Хип хоп културата во Македонија

На 14ти промоција на новиот албум.. 6ти по ред..
Додека Аго уште е на првиот дует.. по 20 години работа..
Така да.. Џабе толку дигате џева.. Фактите викаат др..

Позз од girlll 'n' Wannabemceez

Vikas 6 album na Dzaka ke iskoci. Pa da ke iskoci so pozadni od nintendo, produkcija sto poise susti od sto se slusa nekakov vokal, i odozgora na se
so istite tekstovi sto gi recitira vo sekoj album. Kazi mi sto e Reanimacija i sea temni ulici. Temni ulici neznam dali ti go racunas vo albumi posto e Ep.
I ubavo rece Nyx neznaesh so zborish + zborish kolku da bide kazano samo....Epa duso na Ago ne mu e prv duet. Ama ti poso imas dosta poznavanja gledam isigurno znaes koj dvajca bea u The Most Wanted vo Presudniot Den dalecnata 95. Stvarno ne sum siguren kaj si bila ti togas i sto si slusala.[/quote]

pozadini od nintendo...losa produkcija...hahahahaa......ne si normalen ti zimi se........

Vikas 6 album na Dzaka ke iskoci. Pa da ke iskoci so pozadni od nintendo, produkcija sto poise susti od sto se slusa nekakov vokal, i odozgora na se
so istite tekstovi sto gi recitira vo sekoj album. Kazi mi sto e Reanimacija i sea temni ulici. Temni ulici neznam dali ti go racunas vo albumi posto e Ep.
I ubavo rece Nyx neznaesh so zborish + zborish kolku da bide kazano samo....Epa duso na Ago ne mu e prv duet. Ama ti poso imas dosta poznavanja gledam isigurno znaes koj dvajca bea u The Most Wanted vo Presudniot Den dalecnata 95. Stvarno ne sum siguren kaj si bila ti togas i sto si slusala.

pozadini od nintendo...losa produkcija...hahahahaa......ne si normalen ti zimi se........[/quote]

Pa taka e be druze. Posebno zboram za albumot Biomehanika.Eve na primer "Crveno,zolto,zeleno" sto e pesnata ne vikam deka ne se dobri i Dzaka i Pese i Rns i deka ne cini tekstot, daleku od toa ama koa ke ja pustam pesnata od instrumentalot mi se odmiluva i muzka i zivot i se.Poise krci i susti instrumentalot od sto se slusa vokalot voopsto. Baska i semplovi od video igri nekoi. Mozebi moeto cd ima nekoja greska iako e orginal, neznam.
Ama ima i eden dobar moment sto me potseka na pesnite koa gi snimav na kaseta od "Crna Hronika" pred dosta godini pa koa ke ja pustis se obiduvas da desifriras so sakal da kaze poetot pa ubavo e da se potsetis na tie vreminja koa slusavme rap samo na dek.

pozadini od nintendo...losa produkcija...hahahahaa......ne si normalen ti zimi se........

Pa taka e be druze. Posebno zboram za albumot Biomehanika.Eve na primer "Crveno,zolto,zeleno" sto e pesnata ne vikam deka ne se dobri i Dzaka i Pese i Rns i deka ne cini tekstot, daleku od toa ama koa ke ja pustam pesnata od instrumentalot mi se odmiluva i muzka i zivot i se.Poise krci i susti instrumentalot od sto se slusa vokalot voopsto. Baska i semplovi od video igri nekoi. Mozebi moeto cd ima nekoja greska iako e orginal, neznam.
Ama ima i eden dobar moment sto me potseka na pesnite koa gi snimav na kaseta od "Crna Hronika" pred dosta godini pa koa ke ja pustis se obiduvas da desifriras so sakal da kaze poetot pa ubavo e da se potsetis na tie vreminja koa slusavme rap samo na dek.[/quote]

cekaj malku be.......album kako biomehanika nema da vidis nikad vo evropa a i posiroko......takov album ne se pravi poveke!mozes samo da mrcis ali toa e,jbg zatoa i nogu go hejtaat dzaksi poso ne go razbiraat!!!

Ја таа трака Биомеханика не можам да ја сватам со техно позадина а рефренот е :uvo: :pos2:

Kako sto rece Kocka.. NE SEKOJ moze da go razbere Dzaksi..

Kaj najdovte Dzaka da go kritikuvate be??? Aj da fatevte nekoj drug pa i da se slozam, no za nego moze da serete samo ako ljubomorite, nemate dovolno vo glava ili pak potkleknuvate na tugi vlijanija. Pozdrav

Dzaka odlicen e be so vi e extra si e coekot kakov RAP prai so LEGIJATA lele

ZVERKI ! ! ! ! ! :uvo:

SMILEN GOCE PIKISIPI troen pakt :)
Koj e najdobrata mak grupa? Neznam ednostavno videte ja anketata. SAF ZVEROVI se posle niv ne vredi ni da se slusa!!!!!!!!!!!! RESPECT za SAF!!!!!!!!

Legijata e ekipa, isto ko da kazes dns ama ok seedno e top se

Епа затоа напишав СТР2 (СТРуја и Баже како најдобар мс у Македонија), ама кога веќе пак постирам, ќе ги спомнам и Џака, GreenOut, Видо и жити се, се мислам 10 минути кој друг да напишам, нема други квалитетни рапери у Македонија. Ќе додадам уште нешто, ова погоре го зборам за мс-а, а за продукција освен Брус (GreenOut), ќе ги додадам и Аго (најдобра продукција, ама најскапо, дефинитивно), Dj Гоце (С.А.Ф.), Скит (Eдинствена Опција) и Str8uP (Ф.И.С.Т.). Ако има некој за реплика, слободно. Поздрав!
едит: Анкетата неможе да биде поглупава!

Glasav za SAF zoso na vremeto mnogu se slusaa,i sea pocnaa pak da se slusaat.A inace najvise gi slusam Legijata a i site posebno se super...

vikendov beseee epten topoviii,posebno u petokot na dzaka i legijata promocijata na noviot album..bese strasno...edna od najdobrite zurki,a u sabotata u tetovo imase jaka zurka isto i bese epten dobro....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom