Водител на продажба - бренд продавач

• Креатор на темата Креатор на темата kasel20
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
24 ноември 2011
Мислења
37
Поени од реакции
7
Дали знае некој да ми објасни какво работно место е ова? Продавач обичен или нешто како комерцијалисти или агент (n) не ми е јасен огласот за што точно се работи затоа ако е некој поупатен во овие термини објаснување молам :) иначе гласи точно така се бара водител на продажба.... а како наслов стои бренд продавач...

Бренд продавач по дефинициjа е човек што знае да го продаде брендот т.е се разбира во областа на маркетингот наречена промоциjа.

Дали знае некој да ми објасни какво работно место е ова? Продавач обичен или нешто како комерцијалисти или агент (n) не ми е јасен огласот за што точно се работи затоа ако е некој поупатен во овие термини објаснување молам :) иначе гласи точно така се бара водител на продажба.... а како наслов стои бренд продавач...
Заеби ако не знае што значи воопто не ни аплицирај.
Тоа ти е мој совет :)

Каков уште назив нема да измислат. Наведи ги овде карактеристиките ќе ти помогнеме која позиција е тоа.

Треба да ти текне нешто да ги привлечит лујџено на брендо ебаго белана ништо не разбирет ова младиве :D
(шала)
Работава е нешто како промовизација на брендот така што си водител на продажбата, нешто слично како девојката во City Moll што ти нуди да се сликаш со тигарот :D

Недефинирано баш...

Водител на продажба означува позиција која е одговорна за целиот продажен тим (значи вклучува комерцијалисти, дистибутери, мерчендајзери....)
Наслов бренд би означувало позиција која ја дава помошта за продажбата, се грижи за брендот.
Значи, тука се достапност на производ на продажно место, позиционираност во продажни места, редење на производи по рафтови, координација со маркетингски активности...

Е сега малите фирми обично ги спојуваат позициите, па имаш се вклучено во еден човек.
И малку ги „украсуваат“ имињата, нели...
Така, позади office manager, ти се крие секретарка, или sales executive ти е продажен агент...

И како што рече некој, стави го името на фирмата на тука, сигурно ке се најде некој кој знае/слушнал нешто за нив, па можеби ке ти биде од корист......Освен ако не е некоја јака фирма, па да се јави дополнителна конкуренција на конкурсот...:)

Ваљда тие досадните на улица што промовираат производи :) :)

Огласиве за вработување кај нас се жврљаници.
Ќе стават оглас со звучно име, ја кријат фирмата и тоа што точно треба да работиш или па наведуваат списоци ко предмети од факултет кои што врска немаат.
Бренд продавач е еден од многуте новоформирани имиња. Продавач си е продавач, ти врти го сучи го пак е продавач. Дали е бренд или не бренд, регионален или локален...продавач. а 80% од огласите се за...продавачи на ваков или онаков начин.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom