Волк Македонски - Фен Клуб

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Чеда македонски ви го претставувам најхардкор раперот шо некогаш Македонија можи да се пофали дека го имала. Стилот му е мешавина од најдобрите светски хих хоп артисти, музиката му е мешавина од скречови и ритмови од старата школа на Ран ДиЕмСи и стар македонски мелос. Има флоу мешавина од експлозивниот Твиста и британецот Дизи Раскал, лирики тврди како Тим Дог најтврдото куче. Тој е фнуци гордоста македонска не е куче (Dogg), ами повеќе од тоа, тој е МАКЕДОНСКИ ВОЛК.

Претерано мешавина.
Не го ставам за пријател на мајспејс.
А ова листава на настапи, вистинска е или само се филма човеков?!
Да не се крие зад ова некој од Македонски синови од Прилеп (најлошиот рап бенд во државава)?!

Не бе брат слушни го убо вези чоеко. Мене интересен ми е, а иначе има и свој бенд и албуми имат и настапи и спотој и сите работи. Свират демек нешто етно стил со некој други стилој мешани.

Иначе јас ја отворив темата само поради неговите текстови. Лириките на песните му се за Македонија, фкрај патриотски. Прочитај го текстот од првата песна па повторно размисли дали ќе го цениш или не.

Абе глејте тука на емисија колку го поштоват. Лом прај жими детство плука рими фкрај. По народни носи се облеква на настапи, жими се мора почит да му се оддај на ова бате. Треба малце да се дознај за него во Македонија, во Австралија е познат срамота е ние да не го знајме.

Клип
Обрати пажња на второто клипче ко ќе речи „Ајде децааа!!“. И на третото нешто на македонски рапува. Респекат еј.

Ае шо не кажувате дека у Аустралија се зборело на дијалект.
Ryms from the BONG!!! Фри-стајлин’

На клиповите што ми ги даде арно е машково. Сеа сфатиф зошто во АУС го знаат а во МКД јок, па тој бил нашинец од таму.
Ех штета што Никки и Натуш не смеат на форум да доаѓаат, инаку баш би дале оцена за неговата популарност таму.

Инаку многу се :pos:

Се на се.. не ми се по ќејф Curse Ov Dialect.
Јас сепак повеќе сум по ова. Поблиски ми се по менталитет, овие другарчињата на Волкот повеќе за озбилни работи рецитираат.

Пофалба за тоа што се облекува во македонска народна носија.

Абе си имам проблеми со звукот од сајтови како Јутуб па не можам да го слушам овој човек што збори ај ако може некој линк за симињање да се акне овде за мекоја мп3 па да видам шо ке каже овој ''гангстербајтеров'' наш..

Абе си имам проблеми со звукот од сајтови како Јутуб па не можам да го слушам овој човек што збори ај ако може некој линк за симињање да се акне овде за мекоја мп3 па да видам шо ке каже овој ''гангстербајтеров'' наш..

Оди брат на линко најгоре од Мајспејс има и за стрим и за даунлоуд песни од него. Јас ти ги препорачвам првите 2 и читни ги лириките од првата Letter to Athens.

Тончи и мене групата ми е безвезна, ама за него ми е муабето. Премногу измешани култури и стилови имат во групата, всушност тоа е и идејата да се спојат сите култури сите членој се од различни култури (Индија, Пакистан, Маори, Македонија и Малта).

му е според мене најдобра песна како група, ама сепак само Волко на крајот растура другите ми се срање тој ја спасе песната, иначе има ритам стварно нумерата.

:pos2::pos2:Bad Copy се лудници иначе како мал на касети со катастрофален квалитет ги слушав ... Мирко и Славко ... крејзи ет .... Бошко Буха ... крејзи ет ... Сава Ковачевич ... крејзи ет ... Прле Ганстер .... :pos2::pos2:

Абе типов е луддддддд. :vozbud::vozbud::vozbud:

Неам зборови.:pos::pos::pos::pos::pos:

Да бе фаца е чоеко, форсира македонска култура. Колку толку познат е во Австралија, барем таму поради него малце ќе дознат луѓето вистинската слика за македонците. Треба малце да се прочуе во Македонија, заслужва.

у реци плива нека риба
а на ливади избушена колиба
види Славко каква цупи
није ваљда да станује у онаквој рупи
баш ме боли курац у сред смо шуми
понео сам у торбици заштитне гуми
:pos:

Волков во гласот ме потстетува на Веле (Чиста ОКОлина, а подоцна Mosaique).
Интересно е детето, не сум мераклија на мешање на сфа и сфашта, ама им посакувам успех во кариерата.

АУуу типов е животно само што ја ислушав Leter to Grece алал да му е како наредил се што треба..Овој доаѓа нешто како хип-хоп Орце Стефковскиsd
,Сега ми се враќа нешто мислам дека летоска во Хард Рок кога имаа Легијата концерт разбрав дека ке гостувала некој група од Австралија и мислам дека беа овие,Браво за детево на страната гледам концерти ниц цел свет прави нека не шета накај Солун sd
Дур сме во офсајд со BAd Copy и Ајс идеме вака
''Нема мере нема границе кад почнем да серем
говно у две боје ко Краш бајадере'':bilokojzbot:

Лудила е батето нај патриота од странство е нема шо :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom