- Член од
- 23 декември 2011
- Мислења
- 980
- Поени од реакции
- 1.365
На 10.5.2007 година во 16.00 часот во училишниот двор на средното медицинсо училиште Др. Панче Караѓозов, обвинетите АЛИЛ ДЕМИРИ и Салиувски во група извршиле грубо насилство врз оштитените М.Б. и друг(не го именувам). Оштетените заедно со ученици од трета година во средното училиште излегле на голем одмор каде биле пресретнати од обвинетите, а обвинетиот Салиувски со метален објект во раката физички го нападнал оштетениот М.Б. удирајќи го најнапред од десната страна од главата во пределот на слепочница по што продолжил да го удира по главата и телото при што при првиот удар оштетениот паднал а обвинетиот АЛИЛ ДЕМИРИ продолжил да го удира со војнички каиш по телото и главата. Ова беше отприлика извештајот од полиција. И грешка бев, не им дадоа три години условна туку пресудата беше ЕДНА ГОДИНА ЗАТВОР ДОКОЛКУ НАПРАВАТ ВО СЛЕДНИТЕ ТРИ ГОДИНИ НЕШТО ДРУГО. ГИ ОСЛОБОДИЈА КОПИЛИЊАТА: Тој што маваше со метал работи преку ден како забен техничар во ДРЖАВНА БОЛНИЦА! А кога ке заврши смена врши терор врз 16-17 годишни! А тој АЛИЛ нож бараше. Сакаше да коле. Кога ги пуштија таа победносна насмевка сеуште му ја памтам. КРВ ДА СЕРЕ МАМЕТО НЕГОВО. И он и судиите.Како јас не сум го начекал некаде сам, имаше да му го издеформирам од тепање тоа гнасно лице. Ќе го носеа на пластична операција да му ја местат гнасната фаца.
Ете за што протестираат тие вчера со супи на брадите. За нежни луѓе полни со разбирање.