Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.232
Поени од реакции
6.737
СТИСКАЈТЕ МИ СЕ ДОПАЃА СИТЕ,УШТЕ 2 МИ ФАЛАТ ЗА БРОЈКА ОД 3.000(ама сите шо ќе прочитате кликнете,зошто да не ја надминам таа магична граница)

Ок сеа,да пробам да продолжам со нормален муабет за да не ми биде ова офтопик/спам така? Ај ќе пробам..

Не ми се јасни луѓево што сакаат да е лето. Која е убавината на +40 да се пржиш? На одмор се иде 10 дена,2 недели,не се иде 3 месеци..Времево е прекрасно,киснам надвор во последно време...на сред испитна,идам у парк да се мавам со топки со рандом ликови(али јакото е што играв "педерски" па си стоев настрана од гужвата и испаќав бомби(фрлав топката снег у вис,па фаќаше некоја чудна парабола и кој удри си знае)...јбг,другариве ме видоа па ми дадоа снег за вечера после тоа) :D

Абе чудна работа,колку сум рамнодушен и колку кур (не) ме боли за се,не е можно...Јбг,си решив пред некое време да ставам "рецки" кај луѓето,па у ситуација кога му требам на некој ќе видиме тефтерот што ќе каже...Далеку од тоа дека се лутам,фала Богу секој си живее негов живот,секој си има причина за да прави нешто,не можам да се лутам ако не е како што сум испланирал. Чудно,дека порано ептен ми беше незгодно на некој да му речам "НЕ" за да одиме на обично кафе,а сеа онака...лагано,и да ми побараат работа/услуга,ако у тефтерот пише дека не си заслужил,нема извршување,па кој сака нека биде..не е себичност,далеку од тоа,ама нема више да дозволам некој мајмун да прави од мене,а јас позади цело време по газот да му трчам..Така да педери,кој ве ебе :kuracc:

За крај,живеам у илузија неколку години дека со брада изгледам појако и кога идев да се шишам му кажував на берберот да ми ја среди брадата...Пред некој ден ми беше филм да отидам на бербер и да се бричам со жилет,кога се видов со малце поголема коса и без брада се шлогирав....Ама добро,подобро некогаш отколку никогаш да се свестиш..

То је то од мене сеа за сеа,па ајде уште еднаш у случај некој да го мрзи да го чита цел текст

СТИСКАЈТЕ МИ СЕ ДОПАЃА,НЕ СИ ПРАЈТЕ ФИЛМ!! :цицки:(на сите ќе ви биде испратена благодарница у иМбукс)
 
Последно уредено:
Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
Znaci ne e problemot sto odreden brend si drzi cena, ako sakas zimaj ako ne ne moras problemot e sto da recemе kupues patiki lacoste, nike, adidas...ја plakjas istata cena (mozda i poskupо) kako sto se prodavaat u Francija, Germanija...samo sto za tuka se treta ruka praeni a za u Germanija so najbolji kvalitet, znaci ne moze tolku da platam a lepakot da se poznava kako se lepeni, znaci alooo ne smee, original se neli? Pa uste kje ti rece pa ne gi zemaj idi si u Francija zemi gi :mad: :mad: :mad:ti ebam drzavata najmizerna na niedno pole ne sme privilegirani!
 
Член од
8 јули 2008
Мислења
4.425
Поени од реакции
7.790
Мразам зима, мразам студ... Мразам настинка, мразам да внимавам кај одам пошто улиците/тротоарите се катастрофа.
Но, периодов цела држава е покриена со снег, и е многу убаво и пријатно да се видaт деца излезени до ниедно време како прават снешковци, родители како викаат од тераса "СИНКООООООООООООООО АЈДЕ ДОМААААА" ... "Ама мамо/тато не сакаааааам дома,ајде уште 5 минути", "дојди дома за ручек говедо едно" (true story) :D .
Убаво е да се види насмевка на лицето на баби/дедовци како ги влечат внучињата на санки. Тоа ги исполнува... и баш ми е мило за нив. (патем, не се нормални ова старциве, на вакви тротоари со лед пак си идат бе до зелен пазар, си шибаат... мора гага превозот да се искористи, за џабе ли се гласаше вмро :D ) .
Но пред се најубаво нешто оваа зима беше да се гледаат пуни паркови со деца кои од 3 годишна возраст имаат таблет(и подмочуваат на спајдермен и елса) како си играат, уживаат у снегов и имаат детство како што сме имале ние у време кога немаше интернет.
 
Последно уредено:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
42.940
Поени од реакции
84.370
Најјако ми е ова "On this day" на фејсбук.....можам да видам како 4-5 години уназад сум се нервирал што Борко бранел еднаш на 10 шута, што Хрватите не победиле, што не ебале данците у последна секунда, што некој шпански судија не заебал, што сме играле Ватерполо (најверојатно?) во овој период...и така....догодина истово ќе го видам + тоа дека сум се нервирал за некои норвежани.. :toe:
 

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.460
Поени од реакции
10.157
Не ме нервираат оние што трубат за харизматичноста на Барак и Мишел,туку преинтелигентните би ги нарекол суштества како и големи експерти од секое ебено поле кои ги прават и глупаци и тупаци и неупотрбливи истите кои серат добро за Обама и објаснуваат колку само злодела направил Обама во Афганистан,Сирија,Либија,Курија пичкарија како само они се тие 15-16 што го сфаќаат тоа и се осеќаат супериорни ко да го фатиле господ за јајца...небаре измислија топла вода.
Живо ме интересира дали истите пре пре пре големи македонски умови мислат дека место Обама било кој друг да беше немаше да има крв или еве сега под Трамп нема да има или рандом име-претседател на САД?

Прави македончиња експерти за се,паметни за се и секогаш попаметни од другите.Не!Вие сте дното!
А дечките што го потат за Обама се во право.
И да бе,го правам истото што и вие.


Хк-пу што би рекле колегиве од подфорум фудбал.
 

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.403
Поени од реакции
6.024
Се видов во живототов, даваат стипендија од категоријата на социјално - ранливи семејства, на лица запишани на Славјанскиот универзитет каде школарина е 2000е годишно. ФАК ЛОЏИК!!
Ебати и држава и се.
Добре дојде во реалноста, јас со тоа се помирив кога две мои позначки чии родител е инспектор а на другата сопственик на неколку маркети во Скопјево земаа од тие стипендии само ради тоа што другиот родител им се води ко невработен или пак пријавени на минимални примања...
Ебати канцерогеното општество,возиш џип имаш Ајфон и земаш стипендија за социјално ранливи семејства...
 

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.975
Поени од реакции
35.655
Кеј , сакам да се плодам со Маја Берович.
Тоа се тие чудни сонови , Маја Берович ти пее качена на маса а ти упорно пробуваш да видиш под суќњето , али неможеш некој те влече назад. Слично како шо пробуваш да трчаш у сонот , али како да шлајфуваш у кал. :kuracc:
И нормално стануваш се расонуваш , и ни заби неизмиени ти одиш на профилот на Маја да видиш дали има избацено допичњак.

mb.jpg
 
Последно уредено:

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.504
Драга Кајгана,
Се чувствувам некако прљаво, немирно, неориентирано, па дури и подзаплашено. Во секојдневието постојано наидувам на негативни луѓе, на еден куп гревови, на луѓе што се далеку од добрина и мир, на нешто што е многу далечно од она што е Христијански и постојано бегам за ги избегнам тие гревови и таа негативна енергија. Ми иде да избегам некаде подалеку на планина, во една куќа каде ќе живеам мирен живот, живот каде нема да ги чувствуваш негативната енергија, лицемерието и гревовите на општеството.
:unsure:
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
15.689
Поени од реакции
35.054
Драга,

За Колумбијците секогаш сум имал слика за мрдната држава без стабилен закон и ред и луѓе што не многу го користат мозокот за корисни работи,али ова е врв на глупоста.

 

Kajgana Shop

На врв Bottom