Што е насмеан, му дојде ебачот...
Може ли некој една анализа да направи на последните политички случувања, Оланд и Меркел одат кај Путин, и сигурно не одат за да му однесат храна за кучињата
ОК.
Накратко, претставата е како кога си навечер искочен во друштво со пријателите и си се замерил со некој заебан тип (најверојатно крупен, висок и бабачко)... и нормално не си луд да се степаш со него, ама нејќеш ни плачипи*ка да испаднеш и почињаш да се закануваш ама се држиш за пријателите демек они не те пуштаат да отидеш да му се сипеш у фаца на типот... „Пушти ме бе, пушти ме бе да му е*ам матер!!!„
Е тоа е филмот.
САД се закануваат со вооружување на марионетската власт во Украина (како демек тоа прикриено не го правеа и до сега, нешто што е кристално јасно исто како што е јасно дека РФ ги помага бунтовниците). Затоа Џон Кери иде лично во Украина демек да договара детали какво оружје да праќа на наци-нубовите да ги истепаат бунтовниците. Во исто време ги пуштаат Холанд и Меркел да го убедуваат Путин, демек овие Америте се луди не се заебавај (што го е*ам ќе ги сечам).
Е сега малку поозбилно, пошто ептен озбилна е работава...
Уште пред да дојде Џон Кери да ја изигра претставата, во Руската Федерација е почната голема вежба, маневри на оружје со Интер-Континентални Балистички Проектили (нуклеарни, се разбира) во повеќе региони низ територијата на Руската Федерација. Изгледа они па ич не се заебаваат.
Голема Игра е во полн ек, дали се чекаат кој прв ќе трепне. Или некоја од страните има намера да ескалира (агресорот, во случајов се САД)... Не знам, ама заебана е работава. Многу заебана. Работава полека почнува да личи на Кубанска Криза, а тогаш по се изгледа за влакно е избегната светска нуклеарна војна и MAD (mutual assured destruction, или сигурно взаемно уништување).
Не чудно нормални луѓе кога би посакале Русија да попушти, само да се отстрани опасноста од уништување на светот. Но ако реално се размисли, кој им гарантира дека Злата Империја (какви што дефакто сега се станати САД), ќе застане на границата со Украина. Кој гарантира дека следната нуклеарна MAD закана нема да бара целосна капитулација од Русија?
Мислам дека токму затоа Р.Ф. не попуштаат, и јасно ја повлекуваат црвената граница преку која нема да се повлекуваат.
Како и да е луѓе, живееме во многу заебани, проколнати времиња.
http://tass.ru/en/russia/775419
The Topol, Topol-M and Yars mobile ballistic missile launchers have been put on combat patrol mission in six Russian regions, Russian Defense Ministry spokesman for Strategic Missile Forces (RVSN) Colonel Igor Yegorov said on Wednesday.
"The Topol, Topol-M and Yars mobile launchers are drilling combat duty tasks in six regions of the country with extended combat patrolling time. About 700 units of military equipment, including launchers are deployed in the positioning areas in the Tver, Ivanovo, Kirov, Irkutsk regions, as well as in Altai Territory and the Mari El republic," Yegorov said.
According to him, the time of winter combat patrolling has been extended to nearly a month this year. "This means that each missile regiment will spend about 60 days per year on combat patrolling routes," he said.
Topol is a ground-based mobile strategic intercontinental ballistic missile system. The Topol-M ICBM system belongs to the fifth generation of strategic missiles. The three-stage solid-propelled single warhead missile has a silo and mobile version. Yars is a solid-propelled mobile and silo-based intercontinental ballistic missile with multiple warhead.