Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Тоа го направи ти пред да коментираш? И длабоко се извинувам што толку те вознемири моето смајли...Следниот пат ветувам дека ке се потрудам поописно да ги искажам моите емоции!
јас не го напраив тоа бе,излегов надвор и испушив цигара на дождов....а ти очигледно ни тоа неможеш да го направиш за да се смириш од ситуацијава,па се маваш у груди ко демек патриоти сме идеме у војна и што ти знам...оалдете главите.....ако тие што се на власт размислуваат ко вас(тебе) досега ќе бевме етер и од Зимбабве
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.623
Поени од реакции
26.137
taka e be. koga ke ti go namirisa nekoj stravot taka e. ako te napadnat 20 dushi i ti viknesh 20 dushi gore dole e ferka? oni imaat nozevi i pistoli a 'nie' nemame ? ili ne mozes da najdes 20 dushi. stravot e zarazen, tolku od mene.
Ти стварно не си арен, жими све. Еве дојди ќе пиеме кафе кај мене дома, биди ми гостин еден ден, и види како ми се одвива денот. Испод 10 истрела на вечер не си. Колку да знаат, да не подсетат кој е газдата. И после збори тука, ама до тогаш не ми кажувај како и што да правам, цел живот сум тука и се снаоѓам како умеам. И на крају крајева, дај уште ти ми требаш на маката да ми солиш памет за ферки и за тепање жити све. Ме извади од такт.
 

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.467
Поени од реакции
9.400
јас не го напраив тоа бе,излегов надвор и испушив цигара на дождов....а ти очигледно ни тоа неможеш да го направиш за да се смириш од ситуацијава,па се маваш у груди ко демек патриоти сме идеме у војна и што ти знам...оалдете главите.....ако тие што се на власт размислуваат ко вас(тебе) досега ќе бевме етер и од Зимбабве
А сега како демек подобри сме??
 
Член од
11 декември 2011
Мислења
51
Поени од реакции
19
Што нема врска со тоа што Албанците би да ја делат Македонија и успут да потепаат се Македонско и да ги запалат сите цркви ...
изливите на претеран национализам се честа појава и како кај нас и така и кај нив. во ниту еден случај не го одобрувам тоа што тие касапеа војници и наполно невини работници без причина а згора на тоа добија пензија за тоа! но тоа е повторно е пропуст на нашите институции, политичари и на нас како народ. следниот пак кога ќе се караме кој е крив можеби ќе треба да отидеме до најблиското огледало да се погледнеме па може и ќе ни светне. но зарем би некој би можел да ги обвинил СИТЕ албанци за 2001? не! знам многу размумни и интелегенти албанци. познавав една девојка (македонка) од правен која сметаше дека Албанците се дојдени од Саудиска арабија и дека општо сите личности со муслиманска вероисповед се едно исто дека и делат исти култоролошки карактеристики и дека потекнуваат од исто место! односно таа не правеше разлика помеѓу турчин и албанец, сириец и араб, иранец и босанец. за неа сите тие беа едно исто-Албанци. колку е ова глупаво и нелогично проценете сами. тие не се безгрешни но не сме ни ние.
 
Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.234
На нас останува тоа да, а ако дојдат некогаш доказите, се надевам дека дотичните органи ќе знаат што со нив. Па нели ги плаќаме за тоа? Или ем да јадат од нас ем пак ние да се убиваме за нив? Во ред ли е трагични 5 погреби да се претворат во 500 000? Секако дека не!
Посебно ме иритира тоа што сум сигурна дека сите најгласни луѓе по интернетов ќе се посерат во гаќи ако дојде во војна која наводно ја посакуваат и да треба да фатат пушка во рака. Се нема храброст да се излезе масовно и да се побара одговор, а не па војна ќе воделе. Тешко нас. Едно чудо буцкачи, кукавици и неписмени луѓе!

Ке се излезе допрва. Ке има и што да излезе.... информација за тебе во 2001 имаше забрана за дествување на македонците кои имаа пушка во рака, (значи немаше војна) :" го гледаме како во цивилка од тераса пука на нас, ние несмееме да го скинеме", затоа што чичко или стрина НАТО ќе ти го судат генералот кој дал таква наредба! Имаа цел во 2001 - Рамковен Договор. Сега целта им е - промена на името.

Траѓично за младите момчиња кои нема повеке семејствата да ги видат. :( Утре можеш и ти да бидеш жртва.....

Дај боже да е се невистина...... инаку ќе биде крваво и не заради овие момчиња што загинаа како што кажа министерката (без некоја посебна причина).Туку заради фактот што нема да бидат последи жртви ако планот им е дестабилизација со цел менување на името!
Тоа загрижува и затоа се бурни рекции и треба да бидат!
 

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
да, албанец сум, многу ме израдува кога ги оправда злочините направени УЧК кон Македонците. Мило ми е што вашиок “херој’’ даде амин на предавничкиот закон за амнестија.
Брат биди фер у затвор е типот кујзне како го притиснале .... за Јохан знаеме сите дека е докажан патриот ... Љубанчанец е само тоа е доволно
 
Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Друже, а што пишувало во тоа писмо ? Првпат слушам дека имало некое писмо од Јохан ! Ништо не кажале за тоа по медиумиве !
Е од вакви како тебе ми се сере. Без навреда ништо лично. Можеби и грешам ама веќе 24 саата сум страшно разочаран.
Неинформираност на квадрат, а ми претходно објаснува и искажува мислења за ситуација во Македонија.
Тотално незаинтересирани што се случува во државава , освен ако не е некој голем настан, па се јавуваат и искажуваат свои ставови што прочитале на интернет портал или се дрдори на вести.
 
Член од
16 април 2010
Мислења
2.557
Поени од реакции
1.502
Два дена предтоа интересна вест

Teroristi ANA prete ratom na severu Kosova, Makedoniji i Grčkoj

11:33, 12.04.2012
Gafur Adili pozvao međunarodnu zajednicu sa sazove međunarodnu konferenciju, kako bi se sprečio još jedan balkanski rat


PRIŠTINA - Albanska nacionalna armija ponovo preti "intervencijom" na severu Kosova, ali iu zapadnoj Makedoniji, na jugu Srbije i Grčkoj.
" Prinuđeni smo da intervenišemo pre no što bude prekasno", upozorio politički lider te fantomske formacijeGafur Adili.

Politički lider Albanske nacionalne armije, Gafur Adili upozorio je Ameriku, Ujedinjene nacije, Evropsku uniju i NATO da će njegove, netom ponovo mobilisane snage, "biti prinuđene da intervenišu posle događaja na severu Kosova, zapadu Makedonije, jugu Srbije i delovima Grčke", prenosi RTS.

Adili je, takođe, pozvao međunarodnu zajednicu sa sazove međunarodnu konferenciju, kako bi se sprečio još jedan balkanski rat.

Albanska nacionalna armija se prvi put oglasila septembra 1999. godine zahtevom da se iz sastava Kfora povuku sve "slovenske snage". Uniformisani pripadnici grupe ANA povremeno su se pojavljivali u javnosti i izvodili terorističke akcije u poslednjih desetak godina.

Albanska nacionalna armija bila je najaktivnija pred kraj rata u Makedoniji, posebno neposredno pred potpisivanje Ohridskog sporazuma, kada je serijom napada na policiju pokušala da sabotira uspostavljanje mira u toj državi.

Posle neuspešnog bombaškog napada na železničku prugu kod Zvečana, 2003. godine, u kojem su poginula dvojica pripadnika te formacije, tadašnji šef Unmika Mihael Štajner je Albansku nacionalnu armiju proglasio terorističkom organizacijom.

Ta formacija se već godinama nalazi na američkoj "crnoj listi", a do 2005. godine preuzimala je odgovornost za seriju napada na policiju na jugu Srbije iu Makedoniji.

Albanska nacionalna armija je, konačno, potpuno razbijena 2007. godine, kada su makedonski specijalci izveli akciju kod sela Brodec na Šar-planini i ubili nekoliko vođa te grupe i oduzeli čitav arsenal oružja.
извор: http://translate.google.com/translate?hl=mk&sl=auto&tl=mk&u=http://www.kurir-info.rs/teroristi-ane-prete-ratom-na-severu-kosova-makedoniji-i-grckoj-clanak-174444&anno=2
 
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.374
Поени од реакции
1.948
Бидете смирени,воздржани и со ладни глави :facepalm:

Па добро бе мме нели ви е јасно дека ова се случува баш поради тоа што сме смирени,возджани и со ладни глави чекаме да ни дојде редот..
Е кога ќе ни дојде редот ќе сватиме дека не требало баш толку смирени и воздржани да бидеме,ама тогаш ќе биде касно.

Замислете вакво нешто да се случеше во било која од околниве држави какви ќе беа реакциите таму, и би требало да ви стане јасно дека во ваква ситуација да бидеш воздржан,смирен и со ладна глава,НЕ Е НОРМАЛНО
 
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Па како сакаш да се соберат кога половина од Скопјево уште вчера после работа се мафнаа по бели свет !
Повеќето мои колеги, колешки, комшии, некои пријатели и сл. уште вчера после работа здуваа по Охриди, Банска, Солуни и.т.н. :facepalm:
Бескичмењаци, ај во Охрид, ама неможам да сфатам како тоа до толку нашиве упорно после се повторно сакаат да им ги полнат џеповите на Бугарите и Грците ! :гомце:
Каков народ - таква држава, недај боже утре да пукне, што ли ќе правиме, кој ќе се бори, гарантирам дека минимум 50% од Македонциве за 24ч ќе ја здуваат по бели свет, а ние копуците ќе си останеме домче да се пукаме !
Поточно кажано, овој народ наш и не заслужува да има сопствена држава и ова што го имаме и ова мало парче земја ни е премногу, бидејќи имаме само-деструктивен синдром и си гледаме само за својот г’з !
Сигурно ме сфаќате на какви особи мислам и што сакам да кажам !
Чекај малку што ти значи ова дека треба народот да живее во изолација ради политичките струи кои владеат во регионов. Па многу се сите јаки на форум демек ако треба да се руши нешто сите ќе излезат надвор со пиштоли пушки да се колат. Ова е тоа што некој го сака да почнете да се палите како мајмуни и да се креираат две струи во спортивна насока за да има контра реакција. Додека некој пише по форуми и се спрема за протести други си мислат за иднина, во оваа држава народот не може да прави бунтови и завери, ама и не можеме да живееме во изолација. Демек многу силни патриоти сме ако не одиме во Србија или во Бугарија. Ради таквото размилсување уште стагнираме како нација и како народ, во Америка има милион националности и никој нема да те праша на која вера и националост припаѓаш. Мислете со глава ова го има само тука на балкан
 

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
да, албанец сум, многу ме израдува кога ги оправда злочините направени УЧК кон Македонците. Мило ми е што вашиок “херој’’ даде амин на предавничкиот закон за амнестија.
ШТО САКАТЕ ДА ПРАВИ МАКЕДОНСКИОТ НАРОД БЕ?? да ве чешла??Ви ќе пукате по нас ние да ви ќутиме. Убаво правеше Јохан бе какви наредби,какви глупости.. мавај коли ништо да нема од вас.. па што има врска ако ве бранат западните сили бе еден по еден ќе паѓате како пилци.. кога ќе прекисне ќе плачете по америка.. гнаси едни кај се најдовте во државава..
 
Член од
30 март 2012
Мислења
63
Поени од реакции
38
Абе море додека седете вака земете тоа пиштолите,пушките,бомбите и изиграјте една партија кантер страјк ако ништо друго бар ќе го активирате мозокот, јас неможам изморен сум иначе ќе ви се придружев.
Ајде сега добра ноќ на сите и се гледаме утре.:sleep:
 

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.331
Поени од реакции
46.396
Брат биди фер у затвор е типот кујзне како го притиснале .... за Јохан знаеме сите дека е докажан патриот ... Љубанчанец е само тоа е доволно
бато, тоа е разликата од смртник до херој, за херојот (како што го опеа жена му ) нема притисоци, нема ветувања за адвокати, слобода и слично, ,за херојот има само вистина и крај. Јас ќе немам проблем со Јохан, доколку не се прави за него мит дека е херој. Како смртник, го сфаќам него и неговите мотиви за ова, ама за херој ќе причека.
 

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
изливите на претеран национализам се честа појава и како кај нас и така и кај нив. во ниту еден случај не го одобрувам тоа што тие касапеа војници и наполно невини работници без причина а згора на тоа добија пензија за тоа! но тоа е повторно е пропуст на нашите институции, политичари и на нас како народ. следниот пак кога ќе се караме кој е крив можеби ќе треба да отидеме до најблиското огледало да се погледнеме па може и ќе ни светне. но зарем би некој би можел да ги обвинил СИТЕ албанци за 2001? не! знам многу размумни и интелегенти албанци. познавав една девојка (македонка) од правен која сметаше дека Албанците се дојдени од Саудиска арабија и дека општо сите личности со муслиманска вероисповед се едно исто дека и делат исти култоролошки карактеристики и дека потекнуваат од исто место! односно таа не правеше разлика помеѓу турчин и албанец, сириец и араб, иранец и босанец. за неа сите тие беа едно исто-Албанци. колку е ова глупаво и нелогично проценете сами. тие не се безгрешни но не сме ни ние.
Да де ама не ќе да сме ние тие што секојдневно малтретираме и тепаме Албанчиња по улици што без причина напаѓаме деца по улица со ножеви , боксирачи и палки ... реалноста е таква и јас би сакал да не е таква , да фатам сега да се лажам себеси дека тоа се мал број радикалци , дека они се за соживот и дека "на двете страни" имало провокации(што е чиста глупост затоа што албанци не се раселени и не "бегаат" од никаде unlike македонците ..) ама не е така реалноста е друга таа е сурова и кажува нешто друго
 
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.777
Поени од реакции
8.214
На нас останува тоа да, а ако дојдат некогаш доказите, се надевам дека дотичните органи ќе знаат што со нив. Па нели ги плаќаме за тоа? Или ем да јадат од нас ем пак ние да се убиваме за нив? Во ред ли е трагични 5 погреби да се претворат во 500 000? Секако дека не!
Посебно ме иритира тоа што сум сигурна дека сите најгласни луѓе по интернетов ќе се посерат во гаќи ако дојде во војна која наводно ја посакуваат и да треба да фатат пушка во рака. Се нема храброст да се излезе масовно и да се побара одговор, а не па војна ќе воделе. Тешко нас. Едно чудо буцкачи, кукавици и неписмени луѓе!
Кој сака војна? Јас не сум ни сонувал дека некогаш во форумскиов живот ќе пишувам на ваква тема. Ова не е инцидентна реакција на вжештени глави туку е резултат на некаков континуитет.
Јас не сакам да бодам луѓе по автобуси.
Не сакам да тепам и да ограбувам заради етничка припадност. Сакам мир, соживот, толеранција...
Ама никој не ме прашува што јас сакам. Но кога ќе ми се згреши да се побунам против таквите ѕверства, станувам неписмен подбуцнувач, кукавица и фашизоид...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom