Ваучери за компјутери за апсолвентите (2012/13)

• Креатор на темата Креатор на темата Pelasg
  • Време на започнување Време на започнување
http://www.pf.ukim.edu.mk/images/Image/Upatstvo_1.jpg
http://www.pf.ukim.edu.mk/images/Image/Upatstvo_2.jpg
Еве јас ова го најдов на страницата на правниот факултет , значи
1. барање
2. потврда од факс
3. уверение од ујп
4. копија од државјанство, негде видов дека треба копија од лична карта
само дали се точно овие да каже некој и кај се доставуваат ?
фала

Тие се, само мислам дека не бараат копија од државјанство... Како ќе го пишувате тоа барањето?

Се обиде некој да поднесе документи, што не е од оние социјално загрозените?
Да не има и таква далавера, да даваат и на тие чии родителски примања се над 12 000... Ако е така, ќе си пукам у колено.

дали некој поднесе за вауцер ако е нека пише што треба ???

Дали знае некој дали во ујп се прават далавери и дали може да пишуваат помал приход?

Која фамилија може да издржува студент, а да имаат месечен приход помал од 12.000 ден?
Скоро 70% од студентите се со смарт телефони и со лаптопи на предавање и сега ми квичат дека се од загрозена фамилија и дека треба да земат ваучер. :facepalm:

Ако даваат нека има на сите студенти, а не прекинаа па сега пак. Не е фер едни земаа, а други не.

Јас сум за ваучерите да се даваат во продавниците таму носиш документи и си земаш ваучер, а не вака не се знае кој какви документи поднесел и како се поделени.
Може се партиски или дел од ваучерите се поделени меѓу оние во студентски сојуз.

Ќе има многу разочарани на кои родителите им земаат по 120 евра месечно, а навистина им треба нов компјутер или лаптоп, но тоа е. Требаше да биде без уверение за приход.

Јас извадив уверение и сумата која што е на него најверојатно е бруто платата зошто е поголема од 15000, а месечните примања кои што ги имам се помали од 15000. Дали некој кој што аплицирал или веќе има добиено ваучер може да ми каже дали и кај него имало вакви разлики во сумите, и кој всушност износ треба да биде до 15000??? Иначе аплицирањето е до 30 ноември.

А да ве прашам уверение од ујп треба за сите членови на семејството и ли само за мене и родителите

Треба копија од државјанство, уверение од УЈП за студентото и неговите родители, за секој посебно за приходи за 2011 година, потврда од факултет.

прашував денес кај мене на факс и не ми кажаа ништо за државјанство ако треба да извадам и тоа поздрав пишете??

прашував денес кај мене на факс и не ми кажаа ништо за државјанство ако треба да извадам и тоа поздрав пишете??
Најубаво извади си, гледам на повеќето факултети бараат.

Како се сметаат примањата кај тој условот со 15000 месечни примања? Се смета просек од вкупни примања или гледаат по месеците дали надминал над 15000? Како би се рачунала тука 13та плата дали влегува во пресметкиве?

Izvadiv uverenie od UJP za prihodite , dali sega mi treba uste nekoj dokument od centarot za socijala(bidejki ne sme korisnici na socijalna pomos) ?

Луѓе УБАВО ви пишува во листата на потребни документи!

Тоа што не го пишува на многу факултети е потребата од копија на државјанство. Не мора да ја носите на нотар, мене од досието на факултет што го имам го извадија државјанството и ми направија копија.

Други посебни документи не требаат.

Мене прашањето ми е дали сите добиваат ваучер што исполнуваат услови или?

Луѓе УБАВО ви пишува во листата на потребни документи!

Тоа што не го пишува на многу факултети е потребата од копија на државјанство. Не мора да ја носите на нотар, мене од досието на факултет што го имам го извадија државјанството и ми направија копија.

Други посебни документи не требаат.

Мене прашањето ми е дали сите добиваат ваучер што исполнуваат услови или?
па вајда зашто како би ги делеле на лепота Ч)

денеска поднесов барање за ваучер, вкупните примања во семејството се 0 денари дали може да се случи да не добијам ваучер?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom