Диктатура?

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
Imam prijatel koj e od DPMNE, vo Prilep se sluchuvashe istoto od DPMNE plus i samiot prijatel mi kazha deka vo shtabovite na DPMNE se organizirale lugje po mesni zaednici koj kje gledaat koj doagja a koj ne za glasanjeto na referendumot iako znam na SDSM im beshe kazhano da se izleze masovno na glasanje za da se poddrzhi referendumot za decentralizacija.Kako i da e tie shto si gi videl bile od DPMNE da bideme nachisto, jas ti i drug se zhiv primer,i plus SDSM ne se zamara so tolku niska politika.

nekoi prasanja ne zasluzuvaat odgovor. ti teknuva ova zasto bese od sdsm po bilbordi.
dali pamtis kako milcin organizirase tribini so mototo ``evropa sega`` i zasto bea tie tribini

i posle sve vikas deka sdsm go podrza referendumot za teritorijalna podelba?

nekoi prasanja ne zasluzuvaat odgovor.

Е да си ми жив и здрав, за ова што го спомна.

Оваа реченица треба да влезе во учебници, за тоа како еден политичар може да си изврши политичко самоубиство!!!

Исто како што некој е алергичен на твоето драпање мадиња и црвени букви.....кога сме веќе кај алергиите.

Затоа за среќа дојде Никола та не препороди со неговите европски закони .....па сега сите си живееме среќно.....и је*ено весело.
кога ке сватите дека фабрики и кумровска школа не палат векје.ајде дајте малку заличете на современа опозиција со современа план и програма.
бранко е од 1990 год на политичка сцена во македонија.мислам крал да беше не ке владееше толку.вашиот спас од бранко е спас за сите во македонија.

кога ке сватите дека фабрики и кумровска школа не палат векје.ајде дајте малку заличете на современа опозиција со современа план и програма.
бранко е од 1990 год на политичка сцена во македонија.мислам крал да беше не ке владееше толку.вашиот спас од бранко е спас за сите во македонија.

Палат бе,па како не палат,само овојпат во редовите или во фабриката на владејачката гарнитура претежно во ДПМНЕ,особено предизборно вака кога се прават списоци кој даскал држи настава,дали дошол по инструкции во локалниот штаб или случајно се обратил кај Дојчин со прашање за штрајкот.Се гледа да бидат санкционирани сите кој не се нивни членови и за најмал прекршок,дури и доколку случајно од вчера,или несвесно,влегле со запалена цигара во некој јавен објект.Добрите Кумровски ДПМНЕ-овци се стимулираат со членство во некакви одбори каде државата го одврзува ќесето без контрола па земаат аконтации и од по 15 000 евра,ги наградуваат и со членства во повеќе одбори истовремено за да ги задоволат нивните мега-апетити.Ги информираат сопствените членови добри “Кумровци-ДПМНЕ-овци“ газди на текстилни и други работилници во колку часот ќе помине некаква инспекција за работниците да заминат божем случајно на прошетка во оближните ниви или во тајните клозети затоа што повеќето од нив не им се регистрирани за да користат социјална помош............
П.С.-Има и уште многу типични “Кумровец“ школски примери во ДПМНЕ,ќе ги наведам ако треба,само изрази желба.:toe:

Koga za Liceto BC ke se otkrijat site aferi, NI VARDAR ne go mie......:smir:

3god na vlast ste,se gleda deka ste nesposobni,G'uevski 3god go ceshla imotot na Branko i pak nishto.Aman otok ste vekje,poretardirana partija od VMRO nemalo.Ama ve razbiram be zoshto se plashite od nego,ima mozok povekje od site vas zaedno.:helou:

3god na vlast ste,se gleda deka ste nesposobni,G'uevski 3god go ceshla imotot na Branko i pak nishto.Aman otok ste vekje,poretardirana partija od VMRO nemalo.Ama ve razbiram be zoshto se plashite od nego,ima mozok povekje od site vas zaedno.:helou:

Ja rekov deka sum VMROVEC ILI SDSOVEC........ Ne me etikiraj,izvini ama mrzam idioti ko tebe, odma so zborat VRMOVCI ILI SDSOVCI...... Mislis Gruevski ne znae za NECISTITE ALISTA na BC..... SAMO NEJKE DA ZAVRSI KO GINGIK :tapp::tapp::tapp:

Kaj nas, Pretsedatelot e I DON na MAFIJATA

Eдно е вистина,штом за Бранко нема ни една афера откриена и објавена во јавност изминативе скоро 3 години дека направил проневера или било каква друга малверзација од страна на власта која покрај другото му е и декларативно политички противник,тогаш или нема никаков криминал кај Бранко или криминалот е обостран и кај владата односно нејзините високи представници.Значи имаме класичен чин на заколнато молчење,слично како мафијата во светот.Од таа гледна точка да се надеваме дека онаа првата опција која вели дека Бранко е чист како солза е приоритетна и вистинска.Во спротивно тешко на Македонскиот народ доколку Бранко има направено некаква малверзација а властите молчат,мораат зошто практично со тоа докажуваат дека и ним не им се баш чисти рацете туку напротив,истите имаат направено поголеми малверзации и од Бранко.

Палат бе,па како не палат,само овојпат во редовите или во фабриката на владејачката гарнитура претежно во ДПМНЕ,особено предизборно вака кога се прават списоци кој даскал држи настава,дали дошол по инструкции во локалниот штаб или случајно се обратил кај Дојчин со прашање за штрајкот.Се гледа да бидат санкционирани сите кој не се нивни членови и за најмал прекршок,дури и доколку случајно од вчера,или несвесно,влегле со запалена цигара во некој јавен објект.Добрите Кумровски ДПМНЕ-овци се стимулираат со членство во некакви одбори каде државата го одврзува ќесето без контрола па земаат аконтации и од по 15 000 евра,ги наградуваат и со членства во повеќе одбори истовремено за да ги задоволат нивните мега-апетити.Ги информираат сопствените членови добри “Кумровци-ДПМНЕ-овци“ газди на текстилни и други работилници во колку часот ќе помине некаква инспекција за работниците да заминат божем случајно на прошетка во оближните ниви или во тајните клозети затоа што повеќето од нив не им се регистрирани за да користат социјална помош............
П.С.-Има и уште многу типични “Кумровец“ школски примери во ДПМНЕ,ќе ги наведам ако треба,само изрази желба.:toe:
Во една политичка парија мора да се делува во секој поглед:pos2: секако закон природен во физиката тие акција овие реакција:toe: Што прави МИЛЕ ЗЕЧЕВИЧ по западна македонија ? ти се праша кој донесува одлука за штрајк?:vozbud: На дојчин така му дошло само по себе ,или одборот во сонк случајносе челенови на СДСМ. истото е со муратовски. 2 год во опозиција емногу за СДСМ. само овојпат неее бугарчето лубцо.:helou:

Eдно е вистина,штом за Бранко нема ни една афера откриена и објавена во јавност изминативе скоро 3 години дека направил проневера или било каква друга малверзација од страна на власта која покрај другото му е и декларативно политички противник,тогаш или нема никаков криминал кај Бранко или криминалот е обостран и кај владата односно нејзините високи представници.

Foul........ Mozda covekot e pomoken odosto site mislat:nesvest:

ne e do bc, toj ednostavno znae i umee da go ebava narodot,ali grujo e na dobar pat da go zameni:toe:

Ама над попот има само бог!

Ama BOG im sudi na site a popot zema od site,zosto narodot veli NA POP RAKA a ne veli DAJ POPE RAKA :nenene:.Diktaturata ja ima vo sekoe opstestvo,nekade pomalce a nekade poveke zastapena a nekade nekoi ne mozat ni da ja primetat,imaat perde pred ocite,kaj nas toa so perdeto e naj izrazeno?!

Не ме разбра, јас тврдам дека бог е мртов.

И терај, не мудрувај со мене, ме мрзи да бидам секому учител. Није ми д'н денес :)!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom