Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Ти си сосема млада да имаш било какво сериозно заболување на срцето. Мислам дека само ќе губиш време ако почнеш да се испитуваш и да бараш некаква „ болест “.
Повеќе дружи се со твои врсници и ќе ги снема овие симтоми
http://www.stetoskop.info/Nervoza-srca-Neurosis-cordis-762-c29-sickness.htm

Me interesira dali nekoj znae zasto imam bolki vo gradite..me fakat jaki bolki nekoj 2-3sekundi gubam vozduh..se prepotuvam..de kako nekoj so vrela voda da mi istura pa poslen toa laden tus..prstite mi se kocat..navecer taman koga ke zadremam pocnuvam da kaslam mi daoga kako nekoj da me fatil za vrat i da ne me pusta..i pak pocnuvat bolkite..i potenjeto..se trudam vozduh da zemam ama se e zal..ve molam nekoj neka mi kaze ako znae..neka mi pise dali imam nekoj napat ili problem so srceto..pozz

Оди на доктор, обавезно! Не мора да е сериозен проблем, но не се играј со такви симптоми. За да се знае што е мора да имаш снимки резултати и прегледи.

Me interesira dali nekoj znae zasto imam bolki vo gradite..me fakat jaki bolki nekoj 2-3sekundi gubam vozduh..se prepotuvam..de kako nekoj so vrela voda da mi istura pa poslen toa laden tus..prstite mi se kocat..navecer taman koga ke zadremam pocnuvam da kaslam mi daoga kako nekoj da me fatil za vrat i da ne me pusta..i pak pocnuvat bolkite..i potenjeto..se trudam vozduh da zemam ama se e zal..ve molam nekoj neka mi kaze ako znae..neka mi pise dali imam nekoj napat ili problem so srceto..pozz
Оди одма на лекар, недај Боже можеби имаш проблеми со срцето. Што побрзо отидеш да се испиташ толку подобро....., па можеби и ништо не е.
Извести не што и како е :)

Оди на доктор, обавезно! Не мора да е сериозен проблем, но не се играј со такви симптоми. За да се знае што е мора да имаш снимки резултати и прегледи.

Оди одма на лекар, недај Боже можеби имаш проблеми со срцето. Што побрзо отидеш да се испиташ толку подобро....., па можеби и ништо не е.
Извести не што и како е :)

Паничари....
Што ќе добие ако оди на доктор?
Па може ли некој кој има дваесет години да има сериозни срцеви заболувања?

Паничари....

Да, може, може да има срцева маана која не се манифестирала досега и може да предизвика огромни проблеми.
Може и ништо да не е, но зошто да ризикува кога може да отиде до матичниот кој ќе провери за што се работи и да спречи евентуална појава на поголем проблем.

Да, може, може да има срцева маана која не се манифестирала досега и може да предизвика огромни проблеми.
Може и ништо да не е, но зошто да ризикува кога може да отиде до матичниот кој ќе провери за што се работи и да спречи евентуална појава на поголем проблем.

Многу е мала веројатност, да има неоткриена срцева мана. Таа, како ученик, поминала низ повеќе систематски прегледи, секогаш кога била на лекар поради настинка, лекарот ја прегледал и ја слушал работата на срцето. И речиси е невозможно да никој досега не ја забележал вродената срцева мана.
Овде се работи за младешки проблеми со работата на срцето кои сите сме ги имале.
Ако сакате да отвориме тема во која ќе пишуваме какви проблеми сме имале со срцето во младоста

Паничари....

Ти прочита ли на што се симптоми се жали??
И и велиш, “дружи се врсници??“ ја гуши, болки во гради , кашлица со гушење навечер, кочење на прсти!! Па и на нервна база да е - мора за такви симптоми да оди на доктор

Иако се реткост и на 20 години се можни сериозни срцеви болести, не се играјте со вакви работи
--- надополнето: 2 декември 2013 во 11:06 ---
Многу е мала веројатност, да има неоткриена срцева мана. Таа, како ученик, поминала низ повеќе систематски прегледи, секогаш кога била на лекар поради настинка, лекарот ја прегледал и ја слушал работата на срцето. И речиси е невозможно да никој досега не ја забележал вродената срцева мана.
Овде се работи за младешки проблеми со работата на срцето кои сите сме ги имале.
Ако сакате да отвориме тема во која ќе пишуваме какви проблеми сме имале со срцето во младоста

Мој приател кој беше примен на воена академија за пилот, почина неколку години подоцна од сериозни срцеви проблеми. Еден во битола од ко на контрола за срце му рекоа дека е се во ред - на пат до дома - умре од инфаркт. Систематските прегледи овде се тежина, висина кичма, очи, рамнотржа, крв и мокраќа

Се предавам.... многу сте упорни
Се слагам нека оди на лекар нема да и штети и нека не извести
Но од мене следново:
Ќе видите дека не и ништо сериозно

Zdravo , zdravo
1.gif
imam edno zensko prasanje , neznam koj bi mi pomognal vo odgovorot :D veke 3 den odam na vezbanje no imam mal problem neznam kade bi se posovetuvala ... Prviot den koga bev mi bese ete potesko da kazam i imav malku bolki vo predelot na stomakot ... Vtoriot den super si pominav i bas lesno izdrzav se, no potoa pokasno imav bledo crven iscedok vo mokrenjeto.Potoa den pauza pa 3 den od vezbanjeto i eve cel den osekam poduenost vo stomakot i veke od pladne imam isto bledo crven iscedok ama poveke od prviot pat. Zosto taka ??? Ke ve molam za sovet , odgovor ako ne mi e prasanjevo postaveno na pravo mesto upatete me kade da se obratam .Blagodaram od napred ... pozzz

Zdravo , zdravo
1.gif
imam edno zensko prasanje , neznam koj bi mi pomognal vo odgovorot :D veke 3 den odam na vezbanje no imam mal problem neznam kade bi se posovetuvala ... Prviot den koga bev mi bese ete potesko da kazam i imav malku bolki vo predelot na stomakot ... Vtoriot den super si pominav i bas lesno izdrzav se, no potoa pokasno imav bledo crven iscedok vo mokrenjeto.Potoa den pauza pa 3 den od vezbanjeto i eve cel den osekam poduenost vo stomakot i veke od pladne imam isto bledo crven iscedok ama poveke od prviot pat. Zosto taka ??? Ke ve molam za sovet , odgovor ako ne mi e prasanjevo postaveno na pravo mesto upatete me kade da se obratam .Blagodaram od napred ... pozzz
Не знам што би можело да ти биде. Најдобро е да си го посетиш гинекологот или евентулно матичниот лекар.

Ми се чинит дека имам проблеми со низок притисок, прв пат почнав да го мерам пред една недела и од тогаш не сум го видол да е повисок од 90/70, сношти бев излезен и ми се вртеше во главата, измерив притисок ми беше 91/70, денеска повторно сум како зашеметен, притисокот ми е 111/62.
Шо би помогнало да го кренам малце, кафе, шеќер, цигари ?

Ми се чинит дека имам проблеми со низок притисок, прв пат почнав да го мерам пред една недела и од тогаш не сум го видол да е повисок од 90/70, сношти бев излезен и и се вртеше во главата, измерив притисок ми беше 91/70, денеска повторно сум како зашеметен, притисокот ми е 111/62.
Шо би помогнало да го кренам малце, кафе, шеќер, цигари ?

welcome to d`a club.........од мене јади повеќе мрсно и соленко,хидратација ти е потребна,односно пиј вода почесто по неколку голтки,повеќе овошје,може некое кафенце али да не се претерува,повеќе од 3 денот и после 19 часот никако........непрескокнувај појадок и немој да се напрегаш физички претерано..........доколку осеќаш потешкотии секојдневно подолго време јави се кај интернист

Здраво на сите имам проблеми со грбот поточно во средината на грбот не е неподнослива болка туку стегање некое како да имам нешто и чуствувам тежина кога земам длабоко воздух се надевам некој може да помогне и да каже мислење. Фала однапред

Мој совет почекај 1 недела па ако не престане да боли иди на матичен доктор да ти каже што ти е.

Абе Џони преку таквото ми е од доктори во систина дадов 450 евра и пак имам некоја болка а тука пишам само поради та што сакам некој да пише дали има некој слични симптоми а не за да ме излече некој...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom