Сите се крадци!

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Со државава да не си фатите работа по судови и катастари, сето мафија!
Дедо ми си имаше нив,која веќе по надворешен договор му ја продал на еден човек пред 12 години.
Сега човеков сакаше да му ја префрлиме на негово име ии оди дедо ми да ја префрли ко гледа погрешно бројчето го згрешиле во катастарот изгледа на друг човек пишана!
ИИ ај за почеток си плати вкупна сума од 5 илјади денари ваму таму по 500 по 1000 тука негде го фати.
После то ајде судски веќе му ја префрлија,го пратија во УЈП да си плател таму 15 илјади денари :tapp:.
Сега пак нивата т.е. земјиштето го прогалсиле за градежно дека имало куќарка изградено и треба негде да се плати околу 500 или 550 евра! Дали е ова се во ред, како не им е срам.!!!!

Друга работа.

Нели со легалиузирање на дворот требаше 1 евро од метар квадрат.
Епа нас демек тоа геодетите што пресметувале имало разлика од 52 метри квадратни и тука си плативме по 8 евра од квадрат!
Значи ова е лоповска држава!!!!!!!!!
ЛАЖАТ СИТЕ!

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.659
Поени од реакции
8.660
Епа ако не крадат од даноци од што ќе крадат ? Не дај боже да имаш работа со нив...

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Дедо ми си имаше нив,која веќе по надворешен договор му ја продал на еден човек пред 12 години.
Сега човеков сакаше да му ја префрлиме на негово име ии оди дедо ми да ја префрли ко гледа погрешно бројчето го згрешиле во катастарот изгледа на друг човек пишана!
ИИ ај за почеток си плати вкупна сума од 5 илјади денари ваму таму по 500 по 1000 тука негде го фати.
После то ајде судски веќе му ја префрлија,го пратија во УЈП да си плател таму 15 илјади денари :tapp:.
Сега пак нивата т.е. земјиштето го прогалсиле за градежно дека имало куќарка изградено и треба негде да се плати околу 500 или 550 евра! Дали е ова се во ред, како не им е срам.!!!!

Друга работа.

Епа нас демек тоа геодетите што пресметувале имало разлика од 52 метри квадратни и тука си плативме по 8 евра од квадрат!
ЛАЖАТ СИТЕ!
А, дедо ти пред 12 години кога ја продал нивата си платил данок за тоа? И зошто не сте се договориле со купувачот, тој да го плати данокот?
Тарифите нема да ги коментирам, не знам какви се, меѓутоа ваша грешка е што не сте се информирале и што сте прескокнале да платите данок кога сте ја продале нивата. Тие процедури и цени се исти за сите, не дека бирократијата се наострила против вас.
Не е изговор тоа што не сте знаеле, за тоа постои консултација со правник пред да направиш нешто такво, а факт е дека данокот не бил платен и премерот не бил направен на време.
Типично македонска работа, ем неинформирани, ем Цацко крив после кога треба да си ги исполните обврските.
И морам да тролнам дека целиов пост неодоливо ме потсеќа на Цацко :pos:

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Јас си имав проблем со нив, на баба ми во некој од тој куп од документи што треба да се среди за да се земе имотен лист, и згрешиле една буква од презимето, наместо Костевска ја пишале Крстевска и после тоа се ебававме по катастри уште месец дена исподадовме не знам уште колку пари само за таа една ебана буква да ја сменат, а што е нивна грешка не наша.
Катастрофа невидена!!!

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940

Друга работа.

ЛАЖАТ СИТЕ!
Добредојде во чудесната земја Македонија.
--- надополнето: 19 април 2012 во 15:02 ---
so e kriva tuka drzavata
Иронија или...?

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Ја продал нивата пред 12 години, административните процедури ги завршува денес, не плаќал данок во меѓувреме и крива државата? :cautious:
....ко гледа погрешно бројчето го згрешиле во катастарот изгледа на друг човек пишана....
ЛАЖАТ СИТЕ!
Не е крива државата, цацко и тошо се криви.
:tapp::tapp::tapp:

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.406
- батали тоа е ситница
мајка ми бог да ја прости, кога требаше да оди во редовна пензија
подава документи и кога името од Српско не и го смениле во Македонско
во матична книга на родени,тс. и требаше извод од таму да извади.
Беља работа. А бе тие не грешат ма.... м. Ама ова е со цел да не нема, дани ни го сменат идинтетот, името, корењата кој како дошол само гледал да молзи од нас и да не дели (семката да им се сотре) .
Имено таа бидеиќи е родена во Српско 1929 год. и од кумот крстена како
Елена, овие од власта на „иќ“ што биле тогаш, ја пишале Јелена, ма.... м..
малку им било што го бришеле тоа „ски“ од цел народ.
По Српското, во наше си извадила лична карта на свое право име, ама не
го смениле и во матичната книга на родени. За време на бугарско незнам каква останала состојбата, статус-скво. ( само тоа „ иќ “ исчезнало )
Па нели еден народ -една држава,ослободители итн.
Е така за една буква ја малтертираа со месеци и и каснеше пензијата.

Па сега кога сме само наши ,сами на своето пак не е.. кој стигне.
И пак не молзат од сите страни, арно ем што не има уште како тргнало.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Не е крива државата, цацко и тошо се криви.
:tapp::tapp::tapp:
Да, да, државата е крива што не платиле данок на време, што го префрлале имотот после 12 години и што не легализирале дивоградба на време, стварно, како не и е срам на државата!
Зашто и го сменивте името на темава, баш беше добро "Крадци сето!" :D

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Да, да, државата е крива што не платиле данок на време, што го префрлале имотот после 12 години и што не легализирале дивоградба на време, стварно, како не и е срам на државата!
Зашто и го сменивте името на темава, баш беше добро "Крадци сето!" :D
А што има врска дали ке се префрли по 12 или по 15 години?
И како тоа не легализирале на време? Па еве на време легализирале по законот за легализација.

Cheross

COOL BOY
Член од
27 август 2011
Мислења
548
Поени од реакции
381
ХЕХЕ Ова мие најпознато,адвокатот зеде голема пара од оштетата моја а ми вика дека немозе да му земе пари на осигуранјето,а сигурен сум со живот дека осигуранјето му ја плати оштетата.помина долго време и тоа е тоа.Затоа треба мн да се пази со правниците дека тие ке те имаат на рака.Најубо е човек да учи од туѓа грешка.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.256
Поени од реакции
26.100
А што има врска дали ке се префрли по 12 или по 15 години?
И како тоа не легализирале на време? Па еве на време легализирале по законот за легализација.
Кога префрлаш имот плаќаш данок. Инаку рокот за легализација истече. Сега општините си наплаќаат по сопствен тарифник. Прилично ефтино поминал. Инаку за бројот од Катастар, невозможно е Катастар до го згреши. Катастар го дава бројот...

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Јас си имав проблем со нив, на баба ми во некој од тој куп од документи што треба да се среди за да се земе имотен лист, и згрешиле една буква од презимето, наместо Костевска ја пишале Крстевска и после тоа се ебававме по катастри уште месец дена исподадовме не знам уште колку пари само за таа една ебана буква да ја сменат, а што е нивна грешка не наша.
Катастрофа невидена!!!
Токму тоа и нас ни се случуваше тоа некој број само погрешиле....

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Легализацијата на дивоизграден објект(пр. семејна куќа), без разлика дали објектот е 100% дивоградба или пак делумно е дивоградба е доста долг и комплициран процес, како прво и основно мораш да однесеш сметки на твое име што си плаќал(вода, струја, ѓубретарина), ако нешто не ти е платено ќе мораш да си подмириш, исто така и данокот на имот мора да ти биде платен, за да продолжи понатаму постапката за легализација, ако не ти е платен данокот на имот ќе мора да си го платиш т.е. подмириш долгот, исто така бараат и документ дека објектот не ти е ставен под хипотека, потоа ти бараат и имотен лист од земјиштето, па ако земјиштето на кое е изграден објектот не е на твое име, ќе мора прво земјиштето да си го префрлиш на твое име, а тоа кошта многу пари, бидејќи ќе мора да го откупиш, плус ако имаш некое метро/педа влезено накај комшијата и тоа ќе те кошта пара, па дури откако сите овие и ред други работи ќе ги изрегулираш дури потоа ќе дојде на дневен ред легализацијата на објектот(1 евро = 1 квадрат) !
Долг и комплициран процес низ бирократските лавиринти кој кошта и време и пари и здравје !

Kajgana Shop

На врв Bottom