Златна зора во акција низ Атина

Член од
11 април 2013
Мислења
191
Поени од реакции
122
Полицијата да, ама ние како народ или како толпа никогаш! Тука е разликата, a ние од Југославија навикнати сме, све на полицијата да чекаме, ама во Грција не е така!



http://star.dnevnik.com.mk/?pBroj=2551&stID=39406




http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=E24A3E3A72247B40B5F69CCE1FCC8CCC

И скоро никој не одговарал досега пред законот! И после ќе ми речат ние сме окупатори и тирани, а не гледаат што му се дешава јужно од нас, од една циганерија од народ ко грците! :facepalm:
Kukavici ste rodeni vo grcija 5 pati godisno odte na odmor i koga ve prasuvat od kade ste od skopje vikate ili od srbija glasot ne vi se slusa a pak koga ste vo mk nevideni patrioti ste! Kukavicluk od prva klasa! Razlikata e deka Albancite se Albanci i vo Grcija! A vie tamu sesto stanuvate a Makedonci ne!
 
Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
:pos::pos:


Македонче класично.

Туку ова Грциве се стварно интересни, министерот за финансии им изјавил со сиот памет дека тешко живее со 500 евра плата и као за леб немал и излегле Грцине му однеле јадење пред Влада :pos:

Лути и разочарани од последните изјави на својот министер за финансии, Јанис Стурнарас , вработените во државната администрација на Грција пред Министерството денеска донесоа храна. На ваквиот чин се решија за да му „помогнат“ на министерот кој минатата недела изјави дека и неговото семејство, како и останатите во земјата страда поради економската криза.
Во текот на една телевизиска емисија, министерот кажал дека знае како е да се живее со 500 евра месечно, како и дека многу од членовите на неговто семејство живеат со многу малку пари.
Ваквите изјави предизвикаа незадоволство во будејќи Грците сметаат дека токму политичарите се виновни за кризата, но идека тие живеат многу подобро од останатите граѓани.
Во Грција минималната плата е 500 евра, но дел од пензионерите на пример живеат и со помалку од 300 евра.
Германски колбаси, масло за јадење, домати и пилешко беа дел од храната која демонстрантите му ја понудија на својот министер.


Туку јас дојдов на темава да видам каква е поддршката за Златна Зора сега? Како се, добри ли се?
Либерално-демократска диктатура и обрнути расизам

Када се говори о великим европским градовима и метрополама, често се говори и о високим стопама криминалитета и деликвенције који владају у њима, али оно што се прећуткује у свим званичним публикацијама, „мејнстрим медијима“, туристичким проспектима, понудама и презентацијама тих градова је да су особе које се баве крађама, провалама, џепарењем, препродајом наркотика и организовањем проституције, углавном афро-азијског поријекла. То ће се прећутати, јер замислите какав би то „фашизам“ и „расизам“ био да се у некој званичној публикацији или „мејнстрим“ телевизијској емисији наведе толико очигледан податак и чињеница, да се наведеним облицима деликвенције углавном баве тамнопути емигранти.
У глобализованом, декадентном свијету западне псеудодемократије и тоталитарног либерализма постоје ствари које су медијски и законом заштићене од било каквог облика критике, колико год та критика била реална и објективна. Па тако ако се којим случајем усудите да критикујете илегалну имиграцију, мултикултурализам, ционизам, радикални исламизам, политички хомосексуализам или феминизам, ризикујете потпуну друштвену маргинализацију и лијепљење разних етикета као што су „фашиста“, „расиста“, „хомофоб“ и сл.
Таласи илегалне имиграције и пораст криминала
Када нас у ударним информативним емисијама обавјештавају о дешавањима у Грчкој, увијек се може чути доста тога о уличним немирима, нередима, демонстрацијама, а врло често и о буђењу „нацизма“ оличеног кроз „нацисте“ из грчке национално-револуционарне странке „Златна зора“ који с времена на вријеме бејзбол палицама туку и ударају имигранте афро-азијског поријекла и „презиру“ све што није грчко и православно.
О“ проблему (нео)нацизма“ у Грчкој ћете, дакле видјети, чути и прочитати доста тога путем либералних и глобално утицајних медија, али ће од стране таквих медија сасвим стидљиво (или чак никако) бити провучена чињеница да је Грчку последњих година преплавио талас илегалних имиграната који ту бораве без икакве дозволе, раде у „сивој економији“ и баве се криминалом и различитим облицима деликвенције.
Уколико љетујете у Грчкој врло лако ћете се увјерити у основаност ових тврдњи, јер ћете у свим туристичким мјестима ове прелијепе медитеранске земље видјети гомилу тамнопутих имиграната који продају разноразну „бижутерију“, привјеске, наруквице, огрлице, јефтине сатове и наочаре за сунце, крадену обућу и одјећу, а неријетко се деси да некоме на плажи нестану личне ствари или буде опљачкан апартман у коме борави.
Коме одговара општи хаос?
Питао сам се, коме одговара гомила имиграната који нелегално бораве у твојој земљи, раде у „сивој економији“, и не само што не плаћају порез држави, већ праве и додатну штету, бавећи се криминалним активностима. Од таквих људи држава која претендује да буде нормална, здрава, стабилна, безбједна и уређена не може да има икакве користи. Од њих једину корист имају локални криминалци, корумпирани носиоци власти и закона, који им узимају „рекет“ за њихове активности и „накнаду“ за улазак у земљу.
Ипак, највећу корист од њих имају свјетски промотери и егзекутори идеологије глобализма, разни мондијалисти, носиоци крупног капитала, свјетски банкари и сви остали који подстичу илегалну имиграцију и лажни, агресивни мултикултурализам. Они на тај начин разбијају компактност, хомогеност и јединство сваке расе и нације, те убијају било какав облик колективне свијести и идентитета, претпостављајући томе лажни индивидуализам, било да се он испољава кроз „права“ црнаца, хомосексуалаца, агресивних феминисткиња или неких других „угрожених“ група или појединаца.
И онда када се појави једна национално-револуционарна организација (попут „Златне зоре“), спремна да се бескомпромисно бори за националне интересе и заштиту сопственог културног и цивилизацијског миљеа, организација која помаже старе, болесне и социјално угрожене, која се бори против лихварског ММФ-а, илегалне имиграције, корупције и криминала, анти-националних и анархистичких елемената у сопственој држави, обавезно јој буду прилјепљене етикете „фашистиче“ и „нацистичке“.
„Анти-расистички покрет“ или расизам према аутохтоним Европљанима
Нажалост, и код нас су многи људи, једним дијелом из незнања и неинформисаности, а другим дијелом из убјеђености, подлегли овој агресивној пропаганди глобализма и мултикултурализма која се спроводи од стране мондијалистичких и либерално-демократских екстремиста. Свједоци смо времена, када се тзв. „анти-расистички“ покрет претвара у отворено расистички покрет чији је расизам окренут искључиво према бијелој раси.
Данас је Африка континент резервисан искључиво за црнце, Азија је континент резервисан за Азијате, а Европа се претвара у тзв. „мелтинг пот“, мјесто резервисано за све све свјетске расе, религије и нације, чиме је већ одавно нарушен концепт традиционалне, хришћанске Европе, која ће припадати искључиво њеним народима и која ће се састојати од искључиво слободних европских нација, баш као што Азија и Африка припадају азијским, односно афричким народима.
Заштитници „права“ црнаца и илегалних имиграната ће све ово оправдавати чињеницом да су црнци вијековима трпили ропство, репресију и дискриминацију од стране бијелаца, па све оно што данас они раде производ је те фрустрације и вијековне потлачености. Па и Срби су 500 година били под Турцима и бар још 100 година под другим окупаторима, прогањани су, убијани и мучени, па им у 99% случајева не пада на памет да се због тога широм Европе и свијета баве крађама, препродајом дроге, да се понашају насилно и агресивно, како што се у огромном проценту понашају особе (углавном) арфо-азијског поријекла. Срби се у огромном проценту без икаквих проблема интегришу у државе и друштва која су им пружила посао, мјесто становања и гостопримство.
Расно мотивисан злочин?
Овај текст пишем под утиском вијести коју сам прочитао прије неколико дана. Двадесетрогодишњи аустралијски студент Кристофер Лејн, који се налазио на студентској размјени у САД-у, из чиста мира убијен је у америчкој савезној држави Оклахома од стране тројице малољетника. Убили су га пуцњима у леђа из пушке малог калибра, а у полицији су изјавили да су то урадили јер им је било досадно.
Од стране глобалистичких и либералних „мејнстрим“ медија „занемарен“ је веома битан податак, а то је да су тројица објесних и неурачунљивих малољетника црнци. Можда овај податак и не би био толико битан, да се прошлог мјесеца није дигла огромна медијска прашина поводом ослобађајуће пресуде Џорџу Цимерману, коме је суђено на Флориди због убиства црног тинејџера Трејвона Мартина.
Сваки људски живот би ваљда требао да буде једнако вриједан, али да је којим случајем несрећни Аустралијанац био црнац, а тројица малољетних бијелци, цијели „демократски“ свијет би на сва звона трубио о пошасти расизма у свијету, расистичким убицама, крволоцима и сличним стварима.
Прије пар година сам читао како је „Србин“ у Аустрији убио некога и опљачкао нешто, не могу да се сјетим детаља, давно је било. Ипак, један детаљ ми није промакао, а то је била слика тог „Србина“, која је јасно откривала тамну боју коже и јасно циганске црте лица. Ништа чудно. Срби су углавном непријатељи глобализације и новог свјетског поретка, црнци и цигани нису.
Напротив, они су миљеници либералних, глобализованих медија, али су и они само инструмент у њиховим рукама за промовисање идеологија глобализма и мултикултурализма и коначног спровођења и завршетка процеса глобализације.

--- надополнето: 22 октомври 2013 во 23:07 ---
Kukavici ste rodeni vo grcija 5 pati godisno odte na odmor i koga ve prasuvat od kade ste od skopje vikate ili od srbija glasot ne vi se slusa a pak koga ste vo mk nevideni patrioti ste! Kukavicluk od prva klasa! Razlikata e deka Albancite se Albanci i vo Grcija! A vie tamu sesto stanuvate a Makedonci ne!
Македонци во Грција одат на одмор, а Ш*птари одат во Грција да берат помаранџи и да менуваат постелини на туристи. Ш*птар во Грција, а и скоро секаде ти е поим за лопов, дилер, необразован, примитивен, а за тоа дека вие сте Ш*птари секаде каде што одите затоа и ниеден Ш*птар православен не се попишува како Ш*птар во Грција, па и Албанија. Тоа дека вие сте Ш*птари секаде лажете мали деца. Мои другари ми кажуваа дека запознале Ш*птар муслиман што носел крст само за да не го малтретираат Грци. И не само тоа, туку и сите Ш*птари што одат по одмори во Црна Гора, Грција, Бугарија се претставуваат секако само не Ш*птари.
--- надополнето: 22 октомври 2013 во 23:14 ---
Абе правевме ние така до 2001......они на неколку протести и погинати имаа по Тетово и Гостивар,али веќе нема така.
Македонија е сосема различна од Грција. Во Грција нема повеќе од 2-3 % Ш*птари , а последните 4-5 години им удрија и шут карта за назад во Албанија на многумина. Плус, таму во Грција голем дел се и православни што не им е баш некој голем проблем да ги асимилираат.
 
Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Dalboko si vlezen u film decko! Vo Crna Gora se plasat da kazat deka se Albanci? Hahahah! Vie odite vo Grcija na odmor a tamu vi gi krsat kolite ve zaebavaat cel den po granici, sum bil vo Grcija ve gledam kako gi kriete tablicite so kartoni Hahaha! Vikas nema Makedonci so rabotat vo Grcija odi vo Halkidiki po prodavnici vidi koj raboti sve Makedonki po butici! Pak ke kazam jaki ste na forum i vo Mk se pravite vazni i Anticki i Bibliski a nadvor od Mk glasot ne vi se slusa!
Поентата е како вас ве третираат во Албанија! Од Македонија нема 200,000 аграрни работници и менувачи на постелини секоја година во Грција како што има од Албанија. И не само аграрни работници, туку и препродавачи на дрога, оружје. Работат и Македонци во Грција, но претежно на многу покултурни и понормални работни места.

Во Црна Гора освен во Улцин на други места скоро и нема Ш*птари, а во Хрватска се претставуваат голем дел и како Македонци, затоа што најголем дел од Хрватите имаат антипатија спрема Ш*птари и Босанчероси. Еве прашај го Трупер тој е Хрват и ќе ти каже.
 

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.498
Kukavici ste rodeni vo grcija 5 pati godisno odte na odmor i koga ve prasuvat od kade ste od skopje vikate ili od srbija glasot ne vi se slusa a pak koga ste vo mk nevideni patrioti ste! Kukavicluk od prva klasa! Razlikata e deka Albancite se Albanci i vo Grcija! A vie tamu sesto stanuvate a Makedonci ne!
Може и да е така, но затоа никаде во западна европа не сум запознал поголеми “Македонци“ од Албанците. :) Биди молим те Албанец и во Австрија, Германија или Франција па ќе правиме муабет за лицемерност.
 

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.823
Поени од реакции
6.346
Либерално-демократска диктатура и обрнути расизам

.​
http://en.wikipedia.org/wiki/Afrikaner

http://en.wikipedia.org/wiki/White_Brazilian

http://en.wikipedia.org/wiki/European_american

http://en.wikipedia.org/wiki/European_Australian

http://en.wikipedia.org/wiki/White_Argentines

http://en.wikipedia.org/wiki/White_Namibians

Се согласувам дека на белецот деновите му се одбројани и дека секаде припаѓањето кон белата раса и истакнувањето на истото се стигматизира и се окарактеризира како расизам.Се согласувам и дека само белечкиот расизам е на удар,а истражувањата покажуваат дека во Европа расизмот е најмал во целиот свет.
Се согласувам и дека треба да се најде начин за да опстои белецот.
Но никој не ни е крив што први ја проаѓаме демографската транзиција.
Дур белецот се размножуваше како што треба доминираше со планетата и ја смени целата етничка структура на 4 континенти од кои 2 ги направи доминантно свои.Така да ова е карма....

Белците се стари и уморни....го достигнавме врвот како раса прерано и сега многу лесно ќе исчезнеме.Паднати сме мислам под 10% од родените во светот....тоа значи сигурно изумирање (најголемиот дел ќе изумрат,а друите ќе се испомешаат со други раси и ќе излезе нешто што сосем малку ќе наликува на белец).
Најтрагично е што никој нема друг да го уништи белецот...тој сам ќе си изумре по своја вина.

Да се раѓаат доволно луѓе во Европа нема да има потреба од имигранти,да се раѓаат доволно луѓе ќе има и доста млади кои ќе можат да се спротистават на хордите од Африка и Арабија.
 
Член од
11 април 2013
Мислења
191
Поени од реакции
122
Може и да е така, но затоа никаде во западна европа не сум запознал поголеми “Македонци“ од Албанците. :) Биди молим те Албанец и во Австрија, Германија или Франција па ќе правиме муабет за лицемерност.
Haha neznam so pusite vie u kajgana epten ste ojdeni pa pa! Dosta se filmate!
--- надополнето: Oct 23, 2013 3:48 AM ---
Поентата е како вас ве третираат во Албанија! Од Македонија нема 200,000 аграрни работници и менувачи на постелини секоја година во Грција како што има од Албанија. И не само аграрни работници, туку и препродавачи на дрога, оружје. Работат и Македонци во Грција, но претежно на многу покултурни и понормални работни места.

Во Црна Гора освен во Улцин на други места скоро и нема Ш*птари, а во Хрватска се претставуваат голем дел и како Македонци, затоа што најголем дел од Хрватите имаат антипатија спрема Ш*птари и Босанчероси. Еве прашај го Трупер тој е Хрват и ќе ти каже.
Kazi mi sto e za tebe normalna rabota? Dali poveketo Makedonci od Istocna se nekulturni zatoa sto se zemjodelci? Dali ti znaes sto voopsto e kultura na eden narod? Sto tebe te pravi toj sto si ? Spomenicite od proektot Skopje 2014? Se gleda kolku pamet imas i kolku kultura imas. Naj iskreno kur me zabole koj me saka a koj ne.
 

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.498
Haha neznam so pusite vie u kajgana epten ste ojdeni pa pa! Dosta se filmate!
.
Да да, можам со саати да ти раскажувам како понизно се декларирате за Македонци во Австрија. Можеш да ги прашаш Австријците за впечатокот што го имаат за вас и зошто избегнуваат да ве вработуваат, а по друго, преферирате да се кажувате Македонци за да воопшто и би добиле шанса да пријдете на некоја жена. Многу добар глас ве бие насекаде каде што имале работа со вас, а сега и ние поради вашето кукавичко маскирање трпиме стереотипи од типот: кога идат странски жени на одмор во Грција, советувани се да избегнуваат “Македонци“ бидејќи ќе ги киднапирале и продавале како бело робје на Косово.
 
Член од
11 април 2013
Мислења
191
Поени од реакции
122
Cudno kako se ponasas deka znaes se a ustvari samo so stereotipi gi branis tvoite tezi. Koj bil kidnapiran od albanci i bil praten vo kosovo kako belo robje i kade? Kolku makedonki se kidnapirani i odneseni vo kosovo? Ajde daj mi edna brojka? I daj kako moderator izbrisi gi postovite so navredi so gi pisuva detuleto pogore. I pocni da se educiras malku dosta gledas sitel i kanal5.
 

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.498
Cudno kako se ponasas deka znaes se a ustvari samo so stereotipi gi branis tvoite tezi. Koj bil kidnapiran od albanci i bil praten vo kosovo kako belo robje i kade? Kolku makedonki se kidnapirani i odneseni vo kosovo? Ajde daj mi edna brojka? I daj kako moderator izbrisi gi postovite so navredi so gi pisuva detuleto pogore. I pocni da se educiras malku dosta gledas sitel i kanal5.
За такви инсајдерски информации треба да прашаш меѓу своите, доколку не е деловна тајна.

Јас ти кажувам како е затоа што сум сведок на лице место, ти се допаѓало или не, кукавички се шлепате на наше име бидејќи самите сте створиле такви лоши стереотипи за себе.
Од друга страна, вашата (не)популарност остана овековечена и од Холивуд, пак ние сме криви?


Тоа што сум модератор не значи дека бришам по нарачка, самиот се покани на темава со навреди и провокации, а кога ти е возвратено на ист начин реагираш како најголема кукавица.
Сите офтопик мислења ќе бидат избришани кога ќе се исполни квотата “25% офтопик“ од сите мислења :)
 
Член од
11 април 2013
Мислења
191
Поени од реакции
122
Pa neli da imase kindapirani nivnite semejstva ke reagiraa? kade se zosto ne gi gledam na televizija? zosto nikogas ne ni postoelo takvo nesto? Ah be maloumen da kazam oti te zalam ke se lazam sebesi ajde poz produzi patriotu! :)
 
A

AnFem

Гостин
Денес се убиени двајца припадници на Златна Зора. Напаѓачот пукал додека бил качен на мотор. Убил двајца, а ранил еден.
 
Член од
17 август 2011
Мислења
9.813
Поени од реакции
17.608
цц ѓубриња комуњарски:icon_lol: сеа нека ги забранат сите партии пошто убијците се непознати..
 

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Денес се убиени двајца припадници на Златна Зора. Напаѓачот пукал додека бил качен на мотор. Убил двајца, а ранил еден.
И? Ти се полни душата? Како и повеќето кои се смееа и радуваа на фб? Или само онака да коментираш насладувајќи се? Контрадикторно е да мислиш се' добро за свој народ и да им делиш храна и за на крај да бидеш убиен бесмислено.....
 

Kajgana Shop

На врв Bottom