Возраст за прв сексуален однос

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување

љубов,секс,петинг.

• Вкупно гласачи
    109
14 е прерано, не може да тврди дека се чувствува доволно зрело и сигурно за да го направи тоа на таа возраст.+18 мислам дека е онака најдобро време за да се впушти во сексуалните води се зависи од тоа како е воспитана и како е израсната таа лиќност.

14 е прерано, не може да тврди дека се чувствува доволно зрело и сигурно за да го направи тоа на таа возраст.+18 мислам дека е онака најдобро време за да се впушти во сексуалните води се зависи од тоа како е воспитана и како е израсната таа лиќност.
A mozebi i ne e zatoa sto devojcinjata dobivaat menstruacija sega i vo 4 odd,i sexualniot odnos doaga porano zaradi sozrevanjeto na hormonite a plus i tv cuda prai:wink:

abe od akde toa na tolku i tolku godini pa ke bide pa da gledame i na saat pa vo tolku i tolku da bide prv pat nema vrska so seks se pocnuva togas koga licnosta se custvuva podgotvena da vleze vo sex nema tuka godini i sl nekoi raboti ne se potisnuvaat vo sebe pozdrav

Не је тоа толку важно... ти јеби ја а она нека си расте..

awe da e nad 18 barem jas taka mislam...sepak godinite i ne se tolku bitni, tuku dali e licnosta emocionalno sozreana a takov cekor

16 години таман, ама на овие генерации како што идат се помали и помали...:nenene:
Мааалце да не претера??? Арно е откај 17-ката ко ќе преминат, барем малку од малку да созреат во глата, а не уште на барбики мислат и ајде секс наеднаш... не бива:nenene:. Секоја чест на исклучоците.

после основно школо мислам дека е нормално

Ја па си викам шо ќе завршува основно, директно нека прејде на главното! Бог да чува (Се надевам ваквите исто мисленици ко тебе, ќе имаат женски чеда, па тогаш ќе ве прашам!).

Од 18 нагоре, барем јас си ја поставив таа возр. граница и се држев до неа.:toe:

Важно да се сакаат вистински и да не биде сексот само секс туки вистински водење љубов со вистинска љубов, не е толку важно године ама не на 12-13год сексуален однос тогаш се зелени покасно кј 17-18године.

според стандардиве шо се сега во светов и во Македонија,би рекла дека 16 и пол,17 само во случај на убава сериозна врска која со сексот би била продлабочена и во која двајцата би уживале-ма да шо не можеме секогаш да предвидеме.Инаку за онака,18 и дајле ...според мене!

glej neceruvam deka 14 e dobra vozrast potocno poise maski mislat deka ako imale seks na 14 se fraeri pa bas zatoa se fakjalo bolesti taka popravete me ako gtresam

јас мојот прв сексуален однос го имав на 17 години, и мислам дека ми беше на време. бев спремен на тоа, не се осеќав несигурен и што е најважно до тоа си дојде спонтано. така мислам дека е најубаво.:toe:

Какви 14? Нормални ли сте сакате девојчето стерилно да остане? БОЖЕ до каде стаса младинава..Според мене е најдобро 16-17.Али голема улога има кој колку е подготвен..али сепак на 14 се сеусте ДЕЦА...тоа девој4е од 14 ако има секс со нејзин врсник со со ке ја ебаа со црф4ето или ке позејми од поголем некој ?:D:D:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom