Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.280
Е ај истолкувај ни ти зошто Исус не го исполни ветеното:Кај го прочита ова толкување? Во Талмудот или во хадисите на Бухари?
1. И им рече: „Вистина, ви велам: тука стојат некои, што нема да вкусат смрт, дури не го видат царството Божјо, дојдено во сила.”
Марко 9
30. Тогаш ќе се јави на небото знакот на Синот Човечки и ќе се расплачат сите земни племиња, и ќе Го видат Синот Човечки како иде на небеските облаци, со голема слава и сила;
.........
34. Вистина ви велам: нема да премине овој род, додека сето тоа не се исполни.
Maтеј 24
И зошто не можат верниците да измолат од госпот племенити аботи, да нема војни да нема глад да нема болест:
24 Затоа ви велам, се што ќе побарате во молитва, верувајте дека ќе го добиете: и ќе ви биде.
12 Вистина, вистина ви велам: кој верува во Мене, делата што ги вршам Јас и тој ќе ги врши, и поголеми од нив ќе врши; оти Ја си одам при Својот Отец;
13 и што и да посакате од Отецот во Мое име, ќе ви го направам, за да се прослави Отецот преку Синот.
14 Ако посакате нешто во Мое име, Јас ќе го направам.
Јован 14
И зошто ни еден верник нема кој своите знаци дадени од госпот ќе ги употреби во племенити сврхи:
17 А знаците, на оние што ќе поверуваат, ќе им бидат овие: со Моето име ќе истеруваат бесови; ќе говорат нови јазици;
18 ќе фаќаат змии и ако Нешто смртомосно испијат, нема да им навреди; на болни ќе полагаат раце и тие ќе оздравувааат.”
Марко 16.
Од кокретни, реални работи кои исус ги кажа и ги вети - спаднавте на толкувачи...