Прееска га слуша у бус јуктуриз од Скопје на наамо
Мешавина од псајчил амбиент, шамански ритуали, сајбер хипи денс акустика, индиски мелодие и дип спејс спирит ефекти.
Космички оргазам е овј албум, милкивеј е сперма : )))
Shpongle-Tales of the inexpressible
1.
Dorset perception Mислу дека е најинтересна трака од Шпонгл, најразиграна,акустична гитара лебди цело време низ овј хипи ритам, има мал лирикс и тој на четири езика: латински, бразилски,шпански и португалски
2,
Star shpongled banner Шаманско ајахуастична трака, Раџа Рам кида сс флејту, брзи и спори моменти,стар варс трипови.Има интересан лирикс: I am a shaman magician,The sun is purple,3D dimensions,I am for mental extensions.
И на крај има итересну поруку
You know, the mind has a thousand eyes
3.
A new way to say 'hooray' Почиња доста езвио и сс муабет од Теренс Мекена за ефекти од еЛеСДи.Племиња праиф ритуали у траку. добри мелодие,итрипани звуци,халуцинацие,убава соло флејта мелодија од Раџа Рам
4,
Room 23 У страт летиф искршени ефекти сфе до прелаз куде што почињаф бабе да поеф амбиент : ))) мирна дип трака, плаче за пред спање
5,
My head feels like a frisbee Сам наслоф кажуе, рингишпил трака, сфе е дисконетед : ) Има добар латино ритам кој цело време е пратен сс флејту. Има нешто муабет за разиграни хипици кои рипаф и убаво ги е, на едну младу даму и брадавице ву се наежиле и ву се познааф преко мајцу : )))
6,
Shpongleyes Најчудна трака у албум.Измешани трип емоцие
7,
Once upon the sea of blissful awareness Мислу дека е најдип чилаут трака од Шпонгле, љубаф и емоцие,дооообар вокал, небесно јако, пловиш низ море, глеаш небо и плава боја преовладуе у ефекти.Some laugh, some weep, some dance for joy. Крај на траку е најјак,флејтаааа...
8,
Around the world in a tea daze Е овај ги е химна
Сфак Шпонгл концерт завршуе сс овуј траку. Бш е араунд д ворлд трака, а и пошироко : )))
And we can take this huge universe and put it inside a very tiny head, and fold it...
Мене ми е една од најомилени, сфе и сфашта има у њума, екскурзија на мозак, брејнтрип рекордз : ))) Најубаф вокал
Нешто пое за деву Марију на чудан език
9,
Flute fruit Нешто као аутро. Бш е овошна салата од разновидни шарени мелодие од флејту
Фала ти Шпонл за овј убаф албум
Симон Халуциноген и Раџа Рам праиф мноо добру музику...