Дежурна Ординација! #2

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
Струја во рака (БЕЗ удирање на лактот) ? И тоа серија од 2-3 “струи“.
Исто, отрпнатост на многу мал дел од средниот прст (при коренот) и ако стегнам бокс ме боли таму како со игла да ме бодат (другата рака, не таа со струјата).
Ако ти е хронично ова иди да го снимаш вратот, пршлените.

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Не знам колку се познава на сликава, ама кај заогруженоно ептен ми се вцрвени окото, а и неможам да го допрам бидеќи ми отече.
Некое лекче за вечерва, бидеќи и кога ми се затворени и отворени очите многу ме боли.

Attachments

B

Black Guard

Гостин
Лекче-правец во брза помош,најверојатно имаш инфекција и најдобро не допирај,окото е најнежен орган-мој совет побргу-не чеклај бидејќи ако е инфекција се шири,без разлика на причинителот(ако е некој мало туѓо тело-мене ми се случи со бубачка мала и лежев 2-3 дена во очно,затоа ти велам побрзо)..

SayWhaat!?

олимпион
Член од
11 јуни 2011
Мислења
109
Поени од реакции
34
Ме интересира какви последици може да има Норлево (апче за контрацепција)

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Ме интересира какви последици може да има Норлево (апче за контрацепција)
Несакани ефекти на Norlevo може да вклучуваат гастро-интестинални нарушувања, промени во апетитот и телесната тежина, задршка на течности, едем, акни, алергиски реакции на кожата, уртикарија, ментална депресија, промени кај градите вклучувајќи непријатност или поретко гинекомастија, промени на либидото , губење на косата или хирзутизам, замор, поспаност или несоница, треска, главоболка, предменструален синдром-како симптоми, променет менструален циклус или неправилно менструално крварење. Анафилакса или анафилактоидни реакции може да се случи поретко.
.
Следниот менструален циклус може да се случи порано или подоцна од вообичаеното. На сите настани треба да ја посетите вашиот лекар 3 недели по преземањето Norlevo без оглед на тоа дали крварење се случиле или не.

SayWhaat!?

олимпион
Член од
11 јуни 2011
Мислења
109
Поени од реакции
34
Несакани ефекти на Norlevo може да вклучуваат гастро-интестинални нарушувања, промени во апетитот и телесната тежина, задршка на течности, едем, акни, алергиски реакции на кожата, уртикарија, ментална депресија, промени кај градите вклучувајќи непријатност или поретко гинекомастија, промени на либидото , губење на косата или хирзутизам, замор, поспаност или несоница, треска, главоболка, предменструален синдром-како симптоми, променет менструален циклус или неправилно менструално крварење. Анафилакса или анафилактоидни реакции може да се случи поретко.
.
Следниот менструален циклус може да се случи порано или подоцна од вообичаеното. На сите настани треба да ја посетите вашиот лекар 3 недели по преземањето Norlevo без оглед на тоа дали крварење се случиле или не.
Без разлика дали се има некој од овие симптоми или и да не ги има треба да се посети?

A

AnFem

Гостин
Знае некој рецепт за природен енерџи дринк? :) Не можам од кревет да станам (не се работи за мрза).

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Знае некој рецепт за природен енерџи дринк? :) Не можам од кревет да станам (не се работи за мрза).
Energy drinks generally contain methylxanthines (including caffeine), B vitamins, and herbs. Other commonly used ingredients are carbonated water, guarana, yerba mate, açaí, and taurine, plus various forms of ginseng, maltodextrin, inositol, carnitine, creatine, glucuronolactone, and ginkgo biloba. Some contain high levels of sugar, and many brands offer artificially sweetened 'diet' versions.

Ја кога сум ептен поспана пијам нескафе со 2 и пол лажички и многу шеќер.
Делува кај мене..

A

AnFem

Гостин
Energy drinks generally contain methylxanthines (including caffeine), B vitamins, and herbs. Other commonly used ingredients are carbonated water, guarana, yerba mate, açaí, and taurine, plus various forms of ginseng, maltodextrin, inositol, carnitine, creatine, glucuronolactone, and ginkgo biloba. Some contain high levels of sugar, and many brands offer artificially sweetened 'diet' versions.

Ја кога сум ептен поспана пијам нескафе со 2 и пол лажички и многу шеќер.
Делува кај мене..
Мислев на некоја поздрава опција, како витаминска бомба... Некој бабини деветини лек :)

B

Black Guard

Гостин
Мислев на некоја поздрава опција, како витаминска бомба... Некој бабини деветини лек :)
Или матичен млеч од пчелариве,или чај од жен-шен+зелен чај(измешани,од виталија околу 180 денари е чајот и е прилично....енергетски и крајна опција гуарана таблети-кое и да го одбереш обавезно Олигојак+селен(комбинација на витамини А,Ц,Е и Селен влијае позитивно дути и на либидото).

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
ми иди повратам во последниве денови, ми се накрева особено навечер, незнам зошто ама неможам да повратам.

B

Black Guard

Гостин
Колку кафиња пиеш дневно,цигари или евентуално некој лек(макар и додаток во исхраната)??

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Колку кафиња пиеш дневно,цигари или евентуално некој лек(макар и додаток во исхраната)??
цигари не пушам,апиња не пијам моментално, последно што пијав беа некој витамини,кафе слабо, одам во вц поседниве да три дена по неколку пати дневно значи 2-3 пати секако, ме болеше грлото до пред 2-3 недели и на сабаје се накашлувам по малку

Kajgana Shop

На врв Bottom