ситуација, што од условите за ПРЕЖИВУВАЊЕ. Си ветив дека веќе никогаш нема да работам со луѓе после гадното искуство, АМА кога си фино платен и не си експлоатиран и угнетуван, не само што ќе работиш, туку и ќе си ја засакаш работата и ќе ја извршуваш со насмевка без разлика на приватните проблеми ако ги имаш.

Наскоро низ Балканот. Во Македонија само затоа што сум приморана на некој начин.

Драга Кајгана,

Другарка ми сакала да си го врати дечкото со договор од типот дека ќе се гледала со него само за секс, немало да се заедно, се ќе било по негово, само се мисли дали да му го предложи тоа. Страв и било да не не прифател, заради тоа што бурно се разделиле. Јас не знам што да и кажам, зошто сите мажи се различни.

Јас седам и мислам колку очајни идеи им доаѓаат на луѓето што се заљубени и повредени. :([DOUBLEPOST=1468406499][/DOUBLEPOST]Јас мислам дека нема да се сложи зошто ја игнорира, ќе гледа на тој предлог начин како да ја навреди или да и врати :confused::confused::confused::confused::confused:.

Последно уредено:
Драга...

... ми се кажува fun fact, така се осеќам.

У античка Грција, мажи кои имале темен тен биле најпривелчните типци бидејќи општеството гледало на нив како на вредни, работливи мажи кои биле способни да го одржуваат семејството. Преку надворешниот изглед бил оценуван нивниот карактер. Од друга страна, бледите мажи биле одбивни пошто биле slackers, мрзливи, не се изложувале на топло, само кулирале дома и биле сметани за безвредни.

Од друга страна, жените кои имале блед тен биле многу попосакувани од жените со темен тен. Бидејќи жената требало да биде госпожа, да не црнчи ко робинка. Ако е темна, значи е сељанка што нема пари и мора да работи за леб, вршејќи „машка“ работа. Затоа бледите девојки биле дами, бидејќи воопшто не работеле.

Такада кожата била бајаги сериозна работа, а тоа мислење продолжило и даље низ историјата. Затоа и, евентуално, во колонијалниот период на црнците гледале како најповолни робови, со физичка сила. Коа имаш такво мислење, и видеш такво црнчиште, одма си викаш „јаоооооооо, овој за 5 вола ќе ми работи ко луд, господ го измислил за работа“. И нормално дека за роб ќе земеш црнец, а не азијат. А иронично е како зборот "slave" доаѓа од зборот "slav". Пред да ги најдат темнине црнци, ние сме биле светските робови :D

И коа сум више на темава, у прилог боја на кожата на луѓето низ светот.

skinmap_540.jpg

ВУЧИЧУ МАЈСТОРЕ...

Од трпезата на Драган Вучиќ.

Темата е држави со 6 букви.
Збирот на IQ-то на двете учеснички е 39.

Треба да објасни Бразил.
И вика, цело време играат таму, каде е карневалот? И оваа вика СТРУМИЦА.
СТРУМИЦА!!!

Држава со 6 букви = СТРУМИЦА!!!

Идеме понатаму.
Од каде е Путин? НЕ ЗНАЕ...

Не е Шведска (треба да каже Данска) и оваа вика Швајцарија :cuc::cuc::cuc:

За Сирија и вика, од каде доаѓаат мигрантите? И оваа вика, па не знам јас тоа.

Добра е за женачка, уште да знае да готви, чиста 10ка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom