Графички карти

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Вака, имав до завчера en8800gts 640 mb ram asus-ова графичка која од еднаш почна да брљави. Среде игра почна да појавува зелени линии по вертикала, а после тоа и блокирање на виндовс и плав екран со некој ерор. Пробав се живо, и бришење на драјвери и преинсталација на виндовс, добив само НЕприкажување на плав екран, сликата си остана со зелени, црвени и било какви цртици по вертикала. Ми препорачаа ова: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SDrH8rL64rw но не сакав да ја доуништам.
Бев на мајстор и ми кажа дека изгледа и нема лек, откажала после 5,5години користење. Веќе еднаш во јануар мајсторов и правеше некој ладен лем и ја оправи, но изгледа тука и бил крајот.

Е сега ми продава за 1750ден Asus GeForce 210
graficka.gif
Па би ве прашал дали оваа 210 е појака(мислам дека е) од старава која ја имав и се исплати ли за тие пари.

Indigo

баниран/а
Член од
8 септември 2012
Мислења
763
Поени од реакции
414
Вака, имав до завчера en8800gts 640 mb ram asus-ова графичка која од еднаш почна да брљави. Среде игра почна да појавува зелени линии по вертикала, а после тоа и блокирање на виндовс и плав екран со некој ерор. Пробав се живо, и бришење на драјвери и преинсталација на виндовс, добив само НЕприкажување на плав екран, сликата си остана со зелени, црвени и било какви цртици по вертикала. Ми препорачаа ова: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SDrH8rL64rw но не сакав да ја доуништам.
Бев на мајстор и ми кажа дека изгледа и нема лек, откажала после 5,5години користење. Веќе еднаш во јануар мајсторов и правеше некој ладен лем и ја оправи, но изгледа тука и бил крајот.

Е сега ми продава за 1750ден Asus GeForce 210
Прегледај го приврзокот 52821
Па би ве прашал дали оваа 210 е појака(мислам дека е) од старава која ја имав и се исплати ли за тие пари.
8800GTS е МНОООГУ појака од 210. GT 210 може водичка да и носи на 8800GTS. Нека не те лаже господ, не купувај таква слаба графичка. Барај 5770 или 6770 или пак 7750 за да осетиш подобрување. Во спротивно.. не купувај? GT 210 едвај филмови вози а не па игрици.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
^Мислам дека ќе му се многу пари тоа, чим веќе гледа карта од 1700 ден... ако ептен е во тесно со пари во Мебиус има 4730 DDR5 за 2000-ки и нешто, по перформанси е малце побрза едно 10% од 8800GTS 640MB.
Ако може да си приушти да одвои повеќе пари секако нека оди на карта од понова генерација, 5750/5770/7750, исто од Мебиус бидејќи во Анхоч 7750-ката им е DDR3, а другиве две ги нема.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Моментално таа ми ја предложи(ваљда таа ја имал) па ми кажа тестирај ја, ако ти е за игри ќе бараме друга. Само не знам која друга значително ќе ми помогне ако не го менувам Amd dual core 64 x2 4200 2.21 ghz?
Значи да барам 4730 ДДР 5 гледам во мебиус е 2520ден, таква можам да земам кај нас во ку-во, не ми се фрлаат премногу пари. Во 2007 фрлив многу па скоро ништо не осетив јачина, ни една на макс не можев да ја играм и затоа баталив со години ништо не менував, играм на минимум. За сега битно ми е да ја играм новава хитмен, ја пробував на 8800 едвај на 800х600 одеше, сецкаше. Ваљда со оваа 4730 ќе иде барем на поголема резолуција колку да не сецка и да не е грозна графикава. Фала ви, ептен не ми се јасни работиве околу графички, ме буни меморија и брзина не знам воопшто што да гледам, затоа препорачувањата ви се одлични.

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Дечки имам проблем ми треба помош со Catalyst CC,неможам никако да инсталирам драјвери за мојата HD4650 1GBDD3,знам дека е стара но ниеден драјвер не фаќа.Кога правам инсталација на CCC,ја завршува инсталацијата но не целосно има лог и ерор репорт.По инсталацијата немам инсталирано CCC,го нема ни на десен клик на десктоп.Порано ми работеше на Windows 7 цава ама одеднаш го снема,незнам што се случи.Пробав со uninstall,пробав со бришење на сите ATI/AMD фајлови и регистри,па пак инсталација,џабе,пробав и со Driver Fusion(Driver Sweeper) у Safe Mode,пак нејќе.Више стварно незнам што да правам,едноставно Catalyst CC не се инсталира,било која верзија.Јас знам дека не е курац ипол со денешниве картици,ама дур не склопам ќе ми треба помош за драјверива.Она е инсталирана во Windows 7 само како картица и работи нормално,но без Catalyst.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.741
Поени од реакции
18.489
Дечки имам проблем ми треба помош со Catalyst CC,неможам никако да инсталирам драјвери за мојата HD4650 1GBDD3,знам дека е стара но ниеден драјвер не фаќа.Кога правам инсталација на CCC,ја завршува инсталацијата но не целосно има лог и ерор репорт.По инсталацијата немам инсталирано CCC,го нема ни на десен клик на десктоп.Порано ми работеше на Windows 7 цава ама одеднаш го снема,незнам што се случи.Пробав со uninstall,пробав со бришење на сите ATI/AMD фајлови и регистри,па пак инсталација,џабе,пробав и со Driver Fusion(Driver Sweeper) у Safe Mode,пак нејќе.Више стварно незнам што да правам,едноставно Catalyst CC не се инсталира,било која верзија.Јас знам дека не е курац ипол со денешниве картици,ама дур не склопам ќе ми треба помош за драјверива.Она е инсталирана во Windows 7 само како картица и работи нормално,но без Catalyst.
Дај ми pass и id од Team viewer, ќе го средам проблемот.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
^Мислам дека ќе му се многу пари тоа, чим веќе гледа карта од 1700 ден... ако ептен е во тесно со пари во Мебиус има 4730 DDR5 за 2000-ки и нешто, по перформанси е малце побрза едно 10% од 8800GTS 640MB.
Ако може да си приушти да одвои повеќе пари секако нека оди на карта од понова генерација, 5750/5770/7750, исто од Мебиус бидејќи во Анхоч 7750-ката им е DDR3, а другиве две ги нема.
АКо сакаш дај подетални информации која е баш оваа 4730 ддр5? од кoлку мб/гб и е меморијата, и дали сигурно е појака од 8800гтс да знам да не погрешам? Дали е оваа:
HD4730 512MB GDDR5, 128bit, HDMI, DVI, VGA, Dual Slot Fan Cooler, 750/900MHz, Retail ( vs NVIDIA 9800GT)?

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Taa e, btw ista e po performansi so 9800GT (sto e tolku otprilika 10-15% pojaka od 8800gts)

Sent from my WT19i using Tapatalk 2

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Луѓе дај бе кажете дали да го враќам овој лап топов за нов, го земав од Анхоч пред недела дена и ми затемнува екранот додека е изваден од полнење затемнува целосно и се враќа светлината за неколку секунди а кога е ставен да се полни затемнува целосно и што и да кликаш не осветлува се додека не го извадиш од батеријата. Дали може да е до графичката картица или да го мењам целосно за нов? Dell Inspiron е A6 Vision AMD...

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.653
Поени од реакции
7.498
Луѓе дај бе кажете дали да го враќам овој лап топов за нов, го земав од Анхоч пред недела дена и ми затемнува екранот додека е изваден од полнење затемнува целосно и се враќа светлината за неколку секунди а кога е ставен да се полни затемнува целосно и што и да кликаш не осветлува се додека не го извадиш од батеријата. Дали може да е до графичката картица или да го мењам целосно за нов? Dell Inspiron е A6 Vision AMD...
Коа го затемнува мења Power профил за да ја штеди батеријата, на батерија потемно на струја посветло....софтверски се подесува тоа, најди таму на Делл-суппорт кој софтвер иде за PowerManagement, ако ти е земен со ОС вероватно веке ти е инсталиран.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Коа го затемнува мења Power профил за да ја штеди батеријата, на батерија потемно на струја посветло....софтверски се подесува тоа, најди таму на Делл-суппорт кој софтвер иде за PowerManagement, ако ти е земен со ОС вероватно веке ти е инсталиран.
Не разбрав ај ако можеш објасни ми попрости бидејќи не се разбирам до толку, кај да одам по ред. Да не е во воа display settings мене Ballanced ми е кликнато... а не Power saver... ама имам пробано и тоа мислам пак е истото.

Kajgana Shop

На врв Bottom