Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
nemozam da razberam sto e toa sto ve tera da veruvate deka postoi nekoj za kogo se ima samo nesto pisuvano... odnosno popovite so biblijata vi go mutat mozokot.
kako moze da veruvas vo nesto sto ne si go videl ?
Па никој не го видел ни твојот мозок..ама сите веруваме дека постои..тоа ти е нешто слично...:baeh:
:smir:Ова требаше да биде шала(барем според смајлито)..ама ајде извини ако се навреди...
Секој има право да верува или не...и ти гарантирам дека Бог постои..и надвор од Библијата...сепак тоа не изговор...за насловот на темата уште никој не дал поштен одговор....

Вака да не прерасне во кавка верници вс атеисти доагам на религија од една едноставна причина да дебатирам и 3атоа што ме интересираат мислењата на лугето, а ако погледнеш во подфорумов религија 90% од темите се 3а дебатирање на атеисти и верници реткост е тема исклучиво 3а верници.
Што е поинтересно од дискусија атеист вс верник...
Двајца верници кои си ги побиваат мислењата и ставовите помегу себе случајот помегу мики и тхе цхосен оне ццц , а да се сложувам само 3а една работа дека кај верниците слободната воља е толку ограничена од страна на верата што стварно наликуваат на неј3ини марионетки..
nemozam da razberam sto e toa sto ve tera da veruvate deka postoi nekoj za kogo se ima samo nesto pisuvano... odnosno popovite so biblijata vi go mutat mozokot.
kako moze da veruvas vo nesto sto ne si go videl ?
И јас сум верник и во никој случај мојата вера во Господ Исус не ме ограничува.
Тоа што 'верниците' си ги побиваат ставовите ја докажува НИВНАТА СЛОБОДНА ВОЛЈА.
Сечиј став би требало да се носи на темел на Писмото.
СЕ МИ Е ДОЗВОЛЕНО, АМА СЕ НЕ Е ЗА КОРИСТ 1 Коринќаните 6:12
3начи потврдуваш дека си ги побиваат ставовите само што не е тоа нивната слободна волја него неинформираноста и ограничувањата ...
се ти е дозволено ама се не е за корист хм...
в тој случај твојот бог не верува во тебе чим те става во искушение и ти дозволува некои работи да ги знаеш а не да ги користиш каде е и тука слободната волја.....