Канал 5 - дувло на србомани

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Pa ajde ti staj se i bidi za moment Srpska Vlada sto i kako moze ona da naprai da ja ogranici SPC da gi koristi sredstva kako saka ????

Kako bi go ti toa naprail ?
Српската влада не може никако да ја ограничи СПЦ откако се знае дека нејзините глаучи беа финансирани од СПЦ барем на почетокот,за да станат глаучи во Српската влада,практичен пример за тоа е токму добриот и "миропомазан" Коштуница.
 

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
МПЦ има проблем што СПЦ не ја признава нејзината автокефалност, ако СПЦ тоа го направи, тогаш нема ни Вселенски собор, ни Космички ни било каков да прави проблем со независноста на МПЦ.

Разбираш?
E ova iskreno ne sum znael , ja i taka i taka ne gi ebavam niedna crkva kako institucija ni MPC ni SPC sveedno mi e bagra se site da se znae proceduralno

al interesen podatok fala
 
Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Па тогаш појди кај Коштуница за да му шепне на Иринеј оти оние 20 милиони евра што ги доби СПЦ од Грција не се доволни за да ја бојкотираат МПЦ.Инаку токму Коштуница беше исфорсиран од СПЦ на политичката сцена,на која остана до денес поради неговите роднински врски со врвни луѓе од СПЦ.Значи непотизмот на политичката сцена во Србија е длабоко забразден во црковни води.



Вранишковски беше курирската врска за парите што ГПЦ и ги префрли на СПЦ за да ја игнорира МПЦ и практично да си го погази признавањето односно помазанието што еднаш им го дадоа на Македонците.Тоа беа не така мали пари за што алчниот по титули Вранишковски беше соодветно награден од СПЦ.



Добро ама темава беше против Канал 5 или за неговата програмска и просрпска шема со Вранишковски.?А за шверцот на цигари имавме друга тема колку што знам.

ABC postov ima golema vrska so Kanal 5

"Vo tie odenja vo Skopje, preku eden moj rodnina na negovo baranje imav nekolku pati viduvanja so tatkoto na Branko Crvenkovski,toj se ponudi da posreduva vo razgovorite so sin mu i deka Branko vo slucaj da novoformiranata partija prevzeme del od pratenicite ako se formira nova vlada premierskoto mesto bi mu go otstapil na Boris Stojmen. No otkako go zamoliv da go prasa svojot sin, Branko, koj go stitel Dragan Dalaverski vo sudskiot proces protiv Narodna Banka na Makedonija i koj mu ovozmozil da e del od drzavniot sverc na cigari,od pocetokot na 1995-1998 god. covekot poveke ne mi se javi."

Kazuva mnogu jasno koj go finansiral Stojmenovoto kupuvnje pratenici i koj stoi zad Kanal 5.
I ushte neshto "POA je u SKLOPU SPC " ostavi gi prikaskite za Grchki,Ruski,Bugarski,marsovski pari.
 

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Нормално дека може. Во православните држави, поврзаноста на Црквата и власта секогаш е во нераздвојна врска. Црквата е секогаш во служба на политиката на власта, а и директно финансиски зависна од неа. Затоа, доволно е власта само пријателски да и сугерира на црквата, за и нејзината политика да се промени за 180 степени. Нормално, доколку и власта го сака тоа.
Sugerira pod astal e edno a da nalozi pravno e drugo se slagame tuka neli

Praven nacin nema .

E sea znaci muabetot e zasto prijatelski ne potrgne malce Vladata Srpska da se resi prasanjeto li ?

BTW koga se frleni tie 20 000 000 evra
 

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Sugerira pod astal e edno a da nalozi pravno e drugo se slagame tuka neli
Па во денешни услови кога секое сугерирање прво оди под астал, па потоа процедурално, нема да биде нешто спектакуларно и правно неизводливо, доколку имаат желба, се разбира.
 

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Sepak pod astal e rabotava poturni me da kinisam ... sea mi e pojasno

A dali na Vas Vi e jasno zasto nema poturnuvanje ?
 

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
И води сметка дека еднаш СПЦ ја призна МПЦ ама после од некакви причини ја отпризна,а отпризнавање може да изврши само еден,според канонските закони,тој еден никој од нас го нема видено барем засега ама сите кој сме верници му се молиме за спас на нашите души.Друга работа е што СПЦ најпрвин беше призната од Охридската патријаршија која со декрет од султанот за пари беше укината пред 200 и нешто години,а тоа е само султан кој не му бил ни до малото прсте на оној кој одзема автономии на една црква и на кого сите ние православните му веруваме.
 

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Sepak pod astal e rabotava poturni me da kinisam ... sea mi e pojasno

A dali na Vas Vi e jasno zasto nema poturnuvanje ?
Зошто некому не му одговара Македонија на политичко ниво да се развива побрзо во однос на односите со своите соседи. А Српската држава е или еден од тие на кој не му одговара, или нечиј инструмент.

Инаку стриктно за темата сум кажал и на темата која специјанло беше за расколникот, а тоа е дека не треба да му се дава никакво значење, нажалост на некој новинар побитно му е помалку да се мачи за да заработи пари за сметка на државните и националните интереси.
 

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Ne e toa , kako crkva moze ti vlijae tebe za pobrz ekonomski prosperitet bacilus ?

Izvini gresno procitav

kako moze crkva da ti vlijae na politicko nivo na razvoj na sosedite ?

eve ako e taka zasto sama sebe Srbiaj da si prai losi odnosi so RM i da ja koci u razvoj na politicko nivo so sama sebe ?

Ne e ni toa
 

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Па црквите отсекогаш многу битно влијаат врз економскиот развој на една земја.Впрочем доколку тоа не би било така немаше ни да има разлики во светот на економијата иако христијанската религија се залага за исти права на сите христијани ама во своите редови ги има првите меѓу еднаквите кој најчесто ги благословуваат малку повеќе оние кој се побогати.:)
 

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Odgovorot e kaj Dukovski

MMKPP

vo odnosite so Srbija a klucot na zagonetkata e KOSOVO izjavi za priznavanje i segasnata probugarska orientiranost na vlasta .

Toa sto bese za bombaridranje e prosteno , ne mozese Rm poinaku morase da dade preletanje nie toa go znaeme jebiga ideme dalje ali za sveta srpska zemja nekoj da rece ke se priklonam kon Albanci a Vas ko Vas jebe ... e pa nemoze. Srbite se poznati po nepopustlivost i reagiranje kon nepravda i zatoa dozvolija ova podjebavanje kon RM preku ovaa jebena crkva i ovoj klovnot piun , ne e za jebeni 20. 000.000 evra , ne e za potkup, toa se shuga pari , nisto , nego e za PRINCIP .

I zatoa dozvoluvaat ovaa sharada da trae a Grcite finansiraat sve .

Zatoa braco Makedonci , posto posveto nesto za Srbin od Kosovo NEMA !

A Vladata na RM udri shamar kaj sto ne treba i zatoa e povlecen zborot tamu kaj sto vika ABC tokmu zatoa.

Ne ti direktno steti , ama ke te podjebava ete toa e segasnata situacija na terenot. dali RM zasluzi ova procenete sami, razmislete. Narodot ne zasluzi ja toa ko coek mozam da go kazam ,ama Vladata na RM zasluzi .

Pa dobro bre majku mu jesmo Vam priznali jezik , jesmo, jesmo vam priznali drzavu jesmo, jesmo pomagali kolko smo mogli dok je bilo Arachinovo Tanushevci ? Jesmo priznali narod ? Jesmo !

Pa jel lepo da nam udarite shamar za Kosovsko pitanje ?

E pa nije lepo i zatoa e ova podjebavanje.

a Vie razmilete dali e osnovano

I uste nesto... zaboraiv znaeme nie deka Rme u jebana pozicija so albanci i sve toa , znaeme sve od a do sh ama vreme e sea mnogo kriticno ako nie sakame u Evropa morame da zrtvuvame nekoj poen kaj Makedoncite , za smetka na Evropa i za smetka na jachanje ljubav so Grcija , vidovme kaj tegnete celo vreme probugarski analizite pokazaa taa tendecija i jebiga Pigi moralno beshe. Tao ti e toa politicki , da ne se lazeme nema tuka pardon. Nesto morase da se zrtvue , jebiga popularnost kaj Makedonski narod jebiga zao mi je ama sto da se prai . Vazno prvi ne povlekovme na loso pa toa moze da me demantira koj saka do utre ne e taka. vaka e ko sto zboram jas sea i kraj price svidalo vam se ili ne.

jebiga zalosno tuzno ama barem obicen narod znae sto e kako e i dek aovaa moja storija ne terba si ja sfatite licno

Posto je od srca bez zadni nameri i toa e toa jebiga
 
Член од
6 април 2006
Мислења
972
Поени од реакции
11
Распрашај убаво таму па ќе најдеш кој на кого му е зет за сестра и слични работи.Инаку анонимниот Коштуница немаше ни на ЕПП да го стават во Србија,ама Грците направија убав дил со оние 20 милиони евра,за да им маваат заушки на Србите штом овие помислат на братскиот Македонски народ од кого што потекнуваат и како народ и како црква.
Kako shto bi rekol Sweden- i da te nema, chovek treba da te izmisli.:pos2:
Za razlika od 'vernicite', koi kako dobri hristijani se spremni da se istepaat po temava, imun sum od nacionalna perspektiva koga e vo prashanje ovoj spor. Ne zatoa shto praznite zborovi na Vranishkovski mozat neshto da promenat. Anti-makedonskite paroli za mene, se vekje videna rabota. Mislam deka nitu Kosmet, iako na nekogo moze da mu zvuchi logichno, ne e dovolna prichina za novoto povrzuvanje na starite prijateli. Glavna prichina za 'odpriznavanjeto', jas bi ja baral vo CGC. Dopolnitelna zaguba na imoti, i najbitno- pari. :toe:
 
Член од
9 октомври 2007
Мислења
1.126
Поени од реакции
24
За се што националните ТВ станици емитираат, за контрола е задолжен Совет за радио дифузија. Заради актуелниот состав на тој совет ( се комунисти и југоносталгичари) јасно е дека тие во тоа не гледаат ништо страшно. Така се кодирани да мислат.. Прашајте ги нив зошто на листата на канали кои кабелските оператори можат да ги преземат нема ниедна информативана бугарска станица? Злото што го прават е континуираната српска културна асимилација под која се подложени македонските граѓани, иаку 17 години имаме независна држава.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom