Tренерите им се најголема утка, исто и дел од играчите, али да најдеа соодветен тренер ќе се носеа со било кого во Италија и со овие играчи со кои располагаат, се ... се, ама Гасперини и Раниери се класична потврда дека некаде заглавиле у оној, као шо викам ја, лавиринт на тренери у кои се влезени Интер.
Не е прв пат ова да биде случај, за жал. затоа ненормално ми е криво што Мурињо си отиде во ваков период а не чекаше да дојде бар 2012 до кога и имаше договор па да се изгура оваа смена на генерации со него, па и да си одеше сега, сигурно некој од Боаш, моаш и компанија ќе беше слободен.
Вака Мур на упола пат замина, остави тим стокмен стиркно за него, тим кој имаше лимитиран буџет и немаше во план да дава над 20м евра за играчи, и Ранокија што го купија ептен на сила го земаа ради Самуел па искешираа бајаги за него, летото да доаѓаше за далеку помала сума ке го земеа.
Летово што ќе дојде ќе биде бајаги интересно за тимов, најважно е кој ќе седне на клупата, мислам дека ќе донесат едно до две скапи засилувања, Лавеци и Лукас, Коутињо би требало да го вратат ( иако изгубија у последново коло, за играч на натпреварот бил прогласен, ако добро разбрав 2 пречки имал и изиграл фантастично само штета загубиле ), Снајди као тргнал можно е да биде продаден па би требало вака да има поголем простор и за Коутињо и за Алварез.
п.с. Категорично сум против и Маикон да се продава, нема никад да најдат соодветна замена за него, никад, со скинати лигаменти да игра пак ќе е еден од најдобрите на тој дел од теренот на планетава, слично ко и Кафу, таков профил на фудбалер е, може да изгура и до 35 а да игра одлично.
п.п.с. Се споменуваше периодов и Мацари, тоа ако ми го направат, после Ранири, еве овде јавно ветувам дека прво, нема ич да ги пратам без разлика како ќе играат и второ, ќе чекам да дое лош период на тимот, некој апла кризен, за да го 'ркнам у фаца Мацари, или барем ќе се обидам да го 'ркнам а го иам усовршено ова, бајаги можам да добацам, класична навреда за секој фан на Интер ќе е овој лигуш да дојде во тимов кој патем кажано игра со 3ца у дефанзива. Не, не и не !