Дејан Даскалов - Даскал

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување
L

.Lost Angel.

Гостин
]Дејан Даскалов - Даскал човекот кој според мене има изворедни текстови. кој порано секојдневно го слушав..
Одамна човекот не е на Македонската сцена незнам поради која причина се повлече но дали некој знае каде замина човеков​
? o_O
Еве некои песни од него:

Најдобрата не си ја клал.

Инаку незнам кај се наоѓа чоекот.

Извини вака ама овој е најголем сељак според мене и го гледам во Влае и Ѓорче како џаболебари...

Не го знам,ама слушаејки од песниве најдобра му е за сите ноќино не велам ни дека му се добри не велам ни дека му се лоши..
Како викаат..
Слушај туѓо,почитувај наше..

]Дејан Даскалов - Даскал човекот кој според мене има изворедни текстови. кој порано секојдневно го слушав..
Одамна човекот не е на Македонската сцена незнам поради која причина се повлече но дали некој знае каде замина човеков​
? o_O
Еве некои песни од него:
Eden od podobrite muzicari koj ne se prepucavaa....A ostatokot sve shljunovii nakurceni

Добри текстови и добри аранжмани имаат песниве но изгледа човеков е само студиски пеач, нешто не сум видел некаде најава или коментари за негов настап во живо. Можеби нема “харизма“ за настап во живо а можеби нема кеф да биде пеач на живи свирки... сите нашиве почнале со настапи пред 10-20 души во некои кафичи, базени, мини журки на отворено ама чоеков тешко дека некаде се има појавено од овие места...
Kога може вакви песни да вртат по пеесет пати на радио зошто да не пуштаат нешто и од ова малку поинакво

Ваков сељак сум длабоко убеден дека неможе да напише добра песна тоа е врската...
Немора да значи дека тој ги пишува текстојте. Мене ми се убај неговите песни. Јбг секој има различен вкус.

Има доста интересни песни, а и музиката ми се допага, еее колку го слушавме на времето и песните на памет му ги знаевме, али тоа е незнам кај е исчезна за жал. Овие денешниве можат вода да му носат

Имаше еден огромен хит. Му текнува на некој името?

Имаше еден огромен хит. Му текнува на некој името?
Oва се тие песни кој му се вртеа порано на радио ,можеби една од тие е баш таа што ја бараш

во тоа време паметам Угро имаше своја продукција 100% исто и емисија на течевизија ,се продаваше касета со дезодеранс B.U ,полуден бев по таа касета за да ја купам на кој песните беа од Врчак,Угро,Ин,Ребека,Ерзана и не се сеќавам на други

тоа беа добри песни можеби не толку добри во текстот но продукциски музиката беше ептен добра

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom