Албанија - место за одмор

• Креатор на темата Креатор на темата Marlboro
  • Време на започнување Време на започнување
Igumenic,ja pominuvaš,vrviš 2 selcina,pokraj more i si na grsničen premin.posleodiš prema Morsi,no pazi kaj toa selo da ne odiš desno po asfaltot,tuku levo.okolu 500 metri e bel čakal i posle seloto ima raskrsnica za levo za Xamil.odiš na skele i si odma tamu.druga varianta e na raskrsnicata da prodolžiš za Saranda pa nazad kon Ksamil

некако овој програм не ми работи убаво.на гугл мапс подобро вади.еве како ја врти траекторијата на зададена релација Битола-Козани-Игуменица-Саранда

Uploaded with ImageShack.us

некако овој програм не ми работи убаво.на гугл мапс подобро вади.еве како ја врти траекторијата на зададена релација Битола-Козани-Игуменица-Саранда

има да одбереш од страна дали сакаш економска рута, најбрза, најспора... расчепкај :)

јас ја имам озено и сега ми е лесно за снаоѓање.нема многу за памтење или збрка.плус имам navigator на мобилниот кој работи off line,така да не е проблем снаоѓање

Еве слики од станот кај што бевме, на 1 минута до плажа.
--- надополнето: 14 август 2013 во 00:47 ---

Attachments

• DSCN7952.JPG
    DSCN7952.JPG
    283,7 KB · Прегледи: 83
  • DSCN7974.JPG
    DSCN7974.JPG
    283,4 KB · Прегледи: 78
  • DSCN7975.JPG
    DSCN7975.JPG
    268,3 KB · Прегледи: 77
  • DSCN7976.JPG
    DSCN7976.JPG
    239,5 KB · Прегледи: 75
  • DSCN7979.JPG
    DSCN7979.JPG
    286,9 KB · Прегледи: 84
  • DSCN7980.JPG
    DSCN7980.JPG
    270,9 KB · Прегледи: 75
kako se odi?? Preku Janina do Kakavia ili preku Igumenitsa...ova google map mi pokazuva prvoto
Оди до Игуменица па потоа до Сагиада, штом поминеш Сагиада застанувај и прашувај на каде да возиш, зошто не е одбележано и може да залуташ по крајбрежје.Исто и во Албанија, лесно ќе го утнеш патот за Ксамил, прашувај на секој 20 метри.

Од Јанина ако одиш преку Филатес ти се кривини и планина, јас од таму се враќав баш пријатна вожња за враќање, сенка, свеж воздух и планина.

fala vi :) sega i Navigon instalirav,valda nema da ima problemi so GPS signalot !

--- надополнето: 14 август 2013 во 00:47 ---
Ова каде е во Албанија?

јас `вака правев до лани-симнував од гугл,ги обработував малку сликите,ги ставам во мини лаптоп и ако затреба само ги отворам да видам до кај сум.сега имам navigator во мобилниот со offline мапи и немам проблем

дечки знам дека е малце рано ама си се распрашувам да видам од прилика некои работи..

сакам да одам летово со девојка ми на одмор у албанија.. се мислиме дали ксамил дали саранда - за у ксамил знам луѓе што биле викаат ефтини се цените ко кај нас од прилика горе доле и смештајот не е скап.. до сеа што прашав у некоја си грин хаус за период после 10ти јули цените се 27 евра за апартман за 2ца....

ај ве молам некој од вас што бил со претходнби искуства да ми кажете нешто повеќе - по конкретно смештајот ме интересира... дали е оваа цена у цел ксамил и ме интересира како оди цената во саранда за апартман за 2ца и какви се услови имаат...

27 евра е скапо за Ксамил и за Албанија.Ако сте помлади Саранда е подобра варијанта.Тоа е една варијанта на урбана џунгла.Во Ксамил е премногу мирно навечер,ама плажите се поубави,иако се од мелена бела песка.

Е сега периодот од 10 Јули е добар,пошто се поклопува со рамазанскиот пост кој почнува на 28 Јуни,и помалку има гужва заради гостите од кај нас(нашите албанци)

Најдобро е сам да си побараш на лице место,лесно се наожа смештај ако не е преголема гужва.

Има шанси јас да сум таму во периодот од 1-10 Јули

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom