Залиха на храна ако војната се прошири на Балканот

• Креатор на темата Креатор на темата pozdrav eden topol
  • Време на започнување Време на започнување
Vrska ti nema muabetot, strogo za skrivnici i nivnite neuredeni zazbuneti vlezovi pravime muabet koi bazdat na neprovetreno i muvla, kako se zapustaat i propagjaat ko ke nikoj ne vlegva vo niv nekoe vreme :D .
Sega makedonskiot malce dvosmislen e pa nekoj mozi da si pomisli kojznae sto, no odgovorno tvrdam deka za skrivnici pravime muabet ;) .
Јас сум сигурна дека за скривници правам муабет, за вас не знам.

Јас сум сигурна дека за скривници правам муабет, за вас не знам.
I nie de :toe:
Bas se mislam akcija da se sprovedi i sekade kade postojat takvi zapusteni, nesredeni dupki od skrivnici, mladinata da odi i da rascistuva teren.
@pozdrav eden topol kako ti se cini idejata ? :свиркам:
@Ska Maniac vekje sleze vo vizba, nozicite za ziva ograda gi bara, za da podskrati toa grmuskite okolu vlezot :D

Ако се ептен запуштени и израснати, никој нема да се нафати. Дури и од времето Анте Марковиќ коа бил претседател да се...
Abe lesno e ako se odrzavani, sredeni, provetreni, da podvlzezis, edna raka da stavis so se veli. Kaj zapustenite, propadnatite, nikoj so godini so ne vlegol vnatre e zaebanoto. Taka se stvara rabotna disciplina kaj mladite, da ne se plasat od rabota, da ne prebiraat ;)

Дали знаеш овие ступчињава од страна за што служат ?
Дали се некои значки за полесно да може да се препознае скривницата ?
вентилација бе друже

Дали знаеш овие ступчињава од страна за што служат ?
Дали се некои значки за полесно да може да се препознае скривницата ?
@Ska Maniac pozdravot najubo ke ti objasni zosto sluzat i kako se zacistvat :D

И шо кур ако имаш 2 вреќи брашно и 5 литра зејтин и 30 конзерви туна или што и да е конзервирано!?!?!? браво ќе се мачиш 2 недели повеќе од останатите смртници.
Ако се деси нуклеарна војна се надевам првиот проектил у глава директно да ме мавне хахахах....
ебате тоа че собирам храна да живеам 17 дена подолго преку куров...

Тие скривници, посебно ако требаат ради прљави оружја, вредат колку обична дрвена шупа.
Хигиена, кревети, вода, дихтување на отвори, филтри на цевки за воздух, филтри за вода, храна..
Не е само ај ќе се склониме оти ќе врне.
Башка системите за тревога јок. наместо со противвоздушна одбрана, ќе ги гаѓаме со компир, ланска реколта. Али иаме волја, тоа е добро.

Најјаки ми сте со зејтинов....измислен е за подмачкување машини а тука се конзумира на велико и па те убедуваат не се живее без зејтин :pos:

Стара била дупката и никој оддамна немал влезено и затоа имала фатено пајажина.

Позади имало уште една али не се сеќавал. Плачам. :pos: :pos: :pos:

Само што влегов, излегов. Не издржав многу, ама пуст мерак.

Има и два оџаци, или што и да се, напред и позади. Сега, дали од позади има уште една дупка, не се сеќавам.

Џабе ти е све у бункерот ако немаш добро средено со вентилација. Џабе сите залихи и оклопи и све. Мувла, зарази на дишни органи и пропаст ќе се десат многу пред да ти се потрошат залихите.

Vo petpk pravam zalihi pozhto vo sabota e guzva a nedela neraboten den...

Back
На врв Bottom