Кога сдс ветува поголема минимална и просечна плата тоа е популизам, кога ветува жмро не е. На вас само паторот може да ви ветува покачување на минималната плата, а никако ЗЗЕдвај чекам заев да стане премиер.Доста време вода ми течеше дома од чешмата,редно е сеа малку мед и млеко да протече.
Впрочем,не беше многу одамна комуњарското време,убаво се сеќавам дека буквално како господ да шеташе по земјата.
Невработеност - 1%
Просечна плата - 30к
Загаденост на воздух - 0
Магла - ич!
Здравство - 2ри во европа (блиску до норвешка,за малку не водеа)
Јавен превоз - како од бајките
Автопати - 10тина
и тн. и тн.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Da, da, za zal taka e.што е сега работата некому не му се свиѓаат резултатите па сега бараат начин како да ги наштелуваат?
Елвис Бајрам ги брои гласовите во ДИК, како независен ехперт.
Рабатата е во тоа што соросоидите/кумуњарите провоцираат и постојано нас не нарекуваат куртони, антички, патриоти, сендвичи (само еднш имам добиено сендвич од нив), дополни ја листата.........Форумов има толеранција и респект кон сите, безразлика на нивната политичка определба. Тоа се покажало и докажало безброј пати.
Живееме во време во кое силна пропагандна машинерија има за цел да спинува и етикетира, да ја извртува вистината, да го дели и така поделениот народ.
Политичката виртуелност во која постојат само Соросоиди и Патриоти не е продукт на Кајгана форум.
Za onaa so Viceto li misles?Кои дегени човече, стварно сакам да знам дали ги слушаа ти преслушувани разговори на криминалциве или уште не смеат? Како е можно после сето тоа да ги подржат?
Овие во форумов барем се писмени, како можат со глава во ѕид да удираат.
Не зезај,тој договор испадна од охритскиот кој го потпишаа четирите најголеми партии.Ова заев што го бара е лудило.Одиш на шалтет,прашуваш за информација,он ти одговара на албански и ти вика јеби га кој ти е крив што не знаеш албанскии.Или пак ќе биде со билборди,НЕКОИ ПРАШАЊА НЕ ЗАСЛУЖУВААТ ОДГОВОР.Грујo уште oд 2009 јa зaвршил тaa рaбoтa сo Ахмети, зa јaзиците. Сегa Ахмети ќе гo oтвoри пaк тoa прaшaње. Ти си тaкoв чoвек штo мислaм декa дa имaше глaсaње дaли дa се oслoбoдaт терoристите ти ќе глaсaше ЗА. Џaбе се прaвиш смешен и пaтриoт, Вмрo 10 гoдини мaме им ебa нa Мaкедoнците.
Коа ќе влезе пак али Ахмети у коалиција со ВМРО, ќе биде факт дека и Албанците во најголем дел ги подржуваат.Кои дегени човече, стварно сакам да знам дали ги слушаа ти преслушувани разговори на криминалциве или уште не смеат? Како е можно после сето тоа да ги подржат?
Овие во форумов барем се писмени, како можат со глава во ѕид да удираат.
Sega se smeneti pravilata, mandatot ne go dava Ivanov, blagodarenie na zajko u mala recica ke se dava mandatot.Ај некој поупатен нека објасни убаво кои се сите можни исходи?
Еве, Хорхе им дава мандат на ДПМНЕ. Што следува ако ДПМНЕ не може да формира влада за 20 дена? Мандатот преминува на СДС, така? Што ако и тие не можат? Се оди пак на избори? Може ли ова да оди до бесконечност? На која основа се формирала експертска влада во ’91-та? Има ли можност за нешто слично сега? Многу ли прашувам?
Уставот нема решение за парламентарна еднаквост. Тоа значи прво се составува собранието, се прават коалициите, и потоа мандатот го добива предводникот на парламентарното мнозинство.Ај некој поупатен нека објасни убаво кои се сите можни исходи?
Еве, Хорхе им дава мандат на ДПМНЕ. Што следува ако ДПМНЕ не може да формира влада за 20 дена? Мандатот преминува на СДС, така? Што ако и тие не можат? Се оди пак на избори? Може ли ова да оди до бесконечност? На која основа се формирала експертска влада во ’91-та? Има ли можност за нешто слично сега? Многу ли прашувам?
Ааааа јас пак се чудев шо толку броеле...Најнови инфо,
На полноќ Небањаните почнале да прават фалсификати во Прилеп ,Кочани,Штип,Кавадарци....Сдсм освоиле 54 пратеници а Небањаните со Амди бајрам 46.