Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека ... [стара]

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 мај 2009
Мислења
6
Поени од реакции
1
Zdravo, te sakam. Moze da te slikam?
Koga stojam pokraj tebe,
neznam kako jas se vikam

:baeh::baeh:

I dadoF broj, mi dade borj i ete spoj :baeh::baeh:

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Бев со тебе од инает. Од инает кон сестра ми и мајка ми. Мислеја дека сум со тебе, а јас не бев. Па си реков... ако мисља дека сум со тебе, па зш вистински да не бидем. И така се запознавме. Бевме заедно со целото друштвото во една стара напуштена зграда. Темница беше. Уште ја памтим таја ноќ. Ми се свиѓаше многу не можам да лажам за тоа. Без зависен од тебе. Не можав да поминам еден ден без тебе. Твојот допир на усните беше нешто нераскажливо, а пак кога ќе влезеше во мојата уста ми чукаше срцево многу брзо. Се плашев. Дали правам како што треба. Дали ќе ми се смееја ако правам погрешно. Се плашев. Но со тек на време стана тоа рутина. Научив се како треба со тебе. Некои од другарите те сакаја некои не. Но морам да признам дека со тебе добив доста нови другари. И се таке една цела година пројде. Не славевме годишница бидејќи го заборавив датумот. Ми простуваш ? После годишницата раскинавме, бев решен да те оставам. Сите ми велеја дека ти не чиниш. Морав да те оставам. Ми правеше проблеми. Така и направив. Те оставив. И ден денеска не жалам за тоа. Подобри ми е без тебе. Да го знаеш тоа сакам. Најдов подобри работи од тебе во својот живот. Ја сватив суштината на животот. А ти не беше дел бидејќи ти беше само безважен, црн, одамна заборавен, прежален никотин .

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Пред спиење,ми текна на една многу батал песна.
Ептен батал.
Знам дека би било погрешно,на еден ваков за тебе (а со тоа и за мене) голем ден вака да се зезам со едно минато,ама просто неодоливо е како типчево ги дрма лириките и погодува епицентар.

Би се опил на ова пред една неполна година. :)

:pos:

С

Сатори

Гостин
Пред спиење,ми текна на една многу батал песна.
Ептен батал.
Знам дека би било погрешно,на еден ваков за тебе (а со тоа и за мене) голем ден вака да се зезам со едно минато,ама просто неодоливо е како типчево ги дрма лириките и погодува епицентар.

Би се опил на ова пред една неполна година. :)

:pos:
Посесивен еден! :pos: :pos: :pos:
Те сакам!
Вака се искажува љубов ... :back:

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Во врска со љубовта кон самата себе и во врска со сопственото ментално здравје и хигиена, би ги замолила овдезаљубените да бидат покритични во изборот на љубовните изјави.
Благодарам.

Оној Боби задравје ме искошта.

E

`EsCaPe`

Гостин
Веќе некое време ја отворам темава, сакајќи да се ослободам од некои работи, кои со задоволство би ти ги кажала и би сакала да ги знаеш, но одложував, велејќи си сама на себе, дека нема потреба, барем не сеуште, да ти посветувам пост. Еве ме сега, се решив. Знам од кога ќе напишам се, ќе ми биде полесно.

...

Знаев дека ќе биде вака, знаев дека немам сила да прекинам да те гледам и знаев дека од ден на ден, обичното гледање ќе прерасне во нешто повеќе. Се познавам себе многу добро, но негирав дека имам симпатии спрема тебе. Негирав кога други ќе ме прашаа, негирав сама на себе. Тоа е затоа што, слушав за тебе некои работи, кои ме повредуваа.
Задоволството додека те гледав, ги победуваше сите приказни за тебе.
Не знам дали има полошо чувство од тоа некој да те привлекува толку многу, а да знаеш дека не е најдобриот избор.

Плачев, плачев...
Па, за да си олеснам решив веќе никого да не слушам што има да каже за тебе. Само срцево. И така ми одговара. Од кога почнав да ги игнорирам гласовите од страна, се осеќам поубаво и сега.. не ми е ништо важно, само ти.
Не знам дали некогаш ќе дознаеш дека за тебе сум спремна да ризикувам толку многу.

Одиме понатаму.
Ти не беше свесен за ништо, веројатно бев една од многуте девојки кои те гледаа чудно. Така, до пред некое време, кога си се распрашал за мене.
Кога ми кажаа за тоа, ќе ми експлодираше срцево. Пукав од среќа. Тоа ми беше уште една причина плус да се опуштам во врска со се.

Сега знаеш. Очигледна сум. Верувај, не сум само јас.
И ти си очигледен. Прво, со самото распрашување, второ ..не сум само јас таа која испраќа погледи, не?
Од една страна е така, а пак од друга, нема ништо повеќе, а јас чекам и чекам... Не чекам којзнае што. И ситница од тебе, нешто мал знак ќе ми биде доволен.

Милион пречки има меѓу нас, пречки кои јас сум спремна да ги поминам без проблем, но не знам за тебе..
Сега кога знаеш се, што е проблемов?
Јас си седам на исто, не се откажувам лесно. Некое гласче не ми дава да дигнам раце од тебе. И нема.

За крај, омилениот дел:

Bittersweet
I want you..

...

Е, така.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Ne ocekuvav da me sakas, ne ocekuvav nisto od tebe te sakav bez ocekuvanja, najmalku sto ocekuvav od tebe e da me ismees, mene i mojata ljubov kon tebe, uspea da go zatvoris ova srce sprema tebe, da go trgnes ovoj pogled od sebe i da me turnes tolku daleku, da me vratis na pocetok od patot koj go izodev za da ti se doblizam...najtesko e da sakas nekoj sto ne ti vozvraka na custvata a uste potesko e da sakas nekoj sto gi ismeal i omalovazil, ne ti posakuvam nisto loso no za se ima pravda, za sekoe dobro so dobro...
samo eden den seti se na mene...
:nesum:

N

nUt

Гостин
and here we go again... I'm waiting for u.. and u r too shy to say me anything.. can't u see that a lot of them wants me to hold their hand..? to be with them when they're alone?
But I choosed u... and I'm losing again...
Another one takes my heart.. it breaks apart.. and I'm starting from the begining....

sweet girl***

I wish that...
Член од
4 октомври 2008
Мислења
310
Поени од реакции
10
Angelceee moe...

Sakam prvo da ti kazem edno ogomno FALA za podarokot, stvarno e mnogu ubav i fala sto se seti na mene, najubav i najdrag podarok za matura definitivno, ama znaes zasto?!... zasto te sakam najmnogu na cel svet!!!stvarno me iznenadi koj mi go dade podarokot, me zbuni bebence moe:)
Kako i da e, utre te cekam obavezno u 20 za da me vidis kakva kje bidem ubaa, najubaa:):):) i da napraemo mnoogu fotke zaedno, vazi?:)a posle maturava kje udrimo edno castenje uboo, mmmmm:)cao bebule:)

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Душо...Едвај чекам да живеам со тебе, да бидам со тебе деноноќно, да делиме се` и засекогаш да сме заедно. Ти си мојата најголема среќа, мотивација за живот. Многу се грижам за тебе и сакам да ти ја искажам сета моја нежност. Не сакам да те боуи главчето... Ти си срце, мрце и се`... :wub: Ако сум јас киселина, ти си база, а тоа ми е потребно во животот (не за да се добие сол и вода:pos2:), туку затоа што ми е потребно да ме смируваш, да ме тешиш, да ме чувствуваш, да бидеме едно... :back:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.659
Поени од реакции
34.094
Kurvich, 7 meseci. :back:

Да се множат (?)

ОK. ОK. Love ya.

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Во врска со љубовта сакам да кажам дека... Сум сама. И добро ми е. Се вљубувам одново.
Во себе.

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Собрав храброст, ми поминаа дел од проблемите уште малку да завршам и ти да завршиш со твоите работи.И после 15 Јуни нека биде што ке биде.Изгледа ке биде нешто пречуството никогаш не ме издало а нема ни овој пат.Ајдееее ке издржиме уште малце и после цело лето е наше:vozbud:.

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Да почнам со ...

,,Верував во многу срања но се случија. Верував во многу луѓе но ме изневерија.,,

Последниве денови сватив дека ,,Не е секој ангел како што изгледа,, т.е ја го знаев ова одамна ама не верував дека и ти си ваква личност. Мислев дека те знам, мислев дека си ангел. Сите велеја дека не си ангелче туку спротивно од тоа. Но јас не им верувам им велев дека те знам доста долго време и знам каква личност си. Или пак само самиот сакам таква личност да си. Се лажев себеси ? Можеби тајно, длабоко во себе знаев дека не си ангел. Едноставно се лажев себеси со тоа. Не требаше така да поставам. Требаше да знам од порано. Ама што да правам кога не ги слушам околината, таков сум си само на себе си верувам. Не требаше вака да биде бе .:nesum:

Да завршам со ...

,,Полни сте со лага и секој втор збор ви е лага. Гледате само за себе и знаете само да лицемерите. Не можете да се соочите со вистината, со реалноста.,,

sweet girl***

I wish that...
Член од
4 октомври 2008
Мислења
310
Поени од реакции
10
Budalce moe najuboo....:)te sakam be!!!:)i toa najmnogu na svet da si znaes!!!:)ako ti mene ne....:):smir::baeh:

Inspirirana od edna pesna sto ja slusam momentalno kje ti kazem samo edno nesto: You are the love of my love!!!:back:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom