Зошто атеистите доаѓаат на подфорумот Религија?

• Креатор на темата Креатор на темата THE_CHOSEN_ONE
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
nemozam da razberam sto e toa sto ve tera da veruvate deka postoi nekoj za kogo se ima samo nesto pisuvano... odnosno popovite so biblijata vi go mutat mozokot.
kako moze da veruvas vo nesto sto ne si go videl ?

nemozam da razberam sto e toa sto ve tera da veruvate deka postoi nekoj za kogo se ima samo nesto pisuvano... odnosno popovite so biblijata vi go mutat mozokot.

Па никој не го видел ни твојот мозок..ама сите веруваме дека постои..тоа ти е нешто слично...:baeh:

a mislis deka tvojot nekoj go ima videno ?
ili toa sto ti stoi "moderator" nad avatarot ti e nekakov dokaz ?
za toa deka vo neciva glava ima mozok, e dokazano, ima istrazuvanja za toa koi go dokazuvaat postoenjeto na mozok vo coveckata glava. Kaj site ne e dovolno razvien, pa zatoa i pravat takvi sporedbi.

Ова требаше да биде шала(барем според смајлито)..ама ајде извини ако се навреди...
Секој има право да верува или не...и ти гарантирам дека Бог постои..и надвор од Библијата...сепак тоа не изговор...за насловот на темата уште никој не дал поштен одговор....

Па никој не го видел ни твојот мозок..ама сите веруваме дека постои..тоа ти е нешто слично...:baeh:

Ако ова беше шала тогаш ок.
Ама ако се потпираш на ваков доказ тогаш стварно си во заблуда и незнаеш што збориш, каде е тука сличноста објасни....

Ова требаше да биде шала(барем според смајлито)..ама ајде извини ако се навреди...
Секој има право да верува или не...и ти гарантирам дека Бог постои..и надвор од Библијата...сепак тоа не изговор...за насловот на темата уште никој не дал поштен одговор....
:smir:

Шала trickster шала не се палете..
Сепак би сакал да чујам барем еден одговор на темата без испади како овој мојот или на некои други членови.

Не сум комплетен атеист, некогаш кога ми е тешко знам и да се помолам на Господ, иако не верувам дека постои "дедо" со брада на небото кој прави чуда. Што значи атеист сум, ама верувам дека сите атеисти сте се помолиле барем еднаш кога ви било тешко, тоа е појако од нас во тие моменти.
А во врска со темата, не доаѓав на овој под-форум порано, скоро почнав да коментирам на некоја тема од овој под-форум ако ме интересира.

iako prasanjeto bese "zasto ateistite doagaat na podforum religija" malce zabegavme so odgovorite zasto sme ateisti, zasto veruvame/neveruvame, i dokazuvanjata dali postoi bog ili tvorec.
Jas za mene ke si kazam, dojdov na temava onaka da vidam mislenja od vernicite, interesno e da se vidi nesto novo, mala promena i slicno :)
pozz

Вака да не прерасне во кавка верници вс атеисти доагам на религија од една едноставна причина да дебатирам и 3атоа што ме интересираат мислењата на лугето, а ако погледнеш во подфорумов религија 90% од темите се 3а дебатирање на атеисти и верници реткост е тема исклучиво 3а верници.

марцус доколу не го прочита, ова е конкретно зошто го посетувам подфрумот религија:helou:

Супер ако е така ама јас имам барем стотина солдни теми кои биле расипани со влегување во дебата постои/непостои..иако темите не биле одредени за такво нешто....

Што е поинтересно од дискусија атеист вс верник...
Двајца верници кои си ги побиваат мислењата и ставовите помегу себе случајот помегу мики и тхе цхосен оне ццц , а да се сложувам само 3а една работа дека кај верниците слободната воља е толку ограничена од страна на верата што стварно наликуваат на неј3ини марионетки..

И јас сум верник и во никој случај мојата вера во Господ Исус не ме ограничува.
Тоа што 'верниците' си ги побиваат ставовите ја докажува НИВНАТА СЛОБОДНА ВОЛЈА.
Сечиј став би требало да се носи на темел на Писмото.
СЕ МИ Е ДОЗВОЛЕНО, АМА СЕ НЕ Е ЗА КОРИСТ 1 Коринќаните 6:12

А кој вели дека ме/не тера? Каква е таа вера, „утерувана„ на сила во нечија глава? Како што јас имам избор да верувам или не, тој избор го имаат и другите.
А за да верува некој, тогаш истиот треба прво да ПОВЕРУВА во Божјото постоење а не тоа рационално да го прифати или научи од одредена литература или образовниот систем.
Ако поповине ни го „мутат умот, тоа значи дка и тие својот ум веќе го „замутиле„.
Може да верувам во тоа што не сум го видел, оти е блажена работа. „...блажени се тие кои не виделе а поверувале...„ му вели Христос на апсотолот Тома. И Тома (неверниот) не верувал во воскресениети Христово, но кога ги допрел раните Исусиви, ПОВЕРУВАЛ. Така, имаш две можности: да поверуваш „на невидено„ и „на видено„.

И јас сум верник и во никој случај мојата вера во Господ Исус не ме ограничува.
Тоа што 'верниците' си ги побиваат ставовите ја докажува НИВНАТА СЛОБОДНА ВОЛЈА.
Сечиј став би требало да се носи на темел на Писмото.
СЕ МИ Е ДОЗВОЛЕНО, АМА СЕ НЕ Е ЗА КОРИСТ 1 Коринќаните 6:12

3начи потврдуваш дека си ги побиваат ставовите само што не е тоа нивната слободна волја него неинформираноста и ограничувањата ...

се ти е дозволено ама се не е за корист хм...
в тој случај твојот бог не верува во тебе чим те става во искушение и ти дозволува некои работи да ги знаеш а не да ги користиш каде е и тука слободната волја.....

3начи потврдуваш дека си ги побиваат ставовите само што не е тоа нивната слободна волја него неинформираноста и ограничувањата ...

се ти е дозволено ама се не е за корист хм...
в тој случај твојот бог не верува во тебе чим те става во искушение и ти дозволува некои работи да ги знаеш а не да ги користиш каде е и тука слободната волја.....

Прво, ЈАС си имам свое мислење. На овој форм РЕЛИГИЈА има разно разни ставови од разно разни верувања/уверувања. Според мене, ПИСМОТО е единствено меродавно за МОЈОТ или за нечиј друг став. Кој колку му е послушен на ПИСМОТО (читај на БОГ)? Тоа зависи од мене/другиот.
Кој колку е ИНФОРМИРАН или ОГРАНИЧЕН .... Секој има толку колку што му е дадено од Господ Исус. Тоа не значи дека човек не треба да се потруди малку повеќе. Господ не е против образованието.

Второ, ТОКМУ СПРОТИВНОТО, Бог ми верува МНОГУ и затоа и ми доверува МНОГУ.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom