W
Werther
Гостин
Ама гледаш нема жив човек во позадина,тоа значи све муслиманско искасапиле.Крстоносец со позадина со џамија?...![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ама гледаш нема жив човек во позадина,тоа значи све муслиманско искасапиле.Крстоносец со позадина со џамија?...![]()
Немаш зацртано што точно да очекуваш или откриеш, не мораш да дојдеш до однапред одреден одговор, се раководиш од својата желба за знаење, потрагата некогаш е кратка, некогаш подолга. Користиш литератуура, пишувања истории, тврдењата ги проверуваш од повеќе различни извори, гледаш дали се логички, можни... интересно во секој случај.Хвала, хвала...
Уште да ми кажиш по која логика да се водам...
И што да очекувам...
И на што/кого да се надевам...
И колку долго ќе трајт тоа барање...
хахах шо се исплаши бе мики, не е толку страшно и опасно, башка сега се информациите далеку попристапни, уз нив имаш и референци и извори - се ти е како на дланка.А колку животи ќе ми требаат за еден таков утописки потфат?...
Размислувањето, истражувањето и самостојното носење одлуки за тебе се утописки потфат?А колку животи ќе ми требаат за еден таков утописки потфат?...
Размислувањето, истражувањето и самостојното носење одлуки за тебе се утописки потфат?![]()
Хм, веројатно за Тебе не се утописки, а мојата мисла беше сосема друга: дека трагањето по вистината кај постојните религии би бил утопија, со оглед на нивната бројност и обемот од нивните учења, за чие минимално осознавање е потребно повеќе од еден човечки живот.
Наместо бесцелно трагање со непознат исход, веќе ја имам(е) од Бога откриената вистина, така да лично, не ми е потребно ново трагање по неоткриени вистини...
Што се однесува до размислувањето (?), ајде тргни од себе и кажи ми што Ти лично откри во своите контенплации, а на што до денеска никој не се сетил?
Па Микац, ако не се лажам и Христијанството, т.е. еден од правците на истото, шо ти овде ни го „претставуваш“ е дел од утопијата што ти сега ја спомна...
.
Значи ли тоа дека баш таа „од Бога дадена вистина“, што токму тој правец на една од многуте христијански „секти“ кои ти ги претставуваш, е бесцелно со непознат исход, а само по себе и утопија?
Микац, никој од тебе ниту од Ипси, ни од мене, не бара да се размислува за да открие нешто на што никој не се сетил?! Размислувањето, ти е нешто као импулс, оптреба, нагон. .као сакаш наречи го.. затоа си човек
ебате, за да размислуваш, не мора по секоја цена да откриеш нешто!!!!!!!!Затоа и правиш грешки кога размислуваш, затоа што донесуваш суд за она што го размислуваш - го рационализираш бре Мики, го рационализираш!!!!
![]()
Целта на размислувањето не е исклучиво да се открие нешто, а патем не е важно дали баш ти, или Ипси, или пак Јас, ќе откриеме нешто,, просто затоа што размислувањето е процес.. во светов, некој открива нешто, а некој не. Тоа што јас,ти или Ипси не знаеме и не сме информирани дали некој таму негде открил нешо при размислување и што открил, е друга работа.
Се лажеш, но тоа и онака не е мој проблем...
--- надополнето: 22 февруари 2013 во 10:07 ---
Не претставувам никаква секта, се обраќаш на погрешно место...
--- надополнето: 22 февруари 2013 во 10:07 ---
И? Што смисли?
--- надополнето: 22 февруари 2013 во 10:08 ---
И?...Што израционализира во Твоето досегашно битисување?
--- надополнето: 22 февруари 2013 во 10:09 ---
Значи, треба да си размислувам, да си размислувам, да си размислувам...и тн.
Небитно што ќе испадне...![]()
Имаш откриена вистина и кај хиндусите и кај паганите и кај муслиманите, будистите, јудејци....Хм, веројатно за Тебе не се утописки, а мојата мисла беше сосема друга: дека трагањето по вистината кај постојните религии би бил утопија, со оглед на нивната бројност и обемот од нивните учења, за чие минимално осознавање е потребно повеќе од еден човечки живот.
Наместо бесцелно трагање со непознат исход, веќе ја имам(е) од Бога откриената вистина, така да лично, не ми е потребно ново трагање по неоткриени вистини...
Што се однесува до размислувањето (?), ајде тргни од себе и кажи ми што Ти лично откри во своите контенплации, а на што до денеска никој не се сетил?
Трагањето по вистината секогаш е трагање по непознат исход, ако однапред одлучиш што може а што неможе да биде вистина, тогаш тоа не е истражување.Хм, веројатно за Тебе не се утописки, а мојата мисла беше сосема друга: дека трагањето по вистината кај постојните религии би бил утопија, со оглед на нивната бројност и обемот од нивните учења, за чие минимално осознавање е потребно повеќе од еден човечки живот.
Имаш откриена вистина и кај хиндусите и кај паганите и кај муслиманите, будистите, јудејци....
Ги истражуваше сите тие или прва шо се фати, па таа ја зеде?
Па дури и во рамките на христијанството дали си ги истражувал протестантството, католичанство адвентизам... или и тука прво шо ти се нашло, тука на дофат на рака.
Трагањето по вистината секогаш е трагање по непознат исход,
Тоа што на некое свое убедување ќе му го залепиш епитетот "вистина" не го прави по автоматизам вистинито.
Ги истражуваше сите тие или прва шо се фати, па таа ја зеде?
Па дури и во рамките на христијанството дали си ги истражувал протестантството, католичанство адвентизам... или и тука прво шо ти се нашло, тука на дофат на рака.
Kако споредуваш?Од друга страна пак, работата е совршено едноставна: доволно е да споредам дали некоја доктрина е вистина која доаѓа од овој Свет или не е од овој Свет.