Фан клуб: РК Пелистер

Член од
8 октомври 2015
Мислења
889
Поени од реакции
2.535
Во ова лига кој и да дојди тренер ако немаш асални играчи се ти пропаѓа во вода.
 
Член од
2 август 2011
Мислења
1.143
Поени од реакции
1.331
Bas me interesira mislenjeto na prestavnikot NG vo upravniot odbor za postavuvanjeto na partiski kadri amateri za trener. Ocigledno nisto ne se smenilo vo RK Pelister samo treba da se zasramat taka narecenite rakometni legendi koi se vo rakovdnite strukturi za partizacijata na klubot i da se zaprasat ako vo nivno vreme, mislam koga gradea kariera, klubot namesto vistinski treneri go vodea amateri kako ke se odvivaja nivnite karieri, i da se zasramat sto na mladite igraci im ja kinat sansata, so angaziranje na rakometni analfabeti, da stanat rakometari na koj ke se gordeeme. Nemam nisto protiv Borce ama da postavis trener na prva ekipa so ambicii i igraci koi se vo faza na sozrevanje i apsorbiranje na znaenje od iskusen trener, covek koj najgolem uspeh mu e amaterskata zenska ekipa na ZRK Pelister e ludost. Bog neka ni e napomos.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
8.940
Поени од реакции
7.397
http://tera.mk/марковски-на-местото-на-алушовски-на-к/
Да не беше тажно ќе беше смешно каде бе вака до кога вака?![DOUBLEPOST=1517841745][/DOUBLEPOST]
Ако ништо друго барем на декси забава ќе му е ко кодор нахас шо му беше :D
Педерска работа а за пашето во фк нема другарче сите бразилина ги избркаа дојде живот жими курот
 
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.528
Поени од реакции
69.280
Дерби натпреварите на Алушот му беа местенки (му пишував на Томасино тогаш, информации од прва рака за победник и број на голови, ама не можев да најдам каде да уплатам :D), затоа што овој дел од првенството е тотално небитен. Дали бил толку добар тренер или не, сигурно не може да се заклучи од резултатите во овој дел од првенството.
 
Член од
29 јануари 2018
Мислења
31
Поени од реакции
51
@Colt Willcox и то и плус 12месечма плата (ракометните се 10месеци) и останато... За Борче немам мислење ни добро ни лошо, не го знам. Има договор до Мај, шанса да се покажи го бива или во право се дел од рајата шо би рекол томасино шо го критикуват овај потег. Играчи ке доаѓаат уште 2/3ца а @joveko само за информација, потпишани се 3 или 4 договори со ракометари од младинската школа што ке земаат плата. Значи внимание на младите се обрнува а допрва и школата е планирано да се развива. Тренерите(во младинската школа) исто така ке се наградувани во зависност од нивниот успех и дополнително доколку извадат играчи. Целта е Сеха уште од наредната година, но не зависи само од Пелистер, како шо е и спомнато многу е побитно да се покажиме дека организациски сме издигнати, финансиски стабилизирани, да нема доцнење на плати итн. Многу е битно и Лино да не се врати (можеби и најбитно) Да видиме месец два три до крајот, шо ќе биди, подобро или полошо. Па после да бараме одговорност, вака без шанса за да се покажи и да се осуди унапред во најмала рака е нефер.
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.242
Поени од реакции
19.456
Борче е теоретски спремен тренер, нема збор овде, сите шо пратат ракомет го знат ова, бил појќе пати и кандидат за селектор на машка репка,(ко не беше однапред донесена одлуката странец да е пикот), доста пофалби добиваше од тренерските комисии во РФМ за неговите гледишта, идеи за играта, за развојот.
Доста добри програми има за работа.
Праксата му фали, посебно со машки екипи, теорија и пракса се два различни поими..
Идеален тренер би бил за младински екипи, овде многу ќе зависи дали ќе наметни авторитет врз играчите.
Ќе видиме, да не збораме пред време, да грешиме душа.
Да му се остај време на чоекот.
Дека тајмингот беше лош да, требаше да се остај Аљушо да ја доврши сезоната,
Без разлика шо беше проблемо, дали за парите, или други недоразбиња, реално ако стварно ја земал та плата и нејќел да се откажи е нереална цената, без разлика шо и Камени ја земаше истата плата.
За во ваква лига не вреди ниеден тренер за тие пари, сепак и Аљушо треба(ше) да е свесен дека ова му е/ беше прво тренерско искуство, и требаше и тој да напрај некој обид за компромис.
Реално ако стварно му нуделе 1500 евра плата е сосема ок сума, шо одговара на лигата, дури и појќе од задоволителна.
Неважно, која и да била причината помина сеа, лош тајминг, навикнати беа играчите на системот, сеа ќе треба се одново, а време за грешки нема, период на сезоната е ко се решава се.
Ќе видиме кој бил во право.
А од друга страна и од управа се апсолутно во право шо ги чешлат договорите, стварно нереални плати и побарувања имаше, за овај буџет од 15 милиони ТОПТАН ЗА СИТЕ, до пионер е премногу.
Само сертификат и почетни трошоци за регистрација на еден странец е 3500 евра, кај се плати, смештаи.
Мора да се напрај еден есап, да се види шо е како е, не само да се лета во облаци, да се прај џабе тензија и притисок ко лани и да се имат нереални амбиции.
Полека се средват некои работи, треба време.
Формирана е пионерско- кадетска екипа, Кире и Ќани се тренери, за прв пат, за кратко време околу 100 деца се собрани, шо за почеток е топ бројка.
Термини за тренинг скоро секој ден, шо е уште еден плус само со тренинзи можи да се оди напред.
Се средва и канцеларијата на клубо, полека полека треба да заличи на нешто клубо.
 
Член од
2 август 2011
Мислења
1.143
Поени од реакции
1.331
Tomasino so deka bil spremen Borce teoretski, na sto i ne sumjam, covekot nema den staz na seriozna ekipa. Ako e taka naj spremen teretski e Gino Strezovski profesor doktor na nauki za rakomet so preku deset naucni trudoj za rakomet rezultati kako nikakvi. Edno e teorija drugo e parketot. Bitola 123 arno kaza koja vo e celata SEHA liga samo potezite koi gi prezemate se daleku od pokana za SEHA. Ligata gi prati razvoite na site ekipi i ubavo rece mnogu zavisi od Lino, ne deka e Lino bog tuku tie znaat koi se ambiciite na klubot spored iminjata koi se nosat, a vo SEHA koga ke slusnat koj seriozen poteg go napravivte ke se voodusevat do Maj ako go bidni dobro ako ne daj drugo dete odma pokana ke dostavat. I koga e veke taka da odam vo SDSM da se zapisam i jas na spisokot pa ako ne go bidni Borce probajte i so mene mozi ke me bidne za trener.
Sega za SEHA ligata ke ni fali uste pismo od gradonacalnickata deka sme seriozni so zakletva vo nego.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
 
Последно уредено:
Член од
2 август 2011
Мислења
1.143
Поени од реакции
1.331
Bitola123 ke te prasam uste edna rabota zosto kako sto bese najaveno na fb ne svikavte press da kazite koj e noviot trener na RK PELISTER ili varem oficijalno da objavevte na FB stranata koja ja vodite. Se stramite od sopstvenite odluki? I kako e mozno clen na UO na RK Pelister da nema mislenje za trenerot koj se postavuva, toa znaci deka nikoj ne ve ni prasal za mislenje (odlukata bese partiski donesena).

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
 
Член од
29 јануари 2018
Мислења
31
Поени од реакции
51
сите спортски одлуки и предлози ги носи спортскиот директор заедно со претседателот и директорот. Јас не сум меродавен за такви работи. Мене сметајте ме за ваш инсајдер, линк меѓу управата и публиката. Таму сум да ги застапвам интересите на нг, и да сме сите ние во тек шо се случва во клубот. За пресс ке има сигурно ко ке завршат и официјално со засилувања и кога ќе се има црно на бело
 
Член од
2 август 2011
Мислења
1.143
Поени од реакции
1.331
Bitola 123, ke te zamolam da ja objavis platata na Borce za da bide fer i korekno koga veke go izbrkavte Aljuso (za sto smetam deka e vo red, mnogu e 2500 plata za trener) poradi platata korekno ke bide da se objavi platata na Borce.
Vtora rabota ako se navratis na forumot pred mesec i nesto ke vidis deka uste ne bese formirana nova uprava tuka se pisese deka Borce ke bide trener sto znaci odlukata ne ja nosi niti precedatelot niti sportskiot direktor tuku direkno od stabot e delegirana. seto ova me potseka na edna stara prikazna koga eden covek bil osuden da bide vrzam za drvo da go jadat pcelite i go vrzale i namackale so med za da go jadat pcelite po nekoe vreme pominuva drug covek ja gleda situacijata i pocnal da gi brka pcelite a vrzaniot mu veli nemoj coveku ovie se skoro siti ako gi izbrkas ke dojdat novi gladni.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
 
И

Игнориран член

Гостин
http://www.g-sport.mk/vest-statija/58840/pelister-kje-pravi-i-vtor-tim :ROFLMAO:

Шо ќе ни е втор тим ? Демек имаме многу пари и играчи шо неможат да фатат место во прв, па ќе прајме и втор тим ?
Ова е најголемата глупост шо ја имам прочитано во последните неколку месеци, поврзана со Пелистер.
Тој втор тим во најмала рака ќе голта по 50К годишно за да функционира нормално а то е непотрбен луксуз моментално.

Читам дека со Мохамед Ради ќе се затвори пазарењето за ова сезона, шо според мене е катастрофална грешка, бидејќи пак останваме најтенки на десен бек. Требаше/мораше да се напрај напор и да се купи уште еден десен бек и тогаш ќе бевме комплетни за плејоф.
Ај на лев бек сме доволно покриени со Темо, Чурич па и овај Ради можи да се ротира на лев пошо глеам на снимките игра и на та позиција има солиден шут да разбива од 9. Исто глеам и Ончев го форсират во последно на лев и среден па тука можи да речи дека солидно сме покриени, ама на десен пак само на Митич ќе се потпираме, шо според мене е многу лош потег. Митич една утакмица ќе спука 7-8 парчиња, после наредните 2 ќе го нема нигде. Ептен неконстантен играч ми е а во плејоф то можи да не кошта, пошо на секој 3-4 дена имаш дерби натпревари а тука е и купот кај шо очекувам оов сезона да се пласираме во финале ако се избегниме со Вардар предходно.

Околу Борче нема да коментирам ништо, за мене носењето негово во овај дел од сезоната е страшно глуп и несватлив потег, ама за тој ќикс управата ќе си ги сноси последиците, а то ќе се одрази на посетеноста на натпреварите на Пелистер.

Уште ми е несватливо зошто ги вративме Рајатовски и Јовановски од Прилеп, а носиме и уште еден млад голман од Црна Гора шо го прај тој потег уште понесватлив. Наместо тие двата можеа да земат еден играч за дефанзива, од типот на Фарук или Куковски шо ќе завршеше многу поголема работа одколку овие двата гореспоменатите.

Да не ја тупам многу... Испазаривме слабо, се натрупавме со непотребни играчи на позиции кај шо сме прекубројни а на критичните останавме пак чаљо.
Многу најави, многу бајки и сказни а на дело нема ни "П" од промени во клубот.
За СЕХА ќе треба уште многу многу фурни леб да јадат и Злате и Васко и остали "директори" таму во клубот.
Во плејоф ќе сватат дека не сме ништо подобри од лани, а за нешто поќе ќе треба да се растрчат за в година и да најдат x2 финансиски средства од тие шо ги обезбедија за ова сезона.
 
Член од
5 февруари 2018
Мислења
4
Поени од реакции
0
http://www.g-sport.mk/vest-statija/58840/pelister-kje-pravi-i-vtor-tim :ROFLMAO:

Шо ќе ни е втор тим ? Демек имаме многу пари и играчи шо неможат да фатат место во прв, па ќе прајме и втор тим ?
Ова е најголемата глупост шо ја имам прочитано во последните неколку месеци, поврзана со Пелистер.
Тој втор тим во најмала рака ќе голта по 50К годишно за да функционира нормално а то е непотрбен луксуз моментално.

Читам дека со Мохамед Ради ќе се затвори пазарењето за ова сезона, шо според мене е катастрофална грешка, бидејќи пак останваме најтенки на десен бек. Требаше/мораше да се напрај напор и да се купи уште еден десен бек и тогаш ќе бевме комплетни за плејоф.
Ај на лев бек сме доволно покриени со Темо, Чурич па и овај Ради можи да се ротира на лев пошо глеам на снимките игра и на та позиција има солиден шут да разбива од 9. Исто глеам и Ончев го форсират во последно на лев и среден па тука можи да речи дека солидно сме покриени, ама на десен пак само на Митич ќе се потпираме, шо според мене е многу лош потег. Митич една утакмица ќе спука 7-8 парчиња, после наредните 2 ќе го нема нигде. Ептен неконстантен играч ми е а во плејоф то можи да не кошта, пошо на секој 3-4 дена имаш дерби натпревари а тука е и купот кај шо очекувам оов сезона да се пласираме во финале ако се избегниме со Вардар предходно.

Околу Борче нема да коментирам ништо, за мене носењето негово во овај дел од сезоната е страшно глуп и несватлив потег, ама за тој ќикс управата ќе си ги сноси последиците, а то ќе се одрази на посетеноста на натпреварите на Пелистер.

Уште ми е несватливо зошто ги вративме Рајатовски и Јовановски од Прилеп, а носиме и уште еден млад голман од Црна Гора шо го прај тој потег уште понесватлив. Наместо тие двата можеа да земат еден играч за дефанзива, од типот на Фарук или Куковски шо ќе завршеше многу поголема работа одколку овие двата гореспоменатите.

Да не ја тупам многу... Испазаривме слабо, се натрупавме со непотребни играчи на позиции кај шо сме прекубројни а на критичните останавме пак чаљо.
Многу најави, многу бајки и сказни а на дело нема ни "П" од промени во клубот.
За СЕХА ќе треба уште многу многу фурни леб да јадат и Злате и Васко и остали "директори" таму во клубот.
Во плејоф ќе сватат дека не сме ништо подобри од лани, а за нешто поќе ќе треба да се растрчат за в година и да најдат x2 финансиски средства од тие шо ги обезбедија за ова сезона.
http://www.gol.mk/rakomet/buntikj-se-vrati-doma-vo-idnina-kje-trese-mrezhi-za-izvigjach .За се што кажа си апсолутно во право, позицијата десен бек можеше да се пополни со Бунтиќ. 35г има веројатно уште 2 3 год ќе можи да игра на високо ниво...ова полусезона остана без клуб и ојде во Извиѓач, а најверојатно идната сезона ќе оди во некоја посериозна екипа. Ова полусезона можевме да го искористиме, зборувам ако сме вистински економски стабилни..3 4 плати од по 2 3 000 евра и тоа како ќе се исплатеа
 
Член од
28 јануари 2018
Мислења
1.713
Поени од реакции
5.766
http://www.gol.mk/rakomet/buntikj-se-vrati-doma-vo-idnina-kje-trese-mrezhi-za-izvigjach .За се што кажа си апсолутно во право, позицијата десен бек можеше да се пополни со Бунтиќ. 35г има веројатно уште 2 3 год ќе можи да игра на високо ниво...ова полусезона остана без клуб и ојде во Извиѓач, а најверојатно идната сезона ќе оди во некоја посериозна екипа. Ова полусезона можевме да го искористиме, зборувам ако сме вистински економски стабилни..3 4 плати од по 2 3 000 евра и тоа како ќе се исплатеа
Нема нигде да иде сам кажа дека таму ке ја заврши кариерата,плус немаше шанси да дојде у пелистер,пошто извиѓач му е матичен клуб затоа го одбра не дека немаше понуди од други клубови
Иначе во пелистер десен освен Митич ќе бидне Томи а Резо и Пеце на десно крило,така да Митич нема да е ептен уморен.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom