Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
jas do sega nemam sretnanoto nekoj takov a eve dva meseci kako izdavaat potvrdi od tamo. samo mi mirisa deka pak e nekoja ujdurma.
Ne e toa problemot. Problemot e sekoj onoj sto ke zeme go nema ne kazuvaat si gi cuvaat informacijiite za sebe ete toa e sebicnost jas zemav se srediv drugite mi e gajle.Pazi da ne ti pise nekoj sto koe kako ili iskreno ke ti kaze sigurno skeptici. se razbira ima isklucuci [DOUBLEPOST=1413040860][/DOUBLEPOST]
Pocnale na onie od 2012 koi bea vrateni na dop proverka da gi odbivaat pisuva Prepiskata e prekratena
Ne e tocno dezinformaciiii.Ako e taka kolku ima na protokolite odbieno 5 ili maximum 10 ne e tocno.

Последно уредено:
Член од
16 декември 2013
Мислења
162
Поени од реакции
54
Ne e toa problemot. Problemot e sekoj onoj sto ke zeme go nema ne kazuvaat si gi cuvaat informacijiite za sebe ete toa e sebicnost jas zemav se srediv drugite mi e gajle.Pazi da ne ti pise nekoj sto koe kako ili iskreno ke ti kaze sigurno skeptici.[DOUBLEPOST=1413040860][/DOUBLEPOST]

Ne e tocno dezinformaciiii.Ako e taka kolku ima na protokolite odbieno 5 ili maximum 10 ne e tocno.
Taka mi kaza posrednikot no toa moze I da se proveri so prvite sto se vrateni na dop proverka I pisuva prepiskata e prekratena a na odbienite pisuva molbata ne vi e uvazena gore dole toa e isto nema da cekaat vecno za da odneseme dop dokumenti

S

simpleman

Гостин
Pocnale na onie od 2012 koi bea vrateni na dop proverka da gi odbivaat pisuva Prepiskata e prekratena
На тие од првите две соопштенија со вратени од лани им пишува преписката е прекратена,што значи дека постапката им е запрена,прекината а не се одбиени-има голема разлика тука.Кога настанува прекин на постапка таа може повторно да се продолжи.Овие од службениов кабинет се бетер и од претходниве.

Член од
16 декември 2013
Мислења
162
Поени од реакции
54
На тие од првите две соопштенија со вратени од лани им пишува преписката е прекратена,што значи дека постапката им е запрена,прекината а не се одбиени-има голема разлика тука.Кога настанува прекин на постапка таа може повторно да се продолжи.Овие од службениов кабинет се бетер и од претходниве.
Druze gore dole isto e to e toa I koj e nacinot povtorno da se prodolzi postapkata go znae Li nekoj???

S

simpleman

Гостин
Druze gore dole isto e to e toa
Ако има некои промени во политиката постапките ќе им се продолжат на луѓето во случај на прекината постапка, а ако молбите им се одбиени не може да се продолжи постапката туку мора да се почнува наново,па види ти сега колку е исто тоа.

Член од
16 декември 2013
Мислења
162
Поени од реакции
54
Ако има некои промени во политиката постапките ќе им се продолжат на луѓето во случај на прекината постапка, а ако молбите им се одбиени не може да се продолжи постапката туку мора да се почнува наново,па види ти сега колку е исто тоа.
Od 2004 na moj prijatel postapkata my e prekinata I do den denes stoi taka ako znaes kazi kako da ja prodolzi??

S

simpleman

Гостин
Od 2004 na moj prijatel postapkata my e prekinata I do den denes stoi taka ako znaes kazi kako da ja prodolzi??
Друже бе нели гледаш дека на овие сега им е прекината ради политички причини,да ти нацртам ли сакаш за да сфатиш,а на другар ти не знам поради кои причини му е прекината за да ти кажам како да ја продолжи.

Член од
20 октомври 2013
Мислења
241
Поени од реакции
122
дали има некоја информација за можна нова влада на герб со кој би коалицирал?

S

simpleman

Гостин
дали има некоја информација за можна нова влада на герб со кој би коалицирал?
Ништо не се знае и знаат само одреден круг политичари,но убаво е да влезе во коалицијата и Патриотичниот Фронт на Каракачанов.

Член од
17 септември 2014
Мислења
139
Поени од реакции
171
Партијата на Каракачанов секако влегува заедно со Реформаторите, пошто друга варијанта нема, освен нови избори што на никој не му одговара

Член од
22 септември 2011
Мислења
41
Поени од реакции
10
Dali mozi nekoj vo poraka dami go prati brojot na Lazar Mladenov od bugarski kulturen klub
071 239 202[DOUBLEPOST=1413060409][/DOUBLEPOST]
Taka mi kaza posrednikot no toa moze I da se proveri so prvite sto se vrateni na dop proverka I pisuva prepiskata e prekratena a na odbienite pisuva molbata ne vi e uvazena gore dole toa e isto nema da cekaat vecno za da odneseme dop dokumenti
jas sum od prvite vrateni (od najprviot protokol 2012) i do pred 2 dena bev na dopolnitelna sega sum vo procedura najdov dok pred 2 nedeli i nekoj den, taka da sakam da kazam nema vrska toa so go zborite se e rekla kazala. da pisuva taka, megjutoa zosto toa ne bi bilo deka se zavrseni t.e izdadeni tie drzavjanstva pa zatoa se prekrateni a??????[DOUBLEPOST=1413060594][/DOUBLEPOST]i uste nesto dadov dokumenti i od bkks i pred toa kopii od bratucedi so bg dok i uste sto ne ama nistoooo edno golemo nisstoooo mora da se najde poteklo i nema drug izlez barem ne sega za sega :(

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom