Wiki Macedonian alphabet на бугарски напишана како Северномакедонска азбука

Член од
16 ноември 2020
Мислења
840
Поени од реакции
1.948
Бугарите цело време jа изопачуваат историjата, па се активни дури и во официjалните википедиjа страници.

Евe jа страницата на англиски jазик:


А еве jа преведената страница на бугарски jазик:


Овде можете да видите колку пати се правени промени и редакции, но племето татарско цело време jа враќа информациjата назад како нив им одговара.


На следниот линк може да се види како племето е ставило филтер да не може да се редактира насловот на страницата.


Ова е меjлот на коjшто може да се приjави таа изопачена информациjа:

info-en-v@wikimedia.org
  1. For vandalism, it is best just to fix it directly yourself; however, if you cannot fix it, you can email info-en-v@wikimedia.org and include the address or title of the article and a description of the vandalism.

Верувам дека ако се направат многу приjави, ќе има некаков резултат.
 
Последно уредено:
Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.152
Поени од реакции
870
Не знам што те чуди? Знаеш дека они не го признаваат нашиот јазик и историја и кај нив си ги пишуваат како нив им одговара, и тоа е така откако знам за себе.
 
Член од
22 февруари 2024
Мислења
885
Поени од реакции
2.844
Бугарите цело време jа изопачуваат историjата, па се активни дури и во официjалните википедиjа страници.

Евe jа страницата на англиски jазик:


А еве jа преведената страница на бугарски jазик:


Овде можете да видите колку пати се правени промени и редакции, но племето татарско цело време jа враќа информациjата назад како нив им одговара.


На следниот линк може да се види како племето е ставило филтер да не може да се редактира насловот на страницата.

 
Член од
16 ноември 2020
Мислења
840
Поени од реакции
1.948
Не знам што те чуди? Знаеш дека они не го признаваат нашиот јазик и историја и кај нив си ги пишуваат како нив им одговара, и тоа е така откако знам за себе.
Лично сум пробал да jа редактирам, но бугарскиот бот за неколку минути jа враќа информациjата.

Верувам ако многу приjави има за таа страница, ќе има некаков резултат.
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
20.750
Поени од реакции
36.434
...а од каде си сигуен дека е бугарски бот, што ако се некои „наши“ ботови? :toe:
 
Член од
16 ноември 2020
Мислења
840
Поени од реакции
1.948
...а од каде си сигуен дека е бугарски бот, што ако се некои „наши“ ботови? :toe:
За овоj тип станува збор:


Напишал дека е редактор на БАН (Бугарска академиjа на науките).

Тоj тип ми jа избриша корекциjата.

Овде исто пишува за нивната татарска реакциjа:

 

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.532
Поени од реакции
638
Бугарите цело време jа изопачуваат историjата, па се активни дури и во официjалните википедиjа страници.

Евe jа страницата на англиски jазик:


А еве jа преведената страница на бугарски jазик:


Овде можете да видите колку пати се правени промени и редакции, но племето татарско цело време jа враќа информациjата назад како нив им одговара.


На следниот линк може да се види како племето е ставило филтер да не може да се редактира насловот на страницата.


Ова е меjлот на коjшто може да се приjави таа изопачена информациjа:

info-en-v@wikimedia.org
  1. For vandalism, it is best just to fix it directly yourself; however, if you cannot fix it, you can email info-en-v@wikimedia.org and include the address or title of the article and a description of the vandalism.

Верувам дека ако се направат многу приjави, ќе има некаков резултат.
Колку што можам јас да диктирам што треба да се пишува на македонската википедија, толку можеш и ти на бугарската. Сосема реципрочно.
 
Член од
29 јуни 2014
Мислења
24.489
Поени од реакции
40.391
Колку што можам јас да диктирам што треба да се пишува на македонската википедија, толку можеш и ти на бугарската. Сосема реципрочно.
цела википедија ја преоравте, сигурно цел тим имате што работат на овие работи. И нормално за све папир и печат имате.
 
Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.392
Поени од реакции
5.259
Абе тоа си е платено да се тера агенда. Да се измени целосната историја за македонскиот народ.
Бугарија може да им дава по 1000 лева да пропагираат Бугарска национална идеологија. Нашиве нека се колат по штабови, СДСМ вс ВМРО

Одам на одмор Холандија, плаќам на каса и помеѓу монетите евра, заталкал денар со шарпланинец.
Вика - Што е ова?
Ништо монета од мојата земја?
Од кај си?
Македонија
Мислиш Северна Македонија? Знаеш каде е Македонија? Македонија е во Грција

И така ќе излезеш од државава и ќе бидеш предмет на потсмев, ќе те негираат.
Замисли колку е грдо трета страна да те негира како нација. Тоа значи дека непријателот ја постигнал својата цел и го променил општото мислење.

Е затоа се прави тоа на Википедија. Секоја статија која е макар и маргинално поврзана со Македонија е напишана во интересите на Бугарската кауза за тоа како потекнуваме од нивни корени.

Па погледнете што се случува во обични коментари по социјални мрежи.
Имаш рандом видео во кое Американец прашува Американка да наброи што повеќе држави од Европа за 60 секунди.
Меѓу државите ја спомнува и Македонија како Macedonia, без North
имаш 200 коментари на видеото од кои 150 се од Бугари и Грци за тоа како е Титова творевина.
И што сакате повеќе? Нација во изумирање.
 
Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.152
Поени од реакции
870
Абе тоа си е платено да се тера агенда. Да се измени целосната историја за македонскиот народ.
Бугарија може да им дава по 1000 лева да пропагираат Бугарска национална идеологија. Нашиве нека се колат по штабови, СДСМ вс ВМРО

Одам на одмор Холандија, плаќам на каса и помеѓу монетите евра, заталкал денар со шарпланинец.
Вика - Што е ова?
Ништо монета од мојата земја?
Од кај си?
Македонија
Мислиш Северна Македонија? Знаеш каде е Македонија? Македонија е во Грција

И така ќе излезеш од државава и ќе бидеш предмет на потсмев, ќе те негираат.
Замисли колку е грдо трета страна да те негира како нација. Тоа значи дека непријателот ја постигнал својата цел и го променил општото мислење.

Е затоа се прави тоа на Википедија. Секоја статија која е макар и маргинално поврзана со Македонија е напишана во интересите на Бугарската кауза за тоа како потекнуваме од нивни корени.

Па погледнете што се случува во обични коментари по социјални мрежи.
Имаш рандом видео во кое Американец прашува Американка да наброи што повеќе држави од Европа за 60 секунди.
Меѓу државите ја спомнува и Македонија како Macedonia, без North
имаш 200 коментари на видеото од кои 150 се од Бугари и Грци за тоа како е Титова творевина.
И што сакате повеќе? Нација во изумирање.
Абе, знаеш како.
На интернет во коментари дремат луѓе без работа, искрено.
Јас да имам исполнет ден, нема да седам на тикток да коментирам. И меѓу македонците имаш такви, еден со друг се јадеме. И кај бугарите има непатриоти.
Апропо таа на каса гарант била бугарка или гркинка, многу знае просечен холанѓанец дека има 19 македонии.
 

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.764
Поени од реакции
9.358
Па погледнете што се случува во обични коментари по социјални мрежи.
Имаш рандом видео во кое Американец прашува Американка да наброи што повеќе држави од Европа за 60 секунди.
Меѓу државите ја спомнува и Македонија како Macedonia, без North
имаш 200 коментари на видеото од кои 150 се од Бугари и Грци за тоа како е Титова творевина.
Ако не ти е проблем постирај го овде видеото би сакал да го погледнам.
 
Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.392
Поени од реакции
5.259
Ако не ти е проблем постирај го овде видеото би сакал да го погледнам.
Ми излезе некни на FB reels aма го најдов овде.

Коментарите се филтрирани.
Изгледа стегнато е Report доволно многу за да се исчисти национализмот
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.275
Поени од реакции
81.449
Абе тоа си е платено да се тера агенда. Да се измени целосната историја за македонскиот народ.
Бугарија може да им дава по 1000 лева да пропагираат Бугарска национална идеологија. Нашиве нека се колат по штабови, СДСМ вс ВМРО

Одам на одмор Холандија, плаќам на каса и помеѓу монетите евра, заталкал денар со шарпланинец.
Вика - Што е ова?
Ништо монета од мојата земја?
Од кај си?
Македонија
Мислиш Северна Македонија? Знаеш каде е Македонија? Македонија е во Грција

И така ќе излезеш од државава и ќе бидеш предмет на потсмев, ќе те негираат.
Замисли колку е грдо трета страна да те негира како нација. Тоа значи дека непријателот ја постигнал својата цел и го променил општото мислење.

Е затоа се прави тоа на Википедија. Секоја статија која е макар и маргинално поврзана со Македонија е напишана во интересите на Бугарската кауза за тоа како потекнуваме од нивни корени.

Па погледнете што се случува во обични коментари по социјални мрежи.
Имаш рандом видео во кое Американец прашува Американка да наброи што повеќе држави од Европа за 60 секунди.
Меѓу државите ја спомнува и Македонија како Macedonia, без North
имаш 200 коментари на видеото од кои 150 се од Бугари и Грци за тоа како е Титова творевина.
И што сакате повеќе? Нација во изумирање.
Третата страна која те негирала у твојов случај, уште сунет само што не напраила. Иначе, све им е по шеријат.
Нека негираат слободно. Што не боли кур нас...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom