Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Драга моја Кајги
Оти секогаш јас сум аут дер сите најблиски знаат се за мене, ако не кажам ќе си прашаат - а мене како никој ништо да не ми кажува
Како некој да ме чита на кајгана а не пишува, гледа а не се покажува...и во животот и во кајганата од исто се нервирам очи што ме гледаат низ полароидните наочари...

Ах, Кеј,
с ким ја живим? где ја живим?
Ми вика бабава сеа ќе ја пуштела сабалје рано правосмукалката и јас и викам ако сакаш да леташ сосе неа преку тераса пушти ја. :D И женава ти се веруе ли ни две ни три почна да мете сеа у 12 саат со оние малите, пластичните метлички или како и да се викаат :facepalm: Боже сачувај!

Само да ти кажам, јасно и гласно, јас не лижам и нема никогаш до крајот на животот да лижам...
затоа сменив неколку претпријатија, па оозт-иња, па фабрики, па работилници и сега по ново и приватни компании...
и тоа се со еднострани откази - по ново раскинување на договор за вработување, а се поради таа одбивност од лижење.
Можеби е тоа и семејна традиција која трае, тоа го приметувам и кај внуците и тие не лижат, само гризат како дедо им.

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: 048
Маленкото со едвај 10 години напредувало уште еден степен нагоре во пливање и сега ќе влегува во профи категорија. Proud cousin, so damn proud :place::place: ! Од мене кога не бидна Торп, тогаш неа ќе ја правиме Кејти Ледецки вол.2 .. Мора да изникне некоја докажана ајкула од нашата семка. Летово душата ќе и' ја извадам на Егејот, секој ден тура до Атос, палење свеќи на Хајлендер и назад. Натаму слободен стил, на враќање прсно.

ПС - Не се договорив за излазак и потиштен си слушав Звезде Гранда, истовремено читајќи за банкарски ризици. Каква ти Еуровизија, је*ала вас Кончита.

Си пуштив Pure Seduction на Spotify сам себе ќе се седуцирам сега, до толку не ми се учи и ми е досадно. Ама битно кафе пијам.

Дрaгa вo мoментите кoгa ти oдaт дoбрo рaбoтите, зoштo мoрa искoмплексирaни луѓе дa те вaдaт oд кoнтaкт.
Не сaкaм дa ги гледaм пред мене, зaтoa тaквите местa немa дa ги пoсетувaм.
Звучи глупo aмa...
Амa фaлa им штo нaјверoјaтнo ме нaпaдијa oд oвде, сргa немa дилемa декa пoвеќе немa дa бидaм дел oд извитoперенo и трулo oпштествo.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Една работа што ја хејтам на горната патека на кеј.
буљаши без светло, шупци кои возат со мотори.... буквално секакво присуство на човек со возило на горната патека на кеј. :D

За многу работи сум како Шерлок Холмс, Поаро и Монк во едно, дедукцијата и индукцијата ми работат 300 на саат, ама кога е нешто поврзано со љубов, дали за мене или за блиски, јас сум апсолутен идиот!
Од кај да знам бе дека некоја е заинтересирана за мене, од кај да знам дека пријателот е заинтересиран за пријателката или обратно, имало хемија, сигнали дрн дрн. Ја да не сум видовит па да читам мисли и да знам такви работи!?
И шо курац е толку сложено, кога може да биде многу едноставно!?
Ама од денеска изговорот дека ми се сере ќе го употребувам што почесто, па нека се оправаат бе!
Апсолутен идиот.

Кајги бе кајги првиот смел и упорен чекор вроди со успешни резултати а замисли уште еден цел дел очекувам да пристигни (y). Пресереќен сум кајги, продолжуваме понатаму и одиме до крај

Its Not Over Until I Win.

:D :D

Драга,

Легни-стани работава вечерва, вознемирен, збунет и сам не знам што, али знам дека не можам да си го смирам мозоков и да спијам. Се некои фикс идеи имам во последно време, па дури и на сон ме измачуваат глупости :toe:

Иначе вчера комшивчево ми објасни како се прави ракија, „Тие во плодавница валат пипелки лути, пошле то ги чедат и така се прави ракијата“, дедо му ја шакал полута да биди со појче пипелки :lolzz: Ми објасни и дека баба му ја криела полутата, оти дедо му кога ја пиел таа шо била полута, се карал многу со баба му, сигурно дека му лути многу.:neetaka: :pijanco:
Добро е да си дете, можи да си направиш своја филозофија за работите и да си веруваш во истата, без да ти замерат другите, додуша голем дел остануваат деца до крајот на животот и проповедаат тоа што си укопчале сами со мозокот, а тие што немале свое јас ни како мали и свое мислење за работите, го прифаќаат од првиве па веруваат во тоа што им се сервира.
ovcarot.jpg

ќе истепам некој денес, ќе почнам да се дрогирам, ќе станам сериски убиец, ќе го фрлам лаптопов од тераса, ќе трчам до битола
аха, со вакви мисли значи не ми се сите овци на број, време е да си легнам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom