Професор со шлаканици воведувал ред на час

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Па ако знаеш тогаш каков е тој начин на обраќање?Кога знаеш дека тој дел од коментарот не се однесува на тебе, тогаш нема потреба од такви бурни реакции.
И шо е сеа битно на кого се однесувало?
Или сфати дека постои и друг начин, освен шамари, па незнаеш сеа шо да кажеш -.-

Поради тој чотек станав попаметен "слушав" на неговите часови и поради тој човек се запишав на факултет:Тој ми даде мотивација за она што го учам Географија
Офф сирот ти, си имал среќа. Ако те мавал малце посилно по глава, веруј ми нема да си се запишел Географија.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Не ме сфаќајте погрешно, имал среќа професорот. Има ученици што носат ножеви и боксирачи со нив...
Eпа баш поради ова треба да ги шамараат, да им дојде памет додека не е касно ;)

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
+1

Шамарање дефакто треба - ама од родителите.
А за професорот - следен пат нека испокрева на табла (цел клас) и нека изнашиба единици. Ќе видиш као ќе се мирни после.
Или нека го бувне. Нека не му ја поправа единицата на крај година. Нека оди да полага после. Е тоа ти е културно одмаздување да речеме. :) Патем не сме животни бе.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Или нека го бувне. Нека не му ја поправа единицата на крај година. Нека оди да полага после. Е тоа ти е културно одмаздување да речеме. :) Патем не сме животни бе.
Е сеа и ти претеруеш, да го бутне. Инспекција ќе му викне - ќе полага пред комисија и ќе го јаде професорот. Се знае, испраша цел клас - сите ќе јадат единици. Следно реметење на час од поединец учениците ќе го заќутуваат не професорот. (како приказната со мајмуните и водата)

M

Mr.InF3ction

Гостин
Ми предаваше мене во основно и средно. Професорот стварно е добар човек но слаба точка му е нервозата. Ќе се изнервира но после 2/3 мин ќе му помине. Исто така знам и учениците како се однесуваат со професорот..освен тоа што сметаат на час со зборување, смеење на глас...воопшто не го почитуваат како еден возрасен.а не па професор. Во денешно време тешко е да се биде професор...ќе си имаш работа со секакви луѓе.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.714
Поени од реакции
13.408
Ooo либерализмот превише ми слизнал од раце што тиранијата почнува да загосподарува во погрешни води.
Искрено го оправдувам овој акт. Зошто? Прво - затоа што најпрво во средно училиште како што е Јосип Брос задолжително е примерното воспитание да владее. Сеа некој ќе скокне абе дааа тој ги има удрено. Верувам и со добра причина. Колку се стари дечиштава? 15/16? таман влегле во школово и газди ќе се прават? Не. 2 шамара не се ништо во споредба со клоци/прачки/боксови во ќош. Да, наставникот имал избор да пријави, но за секое правење галама и тролање на наставата од двајца неранимајковци да ги вика специјалците да решаваат? ма немој. Му симињам искрено капа на човеков што имал барем малку повеќе храброст да им покаже на децата дека тролањето и правењето будали не проаѓа неказнето. А поготово ќејф ми е што овие 2 деца завршија на медиумите како антихерои. (мислејќи дека ќе бидат спротивното и дека татива/мамица ќе ги спасат од гомната што самите ги насадија).

+1

А за професорот - следен пат нека испокрева на табла (цел клас) и нека изнашиба единици. Ќе видиш као ќе се мирни после.
+1 за ова. Ама па тогаш ќе скокнат другиве по дома као леле што ни направи овој, не` испраша затоа што ништо не направивме туку само едни двајца се правеа паметни,

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Нит учениците се злато - нит професорот требал да се праи фраер да мава шлаканици.
Верувам дека не се правел фраер професорот туку дека тоа била импулсивна реакција

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Во денешно време тешко е да се биде професор...ќе си имаш работа со секакви луѓе.
А како има професори кои немаат никакви проблеми со учениците? Баш се кул во однос на се, си имаат став и авторитет. Кога се смееме се смееме, кога се предава се предава. Самите им дале до знаење на учениците дека така тоа ќе функционира. А, ако е слаб со живците и нз шо друго не е за професор.Така е.

Верувам дека не се правел фраер професорот туку дека тоа била импулсивна реакција
Импулсивна реакција врз основа на што? На неможење да се контролира? Постојат различни импулсивни реакции кои човек ни самиот не е свесен дека може да ги направи во одредени ситуации. И еве се повтори тоа, овој може стол ќе му фрли на некој на глава, нели импулсивна реакција.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
А како има професори кои немаат никакви проблеми со учениците? Баш се кул во однос на се, си имаат став и авторитет. Кога се смееме се смееме, кога се предава се предава. Самите им дале до знаење на учениците дека така тоа ќе функционира. А, ако е слаб со живците и нз шо друго не е за професор.Така е.

Импулсивна реакција врз основа на што? На неможење да се контролира? Постојат различни импулсивни реакции кои човек ни самиот не е свесен дека може да ги направи во одредени ситуации. И еве се повтори тоа, овој може стол ќе му фрли на некој на глава, нели импулсивна реакција.
Импулсивна е не викам не, само реков дека не се правел фраер

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
+1

На 70% од класот ич уво не им чуе ако им стави единица.
И реално да правиме муабет и ние знаевме некогаш да ја претераме ( да не речам секогаш) и заслужувавме и по некој шамар нашколо, ама не дај боже да те удри професор, ќе го запалат среде плоштад.

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
И реално да правиме муабет и ние знаевме некогаш да ја претераме ( да не речам секогаш) и заслужувавме и по некој шамар нашколо, ама не дај боже да те удри професор, ќе го запалат среде плоштад.
Не верувам, море како ќе ти чуе уво, кога ќе мора да полагаш. :D

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Импулсивна парична казна ќе јаде ондак. Професор е типот, психолог треба да е - не да не може нервите да си ги скоцка.

Реално гледано и господ да е, не смее да ме мава. Си постојат педагошки дисциплинарни мерки.

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Мене професорката латински што ми предаваше ми стави единица бидејќи сум зборела на час, па после следниот час да видиш како ќутев.:pos: :pos:

M

Mr.InF3ction

Гостин
Јасно е дека повеќето професори имаат таков проблем. Решението е наједноставно кој што го практикуваше еден многу добар и почитуван професор од сите. Кога зборува некој прво ги опоменува со збор, втор пат вика затворија вратата од "надвор" и трет пат пишуваше еден голем кец што немаше простор во табелата за втора оценка. А човекот воопшто не е некој злобен таков да ти е страв кога ќе го видиш..напротив секогаш е расположен, правеше муабет на час за интересни теми итн..но тоа е..некои не се плашат да стават 1 затоа што има секакви ученици и родители се закануваат итн..

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Импулсивна парична казна ќе јаде ондак. Професор е типот, психолог треба да е - не да не може нервите да си ги скоцка.

Реално гледано и господ да е, не смее да ме мава. Си постојат педагошки дисциплинарни мерки.
Не викам дека нема да јаде парична казна, пак ќе повторам тоа што сакав да го кажам е дека не се правел фраер туку импулсивно најверојатно го удрил, и сигурно се кае, а можда и не. Точно дека треба да е способен да се контролира.
--- надополнето: Nov 26, 2011 2:17 AM ---
:pos:Хахахахахахахахаха стварно е вака у ПМ

Kajgana Shop

На врв Bottom