Еве,на 3:30 за успомена и дуго сечање да си ја имате.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не те спомнав нигде тебе.Не го спомнав тоа јас, друг го спомна, јас само објаснив дека поновите генерации го изгубија тоа и за нив Чичко Стоилко ништо не значеше, колку и сега да сакаат да го пренапумпуваат со спомени.
Јебига има милион култни места кои згаснаа, ги споменав во претходниот пост, се тече, се се менува.
Мене нема да ми недостасува, посебно со фактот дека таму не јадев, плус се сомневам и во хигиената, ако го дислоцираат, ем тоа место ќе изгледа поубаво, ем похигиенски услови, ем и за вработените ќе биде подобро.
Како што гледам не сум ни јас само со тој став.
што е глупост. Да се дислоцираат само затоа што сметаат на една државна компанија и еден приватен странски монопол да се украсат. Но во ред, од ваква судбина како функционира градот, бегање нема па да се дислоцираат или да се наложи на сопственикот ГТЦ да ги реновира, уште некако разбирам. Да се сруши без да се дислоцира или реновира (мислам и за овие и за другите дуќани) е... Дополнителна тежина е план за градба на Офицерски Дом или Стар театар кои уште помалку значат некому. Што реално претставува Офицерски?Киосците се збришани под образложение дека пречат при градежните зафати со кои ЕВН и ЕЛЕМ треба да добијат барокен лик.
Како што најави претходниот состав на Општина Центар, овие брендови наскоро ќе се заменат со 20 стилизирани сендвичарници со антички столбови во архитектонскиот стил кои ќе никнат на повеќе локации низ центарот на градот.
Скопје би било јадно место ако една трафика-сендвичара му е обележје.Добро, еве јас имам 23 години, се имаме чекано пред Фреш, ама исто толку често сме се чекале пред Чичко Стоилко. Јас уште одамна јавно истакнав дека незнам што е тоа политика и дека не се занимавам со неа. Но подобро ќе беше Чичко Стоилко како еден белег на Скопје да го реновираат и да останеше таму, одколку да ни ја ставеа портата која нема значење.
И не само Чичко Стоилко, туку и други градби кои имаат значење за нас и за постарите генерации можеа бар да ги реновираат, а не да ги рушат...... со смајлињата не искажав иронија, погрешно си сфатила, ти самата знаеш дека јас тебе како член те почитувам![]()

Отвори бизнис да ти го поебиме.
JizzburgerСендвиЏ?![]()

Баш ова што си постирал требаше првин да се руши, мислам си седнал некад на столициве у универзална? Прошлиот пат кога бев на оффест им врнеше на музичарите на бина. Башка салата е комплетен промашај без акустика изградена ради реда. Или пак за моб за кој што читав дека архитектот кога го видол финалниот резултат се самоубил (не знам колку е ова точно)Реално ова што ни го уништуваат Скопје е претерано, треба малце ние како Скопјани, Македонци да реагираме и да им докажеме дека Скопје е само НАШЕ СКОПЈЕ!!!
Прегледај го приврзокот 95473
Ова кога ќе видиш сите објекти ти се полско веце со крпеници додаџено колку да издржат да постојат уште некое време,излишени со времето . Дојде време конечно да се средат,започнаа,протести да не се чепкало ... Дури за Универзална се жалеа да остане каква шо е,што е жалосно после децении,прв пат иницијатива за средување на проблемот,наеднаш реакции да не се чепка ... Фала Богу конечно мрдна од место да се средат местава ...Баш ова што си постирал требаше првин да се руши, мислам си седнал некад на столициве у .иверзална? Прошлиот пат кога бев на оффест им врнеше на музичарите на бина. Башка салата е комплетен промашај без акустика изградена ради реда. Или пак за моб за кој што читав дека архитектот кога го видол финалниот резултат се самоубил (не знам колку е ова точно)