Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Бокиии ќе го сефтосаше новиот точак на неколку пати, ама добро поминавме :D:D:D

Zdravo najprvin da gi pozdravam site sto dabatiraat na ovaa tema od ovoj forum , gledam deka ima i dosta dobri poznavaci na volosipedi , pa sakav da ve prasam koj e distributer na PINARELLO za makedonija. ne mozam nisto da nadam za nego na net. ili dali ima nekoj so bi mi pokazal preku koj sajt da nabavam PINARELLO FP UNO .http://www.pinarello.com/eng/fp1_701.php ovoj ubavec kako da go naracam i od kade pozzzz. i pisete ke ve molam
:(:(:(:(:(:mad:;);););););):(:(:confused:;)

Zdravo najprvin da gi pozdravam site sto dabatiraat na ovaa tema od ovoj forum , gledam deka ima i dosta dobri poznavaci na volosipedi , pa sakav da ve prasam koj e distributer na PINARELLO za makedonija. ne mozam nisto da nadam za nego na net. ili dali ima nekoj so bi mi pokazal preku koj sajt da nabavam PINARELLO FP UNO .http://www.pinarello.com/eng/fp1_701.php ovoj ubavec kako da go naracam i od kade pozzzz. i pisete ke ve molam
Незнам точно, ама мислам Пинарело кај нас никој не увезува, можеби ако начекаш на пазар3/реклама5. Да го земаш ти од странство ќе те фати ѓаол ипол а и така веќе 1500 евриќи кошта точакот.
Имаш продавници низ скопје што држат солидни роад бајкови, разгледај, имаш низ темава линкови за истите.
Поздрав.
;);););););):(:(:confused:;):):):):):):)

На официјалниот сајт од Пинарело најблискиот дилер на Пинарело е во Грција.
Еден мој пријател од Куманово купи Пинарело директно од Италија, инаку навистина не знам дали има некој кој може да ти порача Пинарело во Македонија.

Едно по малку реторичко прашање, претпоставувам дека знаеш но истиот во странство чини да се купи над 1200 евра колку што можам да видам, донесен во Македонија со царини и превоз би те чинел најмалку околу 1500 евра.
Зошто не го разгледаш овој модел на Specialized кој ја носи буквално истата опрема како Пинарелото и чини околу 850 евра на попуст?

Исто така овој Фокус ја носи истата опрема и чини околу 800 евра.

Лично би одел со моделот на Specialized Allez Elite, освен забелешката за седлото скоро секаде е оценет извонредно.

За цена од 1500 евра го имаш овој Фокус со две класи подобра опрема, овој нов модел на Bianchi кој е една класа над Пинарелото, слично како и оваа Мерида.

Pinarello во Македонија увезуваше порано Денда!Мислам дека уште е увозник.Ако сакаш пиши ми пп и ќе ти пратам телефон.

Сакам да си зеам нов точак. Се мислам да биде помеѓу 15-20к денари. Не ми се даваат многу пари за точак, а и немам ЛИЧНИ за да зеам поскап. Гледам по страниве, а и бев до МастерСпорт у Борис, новото што го отворија и точачево беше еден од моделите што ми беше „презентиран“.

Цената беше не повеќе од 16 500. Се работи за Анаконда на Каприоло.
Друг модел што ми го покажаа, Монитор Мен исто од каприоло. Цена нешто над 18 000.

Не ми треба кој знае каков, планирам само по патека да го возам, а и на кратки релации низ градов(ваму-таму) некоја работа д асе заврши.

Сакам да си зеам нов точак. Се мислам да биде помеѓу 15-20к денари. Не ми се даваат многу пари за точак, а и немам ЛИЧНИ за да зеам поскап. Гледам по страниве, а и бев до МастерСпорт у Борис, новото што го отворија и точачево беше еден од моделите што ми беше „презентиран“.

Друг модел што ми го покажаа, Монитор Мен исто од каприоло. Цена нешто над 18 000.

Не ми треба кој знае каков, планирам само по патека да го возам, а и на кратки релации низ градов(ваму-таму) некоја работа д асе заврши.
За ти е пари ни 2 не ги бива :confused: за 20к јас знам продавница во ск каде се продава драг со добри делови нов со гаранција :)

Другари, ако може некој да ми каже мислење за велосипедов, ми праи кеиф, олд скул е, али неможам да најдам баш инфо за неговата галантерија, пошто е постара па сакам да знам дали е ок или не. Имено ми е за низ град, по работа, и за на стаза
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/960437-Velosiped-Cilo

Јас земав Каприоло Адреналин од МастерСпорт, и за парите што ги дадов сум задоволен од точакот. Штета што не ти текна пред месец и нешто да купиш, имаше попуст за преднарачка од 30%.

Јас земав Каприоло Адреналин од МастерСпорт, и за парите што ги дадов сум задоволен од точакот. Штета што не ти текна пред месец и нешто да купиш, имаше попуст за преднарачка од 30%.

Јбг :D

Шо кеш, ако не е тајна(с'с попуст)?

Другари, ако може некој да ми каже мислење за велосипедов, ми праи кеиф, олд скул е, али неможам да најдам баш инфо за неговата галантерија, пошто е постара па сакам да знам дали е ок или не. Имено ми е за низ град, по работа, и за на стаза
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/960437-Velosiped-Cilo
Точакот е дефинитивно стар модел, гледам деловите се Shimano RX серија стара едно 15 години сигурно. Мислам дека и цената може да се симне, не знам, оди види го, пробај го ако ти прави мерак. Најубаво однеси го некаде на сервис, чисто да ти кажат дали вреди или не. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom