Еднаш прашав ми рекоа дека не може А+ да дава на А-.site sto se A- A+ i 0+ mozat da daruvaat, jas sum A+ se prijaviv, storete go toa i vie
јас се јавив на бројот погоре и прашав, ми рекоа: може ќе те имаме во евиденција, и дај ве молам во 6то одд се учи тоа со крвните групи која може да дава а која неЕднаш прашав ми рекоа дека не може А+ да дава на А-.
јас се јавив на бројот погоре и прашав, ми рекоа: може ќе те имаме во евиденција, и дај ве молам во 6то одд се учи тоа со крвните групи која може да дава а која не
Сакав да го прашам ова во мојот пост погоре зашто еднаш слушнав вакво нешто, но со оглед на тоа што не се спомнува во почетниот коментар не го напишав.site sto se A- A+ i 0+ mozat da daruvaat, jas sum A+ se prijaviv, storete go toa i vie
A+ не може да дава на A-, обратно е. Негативните крвни групи може да примаат САМО негативна крвна група. Позитивните може да примаат негативна. Обратно НЕ!јас се јавив на бројот погоре и прашав, ми рекоа: може ќе те имаме во евиденција, и дај ве молам во 6то одд се учи тоа со крвните групи која може да дава а која не