MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
Очигледно е дека ништо не сум излажал, за разлика од тебе, во спротивно ќе посочеше која е таа лага и сите ќе можеа да се уверат во тоа.
Фантазијата, во која битисува твојот клуб, а во која си член, сама по себе е лага. Прв фантазер е лукавиот, кој отфантазира дека може да го завземе престолот Божји, па, лажејќи се првои= себе, прејде на лажење и на ангелите, од кои некои му поверуваа. Така, летајќи кон висините Божји, треснаа ниско на Земјава.
Тоа што лукаво ги избегнуваш лагите, користејќи милозвучен па дури и поетски речник, не значи дека не лажеш. Повеќе пати ти посочив да ја напишеш вистината, а ти како ѓоамити одговор, наведуваш апстрактни нешта, кои немаат благе везе со реалноста и со животот.
Неможноста да дадеш конкретен одговор на прашања кои произлегуваат од реалното живеење, е уште еден доказ за одлепеноста од реалноста и забраздување во нереални нешта.
Исчекувањето на „светлата будуќност„, во која ќе профункцинра Телемата, е уште една заблуда. Се изначекавме на убавата иднина, во која редовно течат реки крв и човечки трупови.
Непознавањето на вистината авотматски е прифаќање на лагата како замена за вистината.
Ласкањето, каде секој ваш член бил „ѕвезда„, само по себе е лага, затоа што обичен огревовен смртник е само смртник, а ласкањето нема да го претвори во никаква „ѕвезда„.[DOUBLEPOST=1474812961][/DOUBLEPOST]
За твоја несреќа секој што посериозно ќе ги истражи тие сензационалистички глупости, лесно ќе открие дека се обично ѓубре. Кој нормален смета за сериозно луѓе што тврдат дека кралицата Елизабета била рептил или дека штедливите сијалици може да читаат мисли, или дека ХААРП може да прави поплави или дека слетувањето на месечината е монтажа, дека земјата е рамна и ред други идиотштини.
Напротив; не е моја несреќа, туку среќа, затоа што своеглави ликови, со свој труд и ум, денес доаѓаат до истите сознанија, кои Црквата ги има веќе 2000г.[DOUBLEPOST=1474813148][/DOUBLEPOST]
Да можеше ќе докажеше, ама неможеш. Кажа дека твојот бог можело да биде виден и чуен, и тоа тврдење неможеш да го докажеш. Тоа се вика лажење.
1. Христос беше виден и чуен во тек до 33,5 г. ос Неговото овосветовно присуство. Виден и чуен од Неговите сонародници, забележано во евангелијата.
2. Христос Е виден и чуен од секоја човекова душа, по нејзината смрт, како што е забележано од искуствата од Црквата.
3. Христос ќе биде и виден и чуен на Неговито страшен Суд, од сите човекови колена, како што е забележано од Црквата.[DOUBLEPOST=1474813184][/DOUBLEPOST]
Сеуште чекам да кажеш каде може да го видиме и чуеме.
Види пост погоре.[DOUBLEPOST=1474813255][/DOUBLEPOST]
Јас образложив во што е твоето лицемерие,
...како што и јас го бразложив твоето. Што имаш повеќе освен твојот збор против мојот?[DOUBLEPOST=1474813294][/DOUBLEPOST]
Не клеветам лажно никого, за разлика од тебе.
Кого јас го наклеветив? Именувај го.[DOUBLEPOST=1474813367][/DOUBLEPOST]
Тешка глупост.
Претплатен си на овој израз?[DOUBLEPOST=1474813444][/DOUBLEPOST]
Човек што верува дека крокодилите и лавовите паселе трева, мене ме набедува дека сум бил фантазер?! Човек што ги негира сите различни религии а освен слепа верба нема ништо друго, мене ми префрла дека сум имал само зборови?! Ти си дефиниција за контрадикција и апсурд.
А човек кој верува дека нештата сами од себе се створиле и сами од себе се развиваат, тоа за тебе е здраворазумен човек?[DOUBLEPOST=1474813477][/DOUBLEPOST]
Тоа и го правам, со секој мој пост.
А постот вели дека?...[DOUBLEPOST=1474813544][/DOUBLEPOST]
aj jac баљезгам
Што рече, како гласи молитвата за гладните деца у Африка?...
А како за „...мир во светот..„?
Последно уредено: