Грчката политика спрема Mакедонија и Mакедонците

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување

1. Времето покажа, народот осуди. Резултат пропадната и прочитана партија ја форсираш.
2. Внатрешна политика забранета е тука.
3. ЕУ и НАТО не ми гарантираат подобра и побогата иднина. Сега кога гледам Гејлада банкрот, исто и Ирска, Португалија, Шпанија на ред. Сиромаштија во Бугарија, Романија, Украина... Протести низ цела ЕУ на работниците, отпуштања, најави за распад на еврото, евроскептицизам во самите членки итн итн.
4. Не видов дека се распаѓа.
5. Повели тука да објасниш кои личности немаат врска со македонска историја.
6. Како?

Сега он топик.

Грција нека се среди прво самата затоа што оној кој е пред распад засега се тие.

Jas imam dvojno drzavjanstvo,taka da ne mi e gajle tolku, no rabotata e sto jas gi zalam lugeto vo Makedonija,zatoa sto so umot na Grujo site ke odat u propast..
па ти веке штом си киднал што има тука да ни бистриш политика ај иди си од кај си земал државјанство и ич да не ти биде жал за нас :)

Ова и е најголемиот проблем на Грција, таа наместо да развива политика на соживот со соседите , развива омраза, а од омраза никогаш не можеш да развиеш добра економија. Како спредба ете ја ЕУ-додека се мрзеа секој со секого, беа катастрофа, откако се во ЕУ пркнаа сите земји.

Но СДСМ или Љубчо Георгиевски, Стојан Андов, Киро Глигоров, Љубе Бошковски денеска да ти се опција, или си зачаран или си малолетник па до вчера не знаш што се случувало.
Можеби е зачаран малолетник кој не знае до вчера што се случувало.

Ова и е најголемиот проблем на Грција, таа наместо да развива политика на соживот со соседите , развива омраза, а од омраза никогаш не можеш да развиеш добра економија. Како спредба ете ја ЕУ-додека се мрзеа секој со секого, беа катастрофа, откако се во ЕУ пркнаа сите земји.

Abe sto se zanesuvate, kako prvo kade gledas Grcija da razviva omraza???, mozebi ima nekoi politicki problemi so sosedite,ama nemozes da gi nareces deka se problematicni, jas ne gi branam grcite,ama sakam da bidam realen koga diskutiram, kako prvo Makedonskata ekonomija apsolutno zavisi od Grcija, naj golemi stranski investicii vo Makedonija e od Grcija, a nie namesto da sme blagodarni, kradime istorija tokmu bas od Grcija...

Abe sto se zanesuvate, kako prvo kade gledas Grcija da razviva omraza???, mozebi ima nekoi politicki problemi so sosedite,ama nemozes da gi nareces deka se problematicni, jas ne gi branam grcite,ama sakam da bidam realen koga diskutiram, kako prvo Makedonskata ekonomija apsolutno zavisi od Grcija, naj golemi stranski investicii vo Makedonija e od Grcija, a nie namesto da sme blagodarni, kradime istorija tokmu bas od Grcija...

види сеа со нас имаат проблем со Името , со Турција имаат проблем со Крит мислам , со Албанија сега брзо видов и со нив нешо се закошкале , па сеа ај кажи ми како не се проблематични , ааа и ке заборавев сега ќе ги тужи и Германија за воени злосторства од 2та Светска Војна ,само нив нешо не им чини , само не се нашол некој паметен да им каже ...

Што се мачиш ,оди си во Грција и со срека нека ти е .
Смени си име и презиме ,кој ти брани.
Ти гледаш дека не сакаме да се смени името и си запнал како вол во купус:toe:

kako prvo Makedonskata ekonomija apsolutno zavisi od Grcija, naj golemi stranski investicii vo Makedonija e od Grcija, a nie namesto da sme blagodarni, kradime istorija tokmu bas od Grcija...
Иди бе утепај се негде. Поглуп створ од тебе нема и прекини да се претставуваш како нешто што не си, таквите финти одамна се бајати и провидни.

Иди бе утепај се негде. Поглуп створ од тебе нема и прекини да се претставуваш како нешто што не си, таквите финти одамна се бајати и провидни.

Ne se pretstavuvam kako grk,zatoa sto nesum, i ako sto majkami e grkinja..

Jas sum makedonec,zatoa sto i tatkomi e makedonec, ama razlikkata e sto jas ne sakam da bidam lazen patriot..

Jas sum makedonec,zatoa sto i tatkomi e makedonec, ama razlikkata e sto jas ne sakam da bidam lazen patriot..
Абе кој зборува за патриотизам?Тоа со патриотизмот е наметнато партиски.Тебе изгледа уште не ти е јасно зошто е затворен подфорумот политика.Зар сите кои не сакаат да се промени името Македонија се лажни патриоти.Кога 2/3 од светот те знае и вика Македонија ти сега ќе му кажеш :Не бе сега сме Северна Македонија.Епа бате со самото преименување на името ќе се повлеќе менување на пасоши,лк и воопшто менување на идентитет.Но добро ти рече некој:ако си ти со тоа убедување не ги убедувај оние кои не го делат твоето мислење.

Момче Реално, Гркот го тепал дедо ми, обичен селанец само затоа што се деклрарирал како Македонец и што ДОМА говорел македонски.
И поред тоа тој во 1924 година има документ на кој се изјаснил како Македонец.
Кога пред да почине 1988 година во Скопје, јас малку почнав да ги разбирам работите, го прашав дедо зошто никогаш не отиде во Крушоради тој ми рече.
Ќотек јадевме затоа што сме Македонци, глоба им плаќавме, под прозори ни седеа, сега да одам прекрстен за да ја видам мојата родна куќа, да запалам свеќа на татко ми и мајка ми, не одам.
Заплаче.
Почина 1988 година, крај на 20 век, Европа, без можност да си го види домот.
Кој има тука проблем ?

Друже оди убиј се, најискрено трескаш зелени и треба да ти биде срам за ова што го пишуваш.

Ако навистина си македонец (а за мене си се освен македонец), треба да ти е срам затоа што мислиш дека ВМРО-ДПМНЕ направила ние да се чувствуваме како македонци. Јас лично прво дознав дека сум македонец од мојата баба која беше постара од ВМРО-ДПМНЕ, или Грујо и министрите заедно. Ако не сакаш да бидеш македонец-никој не те тера бе, пиши се грк (или „нов“ македонец) слободно и не замарај.

Жими долниов е татко ти Македонец... па уште од наше име зборуваш како е добро да се промени името и дека сме крадци на историја од најфејк "народ" на цел свет кој успеа да украде најголем дел од македонската територија и да изврши геноцид над нашиот народ. :tapp: Со вас нема арно... не им верувај на гејците и поклони кога ти носат не за џабе се рекло. Најголеми просјаци и должници на цел свет и истовремено најголемите дискриминатори на светов ќе не учеле нас на економија и демократија. :tapp: Море нов Филип за вас да ве пороби сите хиени едни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom