Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Кајг
Денес кога го преминав прагот, знаев дека нешто ново и подобро почнува. Некоја навидум голема промена. Сфатив дека веќе друг човек ја затвора таа врата, а не тој стариот јас. Изгледа дојде време да се изменат многу работи. И тоа дека треба да преживеам цел месец без ебан денар. Првата помисла ми беше моето „животно мото“- Ќе се снајдам. Како и секогаш, како цели 20 години така и сега. Животот барем на тоа ме научил, снаоѓање. That's life, and I can say, it's getting better lately :)

Додека Јанко и Саше Политико се пцујат и бркаат низ парк, надвор од вукојебинава се случува иднина.

https://www.microsoft.com/microsoft-hololens/en-us
https://www.microsoft.com/microsoft-hololens/en-us/experience

Многу ми е криво што нема да ја доживеам 2115та, на пример. Блазе си му на Зоте што е убеден дека повторно ќе се роди. :(

Пошто интернет га нема по кој знае кој пут, а работа мора да се заврши, мораше да се префрљу на тетеринг од мобилан. 21 век. А батерија не може много да додржи док користиш дату, мораше да развлечу продужан низ целу собу.

Пошто Вип си има свои моменти сс интернет, едино место куде што најубаво ми фаќа интернет сигнал е на главу, мораше тамо да га ставу телефон.
Сас продужан кабел. И улегна татко ми у собу, станаја човек за на работу.
Кд ме виде сс кабли низ целу собу и сс телефон на главу у 15 до 5 сабајле, прекрсти се, и си искочи. Како на онога сељака што му паднале панталоне у шталу позади краву. Не вреди да објасниш. Кој ке ти веруе?

ПС, само у Македонију може мушко на новинарско прашање да извади пепер спреј :pos:

Драга...

... конечно забележив успех у животов. Успеав да го научам мачето да му фрлам предмети и да ми ги враќа :D

Идам да се почастам со едно пиво.

Драга кајгана,

Денес ми е роденден. Денес е денот кога сакам да го преспијам цел ден и да се разбудам наредниот ден незнаејки дека вчера ми било роденден. Веќе 5 година кога се депримирам, божем 50 години полнам. Незнам, носталгијата и депресијата ме тепа на овој ден, I'm feeling blue, сакам нешто - а незнам што. Иако сабајле се вратив во 7 од на работа и во нормален ден ќе спијам макар докај 3 - guess what денес станав во 10 и пол одморен, наспан. Како за инает дека треба да го слушам телефонот како ѕрмка на несекои 3 минути со нотификацика, и пак ќе речам пред една недела сокрив на фб дека денес ми е роденден - како дознаа овие што ми честитаа?

BTW со песнава си го самочеститам роденденот OPUS - Live Is Life, еднаш, некаде, зачешлани во косињата, облечени во кошулчиња и панталони на прерамки, спремни да дуваме свеќи. Ах ми недостигаат тие денови.

Пизда му матер ако врне и денес. Таман има и деца, и фудбал (топка) и желба кај сите да играме редовно, таман симнав две кила за недела дена и глупово време денеска се спрема трет ден по ред да не зеабе. Ти ебам дождот глупав. -.-'

Единствен начин за да се осетите задоволни и да го осетите ефектот на поевтинетата струја е да започните да трошите струја како бензин и нафта.
#ДаЖивееВладатаНаРМ

• Ми се допаѓа
Reactions: 048
ДК,

Јаготка на шлагот беше поракава:

- Hey you, guess what i just remembered: IT'S YOUR B-DAY. Happy b-day and guess what, I still have feeling for you. Here it is I just said. Call me, I miss you. If you don't have my number here it is: +4XXXXXXXXXX.
Kisses.
(Copy-paste from FB)
:tapp: :yid:

Bianca-Del-Rio-RuPauls-Drag-Race-Really-bitch-Gif.gif

Bianca-Del-Rio-RuPauls-Drag-Race-Not-Today-Satan-Gif.gif

Заев пак нашол некое цветче и си се заигра “ме сака - не ме сака“. А таман малце се намали тензија. :facepalm:

Историски ден за македонскиот фудбал.

Кој црн историски ден бе, ќе организираме еден фудбалски ревијален натпревар од последно ниво на важност. Да имал некоја важност Супер купов немаше да се одигрува на тлото на поларните мечки или пак во свирипичино на исток негде. И поима немам како ова ќе помогне на фудбалот во Македонија. Ај нека не просветлат. Дали со ова значи дека ќе престане фудбалскиот криминалот во МК и дали ќе престане да се игра фудбал од 19век на нашите стадиони. Или пак со самото доаѓање на пехарот кај нас ние автоматски ќе се заинтересираме да го гледаме овој очобол од фудбал и ќе почнеме да ги пуниме урнатините наречени стадиони. Ова јас го гледам само како уште една шанса за ние некако да се избрукаме во организацијата, бидејќи сме познати по тоа. Ама ај ќе дојде и тој ден па ќе видме што толку историско ќе ни донесе, а до тогаш молете се да не ни се деси некој дебакл од Фарски, Гибралтар, Лихтенштајн и останати.

Драга
Само ВИП можат да прават триста реклами дека зборуваш бесплатно, а дури си дома те префрла на Албанска мрежа, за која не добиваш ни порака, ама битно во сметката наплатен роаминг 10 пати поголем од сумата шо ја плаќам месечно.
Ела сега докажи се да те видам.
Ексик и договори и све. Овие се ненормални

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom