Господ и лагата

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Извини што те цитирам но не ми одговори вчера, ако сме офтопик нека брише модераторот поздрав до него :love:

Од каде тоа дека ние јеховините сведоци шириме невистини а ти си во право кога носиш слика од Исус а викаш дека никој не знае како изгледа. Кој те излажа тогаш дека така изгледа?

.

Зошто лажеш дека си член од организацијата на кула стража, кога си само обичен п..., како што ти стои под женската слика!? :D

.

--- надополнето: 3 ноември 2013 во 13:25 ---

slikata e samo simbol dali ti vaka izgledas pa si ja stavila taa slika na prof
Да, тоа ми е слика од летоска на искачање него не е тоа поентата, јас барем изгледам така, а што правиме со твојата слика?

Сега е подобро. Кажи колку години си, ми делуваш како младо дете неискусно и сакам да знам колку да ти попуштиме. Пошто Јеховини сведоци тешко дека ќе најдеш на форумов, а за останативе ќе ти треба полна опрема.

jas imam 26 god gospodine a za ostanati jehovini svedoci mie dovolno samo da im kazam eden stix od nivnata biblija i da im propadne celo veruvanje

Кога сме кај сликите, сведокот има слика од Вестерн Џизус па никому ништо.

ok jas imam malku rabota za 20 min sum tuka pozdrav ako ste tuka ce diskutirame mojata cel neee da gi unistam ludjeto tuko da im go pokazam prsviot pat jas ne pripadjam na niedna verska grupa

Ни сведокот ни Спиро не припаѓаат на ниедна верска група. Сега веќе имаме двајца. Уште еден и ќе имаме нова група.

jas imam 26 god gospodine a za ostanati jehovini svedoci mie dovolno samo da im kazam eden stix od nivnata biblija i da im propadne celo veruvanje

.

Ако верата на човекот се темели само на еден превод на библијата (или билокој друг превод или книга), а не на *Светиот Жив БОГ, Неговото *Свето Живо Слово (Христос) и Неговиот *Светол и Животодарен Дух (за Кого прекрасно сведочи најсветата книга - Библијата), тогаш и без тебе роде (порано или покасно, а на судниот ден најкасно) ќе му пропадне верувањето, слично на фаризејското!

.

Ни сведокот ни Спиро не припаѓаат на ниедна верска група. Сега веќе имаме двајца. Уште еден и ќе имаме нова група.

.

Тешко тие да увидиш дека всушност има само една вистинска верска група, нели? o_O

.

.

Тешко тие да увидиш дека всушност има само една вистинска верска група, нели? o_O
.
Па тешко, сите тврдите дека баш вашата е онаа вистинската. Кому да верувам кога и сами не можете да се договорите?

.

Па тешко, сите тврдите дека баш вашата е онаа вистинската. Кому да верувам кога и сами не можете да се договорите?

.

Вистинските чеда БОЖЈИ никогаш не се фалат со својата, туку со ГОСПОДОВАТА! :)

“Кој се фали, со Господа да се фали!”
Зашто, не оној, што се фали сам, е достоен, туку оној, кого што Господ го фали.

(2 Коринт. 10:17+18)

.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom