- Член од
- 28 јануари 2012
- Мислења
- 4.502
- Поени од реакции
- 8.715
Летен период, период кога многу често купуваме лубеници.
Еве еден мал и доста интересен „трик“, за кој ќе ви биде потребна една лубеница со помалце семки, инка и едно шише водка
1. Припремање на лубеницата
Оставете ја лубеницата да „дехидрира“, така таа ќе стане сунѓер и многу полесно ќе го апсорбира алкохолот, а потоа со остар нож исечете круг во лубеницата, доволно голем за да ја собери инката во лубеницата(направете исечениот круг да биде што поблиску до срцевината на лубеницата, тоа
ќе направи водката да се распострани низ целата лубеница).
2. Турање на водката
Отворете го шишето со водка и преку претходно поставената инка во лубеницата, турете ја водката. Турајте постепено додека целата лубеница не ја апсорбира водката. Ова може да потрае повеќе време…
3. Почекајте малку откако ќе ја „претурите“ водката во лубеницата
Ова ќе осигура дека лубеницата го примила прекрасниот вкус од водката. Во зависност од големината на лубеницата, чекањето може да потрае подолго време (еден ден, а понекогаш и повеќе).
Со оглед на тоа дека лубеницата е лесно расипливо овошје, а водката е нерасиплива, лубеницата можете да ја ставите во фрижидер.
Друга варијанта е да ја оставите лубеницата замрзната 24 часа.
5. Ставете го исечокот од лубеницата, плута или нешто друго над отворот
Ова ќе спречи ништо да не навлегува во лубеницата, кога одите на забава или кај вашите пријатели
6. Сервирајте ја лубеницата и уживајте!
Исечете ја лубеницата, поделете ја со вашите пријатели и уживајте! Давајте им само на возрасни лица, затоа што оваа лубеница содржи чист алкохол!
Се надевам дека ви се допадна
ИЗВОР
Еве еден мал и доста интересен „трик“, за кој ќе ви биде потребна една лубеница со помалце семки, инка и едно шише водка
1. Припремање на лубеницата
Оставете ја лубеницата да „дехидрира“, така таа ќе стане сунѓер и многу полесно ќе го апсорбира алкохолот, а потоа со остар нож исечете круг во лубеницата, доволно голем за да ја собери инката во лубеницата(направете исечениот круг да биде што поблиску до срцевината на лубеницата, тоа
ќе направи водката да се распострани низ целата лубеница).
2. Турање на водката
Отворете го шишето со водка и преку претходно поставената инка во лубеницата, турете ја водката. Турајте постепено додека целата лубеница не ја апсорбира водката. Ова може да потрае повеќе време…
3. Почекајте малку откако ќе ја „претурите“ водката во лубеницата
Ова ќе осигура дека лубеницата го примила прекрасниот вкус од водката. Во зависност од големината на лубеницата, чекањето може да потрае подолго време (еден ден, а понекогаш и повеќе).
Со оглед на тоа дека лубеницата е лесно расипливо овошје, а водката е нерасиплива, лубеницата можете да ја ставите во фрижидер.
Друга варијанта е да ја оставите лубеницата замрзната 24 часа.
5. Ставете го исечокот од лубеницата, плута или нешто друго над отворот
Ова ќе спречи ништо да не навлегува во лубеницата, кога одите на забава или кај вашите пријатели
6. Сервирајте ја лубеницата и уживајте!
Исечете ја лубеницата, поделете ја со вашите пријатели и уживајте! Давајте им само на возрасни лица, затоа што оваа лубеница содржи чист алкохол!
Се надевам дека ви се допадна
ИЗВОР