Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 септември 2008
Мислења
194
Поени од реакции
259
Ova so prekratenite e od procedurata na BSP (predhodnata vlast) za nas e najbitno sto pobrzo da se oforminova i da pocni da funkcionira nova vlada. Mozi da bidi samo podobro so novata vlada i onaka poloso od ova nemozi da bidi.....trpenie uste malce

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
денеска му е сменет статусот. гледам дека има по интернет луѓе по огласине кои вадат некои дополнителни докумемти за бг пасош. прашањето ми е,дали некој имал искуство со такви ликови?
Nareden protokol ke bide so odobreni brojcinja cim mu e smenet statuso a samo deneska e izlezen za dopolnitelna.A so se odnesuva za tie likovi ako imas visok na pari probaj si silite,jas ne bi rizikuval.Mozes cisto informativno da se javes da prasas kakvi se tie dokumenti i na koj nacin gi vadat pa da si procenes.

Член од
25 април 2009
Мислења
367
Поени од реакции
135
Татко ми има бугарски пасош..оваа зима планирам и јас да поднесам документи ..дали побрзо ќе тече целата работа ... и за колку време отприлика ќе го добијам пасошот ??благодарам однапред
штом има таткоти нема да треба да бараш происход, за побрзо зависи колку години имаш? ако си над 14 мислам дека беше, не ти значи ништо. Чекаш како и секој друг, година и кусур :)

Член од
22 септември 2011
Мислења
41
Поени од реакции
10
Здраво . Значи јас прв пат ги бев поднела докумнетите во март и од тогаш па се до почетокот на октомври не можев да најдам документи за бг потекло. Сега ги најдов и требаше да одиме за Софија и посрединкот ми кажа дека немало потреба да одиме , затоа што сега сите на време што не поднеле документи за потекло биле одбиени и дека дека требало се од почеток да почнува т.е со повторно закажување дата. Дали тоа е точно или се тој се мајтапи со мене ?
nee tocno jas godina cekav dur da najdam dokumenti i zavrsiv rabota pozzz

Член од
27 октомври 2014
Мислења
46
Поени од реакции
39
овај ден ми кажаа дека ако сум имал 1 братучед со има бг пасош да сум отишол у струмица и таму да сум однесел документи т.е изводи од мене од братучедми од татко ми од чичо ми и дека за 2-3 месеца преку таа организација ке ми излезел пасошо...проблемо е тоа шо јас веќе тие документи му ѓи беше дадел на човеко со одам преку него...пред некој ден му се беше јавил и беше ми кажал дека веќе не бажило тоа преку братучед е сеа прашањето ми е дали и до струмица да одам да ги вадам истите документи или па да му верувам на човеко со одам преку него дека за братучеди веќе не важе....

Член од
28 мај 2014
Мислења
55
Поени од реакции
67
Kako kade i dali mozam da proveram dali posrednikot gi ima dostaveno moite dopolnitelni dokumenti....???

Член од
19 март 2011
Мислења
55
Поени од реакции
12
штом има таткоти нема да треба да бараш происход, за побрзо зависи колку години имаш? ако си над 14 мислам дека беше, не ти значи ништо. Чекаш како и секој друг, година и кусур :)
18+ сум ..

Член од
25 април 2009
Мислења
367
Поени од реакции
135
ондак чекаш како и секој друг, ако си под 14 мислам дека 14 беше, чекаш месец до два мах :) тоа што таткоти има ке ти помогни на крај, а за убрзување не помага, колку сум јас информиран е така.

Член од
19 март 2011
Мислења
55
Поени од реакции
12
ондак чекаш како и секој друг, ако си под 14 мислам дека 14 беше, чекаш месец до два мах :) тоа што таткоти има ке ти помогни на крај, а за убрзување не помага, колку сум јас информиран е така.
Благодарам за информациите пријателе ..позз

Член од
6 април 2013
Мислења
83
Поени од реакции
40
гледам дека си нов на форумов , така да друг пат кога пласираш сигурна информација подкрепи ја со некој линк, а не од рекла кажала
Јас го подржувам овој коментар, ни еден (вистински) посредник нема да започне процедура за пасош на било кој што нема таков документ за потекло! Процедурата е таа иста за сите, од момент на поднесување на првични документи за барање ти даваат 15дена макс да доставиш таков документ, ако немаш или си сигурен дека нема да најдеш никој нема да ти ги земе документите (освен ако сака да ти земе некој денар за работа шо ке се врти у круг, ке те матка цело време) ... истото ова го слушнав кога јас поднесував документи и службениците таму го кажаа на дечките шо беа пред мене, дека имаат 15 дена да достават таков документ иначе џабе поднесле![DOUBLEPOST=1415082480][/DOUBLEPOST]
Iskreno se nadevam deka gresam ,deka vie ste vo pravo i deka gre6no me informirale posto i jas sum vo tie od 2013 ... zna4i najveke sakam site da dobijat.... informaciite se od salter za bg grazdanstvo , sega za sega bez dokazano bg poteklo nema ...
точно

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
Јас го подржувам овој коментар, ни еден (вистински) посредник нема да започне процедура за пасош на било кој што нема таков документ за потекло! Процедурата е таа иста за сите, од момент на поднесување на првични документи за барање ти даваат 15дена макс да доставиш таков документ, ако немаш или си сигурен дека нема да најдеш никој нема да ти ги земе документите (освен ако сака да ти земе некој денар за работа шо ке се врти у круг, ке те матка цело време) ... истото ова го слушнав кога јас поднесував документи и службениците таму го кажаа на дечките шо беа пред мене, дека имаат 15 дена да достават таков документ иначе џабе поднесле![DOUBLEPOST=1415082480][/DOUBLEPOST]
точно
Dobro I rekle na tie zosto koga jas podnesuvav znaci imase moze 100 dusi so mene na nekoj od nas nesto takvo ne e kazano od sluzbenicite na salter.

Член од
6 април 2013
Мислења
83
Поени од реакции
40
Dobro I rekle na tie zosto koga jas podnesuvav znaci imase moze 100 dusi so mene na nekoj od nas nesto takvo ne e kazano od sluzbenicite na salter.
ти кога поднесуваше? јас ова лично го слушнав на 29ти Април оваа година од службените лица на оние шо подадоа документи, Македонка жена заедно со керка и двете заедно поднесоа и тоа им го рекоа, дека мора да имаат документ и да го донесат за 2 недели од истиот ден, инаку џабе било поднесувањето, овие двете кажаа дека се свесни за тоа и дека имаат доказ за потеклото и ке биде доставен на службите[DOUBLEPOST=1415088960][/DOUBLEPOST]
гледам дека си нов на форумов , така да друг пат кога пласираш сигурна информација подкрепи ја со некој линк, а не од рекла кажала
сега друже, моево е рекла-казала или ти е доволен доказ за скептицизмот шо го фураш?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom