sankerce
прогресиФ
Ne saka da umre pomlad, kilaza saka da stekne
Јас си кажав по мене , сега ти ако не си ме разбрал , да ти нацртам неможам и да сакам

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ne saka da umre pomlad, kilaza saka da stekne
Еве ти храна што треба повеќе да ја консумираш :ориз , макарони , грав , туна , пилешки гради , бифтек , свинско , белки од јајце , лешници , маслиново масло , риба , секаков вид на овошје , млеко .
Да не е баш здраво али е ептен добро за дебелеењеФала за советот.
Освен пилешки гради, другово доста често го конзумирам, веќе и со години. Но еве, ќе гледам да ја зголемам количината која ја внесувам. Инаку свинско не можам, имам чуден организам, ми реагира многу лошо кога јадам нешто такво. А нели и не беше здраво да се јаде свинско? Така нешто читав пред некое време.
Заборавате на битен момент, а тоа е намалување на потрошувачката на енергија.
Ќе треба да станеш малце попасивен во тешките физички работи.
Зависи колку трошиш.Водно, пешачење, велосипед, и теретана. Со друго не се замарам. Зар и ова е превише?
Се чудам,како да јас сум авторот на овој текстОбратно од другата тема
Сигурно не сум единствен овде со таков проблем (се надевам?). Да не буни зборот диети во насловот, диета е всушност режим на исхрана (не мора да значи елиминација на одредени работи во исхраната).
Проблемот е следен - Имам навистина брз метаболизам, слабо-граден сум, и имам тешкотии да качам килажа. Посетував теретана и без разлика што и да јадам, не помогна да качам некој позначителна килажа или да имам значајна мускулна дефиниција. Мислев дека одењето таму и со режимот на вежби, апетитот и потребата за повеќе храна само ќе си дојде, но иако почнав повеќе да јадам немаше разлика.
Можеби погрешна комбинациија на исхрана терам? Ме интересира дали некој може да препорача нешто што успешно му кренало килажа а биле горе-доле ектоморф, како мене?
24 години сум, 178 cm, и варирам од 58-60 kg во дадено време. Очигледно премалку килажа имам за некој од моја возраст и висина, па се надевам на квалитетни совети.
Фудбал = кардио тренинг=топење масти.Се чудам,како да јас сум авторот на овој текст
Иста приказна и овде,174 см со 65 кг така некако.Сакам барем уште 10 кг повише да имам.
Можеби проблемот кај мене е што не пијам млеко,ретко јадам месо а и не можам мнгоу благо да јадам.....Иначе 3-4 пати у недела играм фудбал и многу се потам.Може да е тоа проблемот ?
Ектоморф чим си (тип на градба на тело) да знаеш дека ќе си имаш мака со качување на килажа ама затоа ќе бидеш поздрав од останатите ако се храниш здраво. Тоа значи дека стомак немаш и тешко ќе го пуштиш ако се храниш здраво и генерално сало тешко ќе качиш бидејќи кај ваквиот тип на градба на тело самите коски се потенки и подолги и со тоа помалку сало се "лепи на нив". И секако самиот метаболизам кој согорува бргу. Тоа е добро ама за разлика па мезоморфите побргу качуваат мускулна маса тука треба многу повеќе напор.
Најбитна работа ти е здравјето а не изгледот, ако си несигурен со изгледот да знаеш дека со лоши диети и глупости можеш само да си направиш беља, гледај да спортуваш и да бидеш активен и ќе немаш мака. Обично со текот на годините како старееме ни се забавува метаболизмот и после една деценија разликата ќе биде драстична посебно ако не се бави човек со спорт. Затоа спорт плус здрава исхрана и повеќе верба во себе.
Избегнувај глупи диети од боди билдери и луѓе што се преокупирани со тоа како изгледаат а не се здрави и внесуват секакви хемикалии само за да изгледаат "профи' притоа не се кондиционо способни и се со нарушен ритам на живот.
Најлоша комбинација ендоморф плус не активност и не спортување.
![]()
Е не можам без фудбал,макар и 30 кг да сумФудбал = кардио тренинг=топење масти.
Иди во теретана да се здебелиш и намали малку на фудбалот![]()
Оф леле емотивно реагираш.Е не можам без фудбал,макар и 30 кг да сум
Некој вика до годините е,но не верувам во тоа.Плус јадам многу леб,компири,ориз но никако да дојдат килограмите кај мене,скаран сум со нив![]()