Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Како јас не сум го начекал некаде сам, имаше да му го издеформирам од тепање тоа гнасно лице. Ќе го носеа на пластична операција да му ја местат гнасната фаца.
На 10.5.2007 година во 16.00 часот во училишниот двор на средното медицинсо училиште Др. Панче Караѓозов, обвинетите АЛИЛ ДЕМИРИ и Салиувски во група извршиле грубо насилство врз оштитените М.Б. и друг(не го именувам). Оштетените заедно со ученици од трета година во средното училиште излегле на голем одмор каде биле пресретнати од обвинетите, а обвинетиот Салиувски со метален објект во раката физички го нападнал оштетениот М.Б. удирајќи го најнапред од десната страна од главата во пределот на слепочница по што продолжил да го удира по главата и телото при што при првиот удар оштетениот паднал а обвинетиот АЛИЛ ДЕМИРИ продолжил да го удира со војнички каиш по телото и главата. Ова беше отприлика извештајот од полиција. И грешка бев, не им дадоа три години условна туку пресудата беше ЕДНА ГОДИНА ЗАТВОР ДОКОЛКУ НАПРАВАТ ВО СЛЕДНИТЕ ТРИ ГОДИНИ НЕШТО ДРУГО. ГИ ОСЛОБОДИЈА КОПИЛИЊАТА: Тој што маваше со метал работи преку ден како забен техничар во ДРЖАВНА БОЛНИЦА! А кога ке заврши смена врши терор врз 16-17 годишни! А тој АЛИЛ нож бараше. Сакаше да коле. Кога ги пуштија таа победносна насмевка сеуште му ја памтам. КРВ ДА СЕРЕ МАМЕТО НЕГОВО. И он и судиите.

Ете за што протестираат тие вчера со супи на брадите. За нежни луѓе полни со разбирање.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Крвнички претепал двајца Македонци и го пуштиле условно???WTF??
Ете од тепање преминал на убивање.Не ми се верува што читам.

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
Тој на сликата повеќе ми личи на Вонземјанин, Марсовец, Клингонец... отколку на Хуманоид/Земјанин ............... ама не е он крив, татко му и мајка му се криви ........... а којзнае па и тие кои се, што се и какви се ! :tapp:
Тоа што го знаеме за сега е дека се брат и сестра. Нема друго објаснување за ваква мутација.

Член од
6 мај 2012
Мислења
35
Поени од реакции
52
Член од
6 мај 2012
Мислења
35
Поени од реакции
52
Сакаат да придобијат сојузници кон нивна страна, знаат дека Јенките нема да ги подржуваат многу како во 1999 и 2001, па сеа бараат други сојузници. Најголема донација на оружје во војната добивме баш од Турција. И до ден денес добиваме.
А во случај да е ова вистина што не верувам, Турција ќе направи голема грешка и ќе си создаде уште повеќе непријатели на Балканот.
Nemoj da zaboravime deka vladata na ERDOGAN e islamisticka!
Toa e najgolemata precka sto EU nesaka da gi prodolzi i obnovi razgovorite so Turcija, za nivno clenstvo

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
Крвнички претепал двајца Македонци и го пуштиле условно???WTF??
Ете од тепање преминал на убивање.Не ми се верува што читам.
Добредојде во Македонија.
Двајца мои другари, Македонци ги осудиа една година, а лежеа во затвор 6 месеци за обична улична тепачка, само со тупаници, без оружје, немаше дури ни крв.

Член од
6 мај 2012
Мислења
35
Поени од реакции
52
Македонците со албанска националност (незнам што запнале сите да ги викаат албанци...албанците се државјани на Албанија) во државава се 99 % од исламска вера, и нормално е тие да бидат најподложни на радикализирање. Радикалниот ислам кој се шири од Средниот Исток во последниве 20 тина години накај Европа, наоѓа потпора кај македонските "албанци" со тоа што им ветува остварување на нивните ултра националистички идеали т.е. голема албанија, а бара за возврат безрезервна подршка во вид на муџахедини и џихадисти, кои задача им е да шират радикален ислам по секоја цена, и со сите можни средства - насилство и терор над цивилите како главни.
Е сега владата ги штити овие радикални гомца кои ќе станат идните македонски муџахедини, нормално поради тоа дека дел од нив седат во собрание и во министерски фотељи. Од друга страна па, Европа не притиска со нејзиниот квази социјалистички сон за обединити народи и култури во цела Европа, кој нормално е жива пропаст како што сите видовме од се што се случува во последниве десетина години во ЕУ, од економски проблеми, па до верски. Европа има голем проблем со радикалниот ислам, ама ако земе вистински да го решава, значи со сила, тогаш сите идеали на ЕУ за толеранција и права ќе паднат во вода. А за жал нема друг начин освен сила, зошто знаете она, клин се клином избије.
Некој во претходните постови на друга тема спомна дека претераниот либерализам е она што прави најмногу проблеми и морам да се сложам со тоа. Тоа и кај се случува, на Македонија едноставно и се врзани рацете од Европска Унија и нејзините либерални идеали да си ги реши сопствените проблеми како знае и умее. Многу луѓе не сфаќаат дека не се секаде во светот спремни за братсво и едниство ко што викаше дружето. Уште треба да еволуираме за тоа.
Иначе, за жал проблемов со исламистиве ќе се реши кога ќе почнат да окупираат територии (официјално со пушка во рака) и ќе почнат да пукаат бомби низ Македонија. Можеби тогаш ќе биде касно веќе, можеби не, останува да видиме дали владат некад воопшто ќе покаже заби.

А уште нешто, за да ме убедат македонскиве "албанци" дека стварно се за соживот и мир, тогаш ќе треба оние кои се нарекуваат умерени и еманципирани, да излезат на протести или ќе бојкотираат све живо и диво, против нивните исламски радикали и ултранационалисти, да покажат дека вистински не се за поддршка на радикален ислам и национал- верски тероризам. Е тогаш ќе го сменам мислењето за нив како националност, нема да генерализирам и ќе бидам првиот што ќе им се придружи.
--- надополнето: 6 мај 2012 во 14:25 ---

Нема врска тоа. Жива пропаганда, го има само на медиуми на албански јазик.
Mislis na Albancite vo Makedonija so muslimanska veroispovest!?
Zasto, mnogu e vazno: Samo Albancite so muslimanska veroispovest ne deklariraat nas Makedoncite kako sloveni, a samite se deklariraat kako etnicki Albanci...
Megutoa zaboravat ili ne sakat da si ja priznat vistinata Deka vo Albanija i opsto vo Balkanot preovladuva i e vo mnozinstvo hristijansko naselenie!
A nie Makedoncite sme najbrojniot narod vo Balkanot! I edinstvenata drzava sto granici sama so sebe!
Glavata Gore moj Narode.
--- надополнето: 6 мај 2012 во 15:05 ---
Mislis na Albancite vo Makedonija so muslimanska veroispovest!?
Zasto, mnogu e vazno: Samo Albancite so muslimanska veroispovest ne deklariraat nas Makedoncite kako sloveni, a samite se deklariraat kako etnicki Albanci...
Megutoa zaboravat ili ne sakat da si ja priznat vistinata Deka vo Albanija i opsto vo Balkanot preovladuva i e vo mnozinstvo hristijansko naselenie!
A nie Makedoncite sme najbrojniot narod vo Balkanot! I edinstvenata drzava sto granici sama so sebe!
Glavata Gore moj Narode.
Vo vrska so: (албанците се државјани на Албанија) во државава се 99 % од исламска вера,)
SI vo golema zabluda!
Vo Albanija mnozinstvoto se hristijani od koj najgolemiot broj se Katolici, posle Ortodoksni hristijani Makedonci i grci, potoa imas Tusko naselenie ili Torbesi sto ne se deklariraat kako muslimani nitu poveketo zboruvaat Turski ili Kosovarski.

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
Не зборам за Албанија, зборам за Македонија. незнам кога последент пат сум чул за Македонци со албанска националност кои не се муслимани, тука во Мк. не викам дека ги нема, ама се многу мал број.
И пак ќе кажам:

Албанец - државјанин на Албанија
Македонец - државјанин на Македонија
Македонец со албанска националност не е исто со Албанец, и не ми е јасно зошто сите така ги викаат... Некоја пропаганда ли незнам... Они самоите викаат дека земјава ги мрази, а од друга страна никој не рекол јас сум Македонец или ние Македонците. Ако се Албанци тогаш што курац бараат во Македонија, не треба да се во Албанија?

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
Сите шо плукаме по ПЛАНИНАРИВЕ да ве прашам дали ТВИТАВТЕ?

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
Сигурно твитале, ама додека не твитне некоја автомобил бомба пред полициска станица или пазар некој, никој нема сериозно да ја сфати работата. За жал. Владава ќе заташка работа како и со сите други срања...

Член од
6 мај 2012
Мислења
35
Поени од реакции
52
Не зборам за Албанија, зборам за Македонија. незнам кога последент пат сум чул за Македонци со албанска националност кои не се муслимани, тука во Мк. не викам дека ги нема, ама се многу мал број.
И пак ќе кажам:

Албанец - државјанин на Албанија
Македонец - државјанин на Македонија
Македонец со албанска националност не е исто со Албанец, и не ми е јасно зошто сите така ги викаат... Некоја пропаганда ли незнам... Они самоите викаат дека земјава ги мрази, а од друга страна никој не рекол јас сум Македонец или ние Македонците. Ако се Албанци тогаш што курац бараат во Македонија, не треба да се во Албанија?
Potpolno se soglasuvam vo celost!
I jas te pozdravuvam.

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
тогаш ќе треба оние кои се нарекуваат умерени и еманципирани, да излезат на протести или ќе бојкотираат све живо и диво, против нивните исламски радикали и ултранационалисти, да покажат дека вистински не се за поддршка на радикален ислам и национал- верски тероризам. Е тогаш ќе го сменам мислењето за нив како националност, нема да генерализирам и ќе бидам првиот што ќе им се придружи.
--- надополнето: 6 мај 2012 во 14:25 ---
Ova stvarno treba da se desi ednaska , ne samo zatoa sto ti sakas ili zosto ima potreba drzavata tuku zatoa sto nam kako prvo nie potrebno .. Zimaj primer Caircanka , pred 6-7 godini sedea i zenski (Albanki) , imase pivo i drugi alkoholni pijaloci vo kaficive , za tie sto sakaa da pijat a gi imase mnogu i prai razlika denes kako izgleda i koj gi drzi tie objekti .
Drug komentar ne e potreben .
Znam deka 90% od Albancite u MK go mislat i go zborat ovaa kako jas , samo ne smeat da pisuvaat javno.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Ova stvarno treba da se desi ednaska , ne samo zatoa sto ti sakas ili zosto ima potreba drzavata tuku zatoa sto nam kako prvo nie potrebno .. Zimaj primer Caircanka , pred 6-7 godini sedea i zenski (Albanki) , imase pivo i drugi alkoholni pijaloci vo kaficive , za tie sto sakaa da pijat a gi imase mnogu i prai razlika denes kako izgleda i koj gi drzi tie objekti .
Drug komentar ne e potreben .
Znam deka 90% od Albancite u MK go mislat i go zborat ovaa kako jas , samo ne smeat da pisuvaat javno.

90% не смеат да писнат за другите 10%?Сo самото тоа што молчат преќутно го дозвoлуваат таквиот зулум.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom