Vikuska напиша:ima i dokazi. eve na pr vo nasive prostori. go gledavte dokumentarecot za nlo snimen vo konjari i vo drugi prilepski sela? site dadoa ist opis na letaloto. ne moze tolku prasanja da se kreva za nisto neli?
Нашиот мозок воопшто не е способен да ја сфати големината или маленкоста на тој простор кој ние моментално го познаваме како вселена...marcus напиша:Не знам што мислел Господ кога ја сворил вселената, но ако не оставил сами тоа е, еден огромен, залудно потрошен простор.
Поентата беше дека е жално (простор кој е толку голем што неможеш ни да го сфатиш) да си сам.Викторгг напиша:Нашиот мозок воопшто не е способен да ја сфати големината или маленкоста на тој простор кој ние моментално го познаваме како вселена...
Океј е,не те нападнав, и те сфатив... само што мислам дека не можеме ни да разбереме дали сме ние милијарди и милијарди... и милијарди пати помали (во однос на вселената) од зрнце песок во сахара во однос на планетата или сме големи, многу големи, претпоставувајќи дека друг живот нема... релативно е многу... колку е целиот тој простор голем... :smir:marcus напиша:Поентата беше дека е жално (простор кој е толку голем што неможеш ни да го сфатиш) да си сам.