Бреј што се деси за 2 дена. Јас последно што гледав е кревањето на трофејот, мислев дека сега ќе видам уште некое видео или слика од славењето и по некој предлог за добар лев бек. Ова, Конте си оди, пола екипа е на распродажба, а навивачите кампуваат пред седиштето на клубот.
Комплетно сум out of the loop, се чувствувам ко случајно да сум се заклучил во нуклеарна скривница и да сум преживеал нуклеарен напад.
Ова значи дека Сунинг ќе продаваат за брзо, најверојатно следната сезона. Најавите што јас ги видов, се класични cooking the books шеми. Најверојатно целта ќе биде топ 4 финиш, за да не се изгубат парите од ЛШ. Не знам дали сериозен тренер би се нафатил да тренира во клубов, во моментов. Иако, со оглед на тоа каква е конкуренцијата во Италија, ништо чудно и да земат некој трофеј на несакајќи.
На Конте фала му за титулата, за тоа беше донесен, за тоа беше и платен. Не чуствувам некаква приврзаност кон него. Имаше работа, ја заврши убедливо и со среќа нека му е понатаму.
Ако не е достапен Алегри за замена, јас повеќе би сакал да го видам Сари како тренер отколку Инзаги, ама па овој е помлад тренер и можеби ова ќе му биде добра отскочна скала.
За играчите, се надевам дека Бастони, Барела и Хакими нема да бидат чепнати, иако тешко е да се предвиди во кој правец ќе тргне ситуацијава сега.
Убаво ви беше кога се курчевте со титулата, а?