Заради профит Реал го избриша крстот од грбот

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување
А што е толку страшно, во целава приказна.
Нормална работа е ова, да се модификуваат прозиводи или обележја на производи во зависност од карактеристиките на пазарот и потрошувачите. И други компании во други дејности го прават истото.
Реал, барем од таа страна, маркетиншка, ги има веројатно најкомпетентните луѓе во бизнисот. Они гледаат да си го промовираат брендот и да си стекнат лојални навивачи во било која средина, а не да бидат бранители на христијанството или шпанската круна.

Чудно е за какви се не тривијалности луѓето се во состојба да се вознемируваат.

Ај да беше во Македонија па им сметало на рамковните ќе сфатев ...институција е Реал какво менување какви бакрачи. Па муслимани како Бензема и Озил го бацуваат тој ист крст ...преку половиот орган од вакви популистички глупости со цел да се здобие на внимание некој новинар аматер. Со или без крстот тој проект ке биде изграден ако се земе во предвид дека Перес е бог во градежништвото и неговата компанија има направено мн во тој дел од светот.

На вистински фан без разлика од која вера, националност, боја на кожа нема да му смета што и да има што лого имало на знакот на неговиот клуб, знакот стоел многу пред да станат фанови, така да и секој правилен фан би требало да остане и по промена на знакот. Стварно е глупо колку стануваат се поограничени луѓето, не носи дрес од МПЦ носи дрес од Реал Мадрид, фудбалски клуб. Глупости.

Што ти направил па тебе крстот??Што те вреѓа толку???
И ако сакаат нека го вратат првобитното лого,ама тоа да не биде затоа што на некој Бедуин му сметало крстот како симбол.
Реал се има продадено за пари.Тоа се вика проституција.
Е сега измислиле некоја двојна формула.Демек ваму нека ме ебат,ама дома ќе сум невин.
Еве бе ти ме вреѓаш со напишаново горе.Ќе ти дам 1000 евра мавни си бокс.

Што си се фатил ти за бедуиниве ко пијан за плот !!
Што тропаш глупости на темава без врска, види прочитај па збори !
Реал не го менува ОФИЦИЈАЛНО СВОЕТО ЛОГО, туку само крстот нема да го има на САМО на дресовите што ќе се продаваат во Муслиманските земји !!

Што си се фатил ти за бедуиниве ко пијан за плот !!
Што тропаш глупости на темава без врска, види прочитај па збори !
Реал не го менува ОФИЦИЈАЛНО СВОЕТО ЛОГО, туку само крстот нема да го има на САМО на дресовите што ќе се продаваат во Муслиманските земји !!
Така де.Двојна формула.Во муслимански средини без крст,во христијански официјалното лого.Утре некој милијардер од Кина ќе му смета круната,па за таму нека измислат некоја трета варијација.
Ако ја разбра поентата о кеј,ако не, ај донт гив а фак.

Така де.Двојна формула.Во муслимански средини без крст,во христијански официјалното лого.Утре некој милијардер од Кина ќе му смета круната,па за таму нека измислат некоја трета варијација.
Ако ја разбра поентата о кеј,ако не, ај донт гив а фак.

Што има лошо да им удоволиш на своите фанови ??

Мене тоа ми е поентата, Милан има крст на своето, лого ја сум Муслиман и го носим дресот од Милан, пошто тоа е спортско лого, не религиозно и мене не ми смета !

Но тие земји се такви, екстремни и ако им наложува исламот да не носат нема да носат, кај нив нема одстапки, додека пак Реал за профит и за удоволување на своите навивачи може да напрае одстапка и да го тргне крстот.
На крај краева Реал постои за нас, за навивачите, и навивачите живи и опстојува.....
Ти ја разбирам поентата ја тебе, само муабетот ми е дека не ти е на место :)

Не знам колку и до каде е цела приказна точна. Мене лично како фан на Реал доколку одлучи раководсвото нема да ми смета и да се извади крстот и тоа не поради што не сум религиски верник. Тоа што би ми сметало до негде е тоа што причината не би била тоа што спортот не би треба да има врска со религијата, туку пак да се задоволат нечии религиски суети.

Уште повеќе што и не знам дали на припадниците на муслиманска вера им е наметнато да го гледаат крстот како некакво зло и навреда, како што рече Drettica Озил и Бензема го бацуваат амблемот на кој стои тој крст. До каде би идело кога секој би требало да ги прилагодува своите амблеми, знамиња затоа што на некому не му се свиѓа тоа.

Но бидејќи ја не се прашувам, доколку одлучат само за тие земји амблемите на дресовите кои ќе се продаваат бидат без крст поради бизнис причини и не е некоја трагедија.

Па ако е спортот профит тогаш еве нека им дадат на екипите на Барса и Реал по една милијарда евра,ама играчите да не пробаат свинско месо до крајот на живот.Или уште по милијарда,ама играчите секое утро да молзат по 3 камили.
Спорот е профит точно.Ама за профит да се откажиш од крст,нешто што е симбол на клубот од формирањето.
Ја отвори темата само за да има расправии у врска со крстот?? што сакаш сеа да постигнеш???
--- надополнето: 17 април 2012 во 11:42 ---
Маргинална работа??Крстот е избришан од амблемот и тоа е маргинална работа.И пази избришан е за да не се навредувале муслиманите.Па тогаш Саудиска Арабија кога игра мечеви во христијански земји нека ја избрише полумесечината од своето знаме.
Поентата е дека се одкажале од крстот за да заработуваат повеќе пари.
Не е навреда тоа, така е кај сите нас/вас! Ти зошто дома не обесиш Полумесец и Ѕвезда на ѕид или било каде ???
--- надополнето: 17 април 2012 во 11:46 ---
Да заради тоа што “навредува“ некого (во случајов и тебе) го сменија. Не е за профит плус од муслиманските земји :tapp:
Милан ако тргне крст поради иста причина јас дефинитивно нема да бидам нивни фан.
Ѓи заболе Ку*от :)

светот е забеган, би си ги продале и ќерките на блискиот исток за кеш!

Затоа никогаш нема да бидам за Реал,јес да се поим за фудбал али овакви комерцијални далки да го шиткам крстот за да им удоволам на муслиманските фанови...чаоооо.

Сега во шпанија ќе им пеат албански пи*ки! :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom