Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Да не сакаш христијанско предание кое датира од пред Новата Ера?:sneaky:
Несакам никакво предание... не пак христијанство од времето на Египет...

Не сакам подло мешање на станиците за да се оправда кованица од IV век на која сите се повикувате, сите христијани и која ја оправдувате со нејзино цитирање. Не бидува така.

П.С.
Сешто зборувате за таа библија и секако ја толкувате, тоа ме радува мене...
Секој своја црква... интересно.

Последно уредено од модератор:
П.С.
Сешто зборувате за таа библија и секако ја толкувате, тоа ме радува мене...
Секој своја црква... интересно.

Хепта,

Црквата е „...една, света, соборна и Апостолска...„, согласно Симболот од верата.

Наведи ни еден пример кога Црквата различно толкува исти делови од Писмото.

Хепта,

Црквата е „...една, света, соборна и Апостолска...„, согласно Симболот од верата.

Наведи ни еден пример кога Црквата различно толкува исти делови од Писмото.
:pos::pos::pos::pos:

Мики, твоето верување и твојот разум се во обратнопропорционална врска :)

http://89.205.123.45/threads/Дискусија-за-Атеистите-Исламот-Христијанството-и-останати-убедувања.71895/page-426#post-7679023

А сеа, врати се на темата, освен ако имаш намера да обесуеш после секој мој пост, пишувајќи навредливи изрази и глумејќи лудило дека не си ги напишал...

http://89.205.123.45/threads/Дискусија-за-Атеистите-Исламот-Христијанството-и-останати-убедувања.71895/page-426#post-7679023

А сеа, врати се на темата, освен ако имаш намера да обесуеш после секој мој пост, пишувајќи навредливи изрази и глумејќи лудило дека не си ги напишал...
Добро бе Мики...осум години пишуваш на форумов и не свати сеуште како се цитира пост..... :facepalm:

Знам знам, една е таа света соборна апостолска црква...
Кога ќе биде само една, со исти ритуали за сите, со исто објаснување за сите - ќе зборуваме како што треба, вака - лажејќи се себе си, ме лажеш и мене.
А тоа не можам да го дозволам, кога се работи за мене.

П.С. Во однос на прашањето: оправете се со католиците, со протестантите и останатите Цркви - па тогаш ќе полемизираме за верата ви, вака - искршено стакло да се критикува или фали - не бидува.

П.С. Во однос на прашањето:

...треба да го дадеш одговорот, кој „очито„, не го знаеш...

Ај малку азбука:

1. Сам Бог вели дека Црквата е една и Негова,
2. Црквата, последично, себе си се гледа како една, согласно никео-цариградскиот Симбол на верата и,
3. Сите верни исповедаат една Црква.

Батали ја твојата генијалност, која е неупотреблива и прејди на одговорот на барањето од моја страна.[DOUBLEPOST=1460749034][/DOUBLEPOST]
Добро бе Мики...осум години пишуваш на форумов и не свати сеуште како се цитира пост..... :facepalm:

Темава е насловена како:

http://forum.kajgana.com/threads/Ди...т-Христијанството-и-останати-убедувања.71895/

Последно уредено:
П.С. Во однос на прашањето: оправете се со католиците, со протестантите и останатите Цркви - па тогаш ќе полемизираме за верата ви, вака - искршено стакло да се критикува или фали - не бидува.

Ма не само со католиците и протестантите, туку и со секој самопрогласен идиот кој се смета за реинкарнација на Исус Христос ќе се усогласиме, за да ти ја задоволиме твојата желба.:tapp:

Да не сакаш и лимон?

Ма не само со католиците и протестантите, туку и со секој самопрогласен идиот кој се смета за реинкарнација на Исус Христос ќе се усогласиме, за да ти ја задоволиме твојата желба.:tapp:

Да не сакаш и лимон?
Јас сеуште не видов ништо повеќе освен вашиот збор против нивниот.

Тебе не ти чинат муабетиве тука во однос на твојата црква и религија, па сега проблеми...

Кој бог? Зборуваш за твојот бог како да е реалност... а знаеме дека постоењето на богот твој се темели на еврејска книга (мора да се потсетува македонецот од каде му е христијанството, постојано) и твое верување дека да, мојот бог вели ова и ова... од друга страна, сечиј друг бог - е лага и нереалност, така? Или така не вели твојата света книга?
Која Црква, црква, црквичка - се гледа како една? Секоја?
Православната е таа вистинската Црква?
Кажи еднаш да знаеме сите. Православната Црква е таа едната апостолска а се друго е лага и фарса? :)
Така веруваш? Така ве учат да ги толкувате светите книги?
Всушност и не ме чуди да веруваш дека е така... што се немам видено во Премин весникот... ништо не ме изненадува во однос на старо-еонските учења.

Сите верни не исповедаат една Црква. Лага е тоа. И пусто верување дека е вистина...
Ајде сега, види муабет. Со делење ништо не правиме...

Не, јас реално не сакам да се усогласите никогаш и никаде, може слободно да се мразите и да се убивате од полемики во однос на вашето верување и да се делите до последниот атом. Некој рекол: раздели па владеј. Продолжи...

Јас сеуште не видов ништо повеќе освен вашиот збор против нивниот.

Зарем ги заборави духовните и световни поуки од Зоте, Миленко и Дејв, тројцата полимати на новото време и типични претставници на фундаменталистичките протестанти кои не знаат ни кога се гладни, не пак друго?

Тебе не ти чинат муабетиве тука во однос на твојата црква и религија, па сега проблеми...

Кој бог? Зборуваш за твојот бог како да е реалност... а знаеме дека постоењето на богот твој се темели на еврејска книга (мора да се потсетува македонецот од каде му е христијанството, постојано) и твое верување дека да, мојот бог вели ова и ова... од друга страна, сечиј друг бог - е лага и нереалност, така? Или така не вели твојата света книга?
Која Црква, црква, црквичка - се гледа како една? Секоја?
Православната е таа вистинската Црква?
Кажи еднаш да знаеме сите. Православната Црква е таа едната апостолска а се друго е лага и фарса? :)
Така веруваш? Така ве учат да ги толкувате светите книги?
Всушност и не ме чуди да веруваш дека е така... што се немам видено во Премин весникот... ништо не ме изненадува во однос на старо-еонските учења.

Сите верни не исповедаат една Црква. Лага е тоа. И пусто верување дека е вистина...

Хепта,

а одговорот е?...
Оти не го гледам: не го знаеш или?...

Нормално дека не го гледаш... не гледај, верувај.
Да сакаше да видиш, немаше да сакаш да веруваш.

P.S. Откако ќе одговориш на тоа дали само твојата Црква е една соборна итн итн... а другите не - ќе го добиеш одговорот без да ти буричкам низ светата ти книга наречена нов завет, бидејќи стариот нели - кој не го разбира, ете му христијанство, баталете јудаизам.

Не гледал одговор... не ти чини, инаку и те како ќе го видеше... уште од првата буква го гледаш ама, што да правиш...? Ништо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom